Topeka till Minneapolis

Ytterligare en resdag med buss. Idag blev det ca 11 timmar norrut. När vi närmade oss Minneapolis så såg vi kvarliggande snö. Inte sedan 1954 har snön kommit så tidigt som just i år. Bara delar av årets majsskörd har tröskats, och det mesta av spannmålen likaså.

Efter lunch på Old Country Buffet i Des Moines, Iowa så fortsatte färden norrut. Eftersom detta var andra gången på en sån restaurang så visste vi nu lite bättre hur man bär sig åt för att orka med desserterna. Även om det står att man ska börja med desserten så är vi alldeles för väluppfostrade för att göra så.

Ju längre norr ut vi kom, desto mer liknar landskapet Sverige, så det är inte konstigt att många skandinaver slogs sig ner här.

Såvitt jag vet har det inte handlats några instrument under dagen. Med viss reservation för jag har inte haft kontakt med spelmännen sedan vi anlände, och fick våra rum på Danebo.

På bilden: Joyce Hanson, vår lokala kontakt i Minneapolis informerar om kommande dagars program.

När vi besökte närmaste resturang och dom hörde att vi var från Sverige så visade det sig att en av deras servitriser hade studerat i Sverige. Ja, det var i Umeå hon gått på universitetet. Världen är inte större.

Onsdag förmiddag ska vi göra en sightseeing med buss i Minneapolis och tvillingstaden St Paul (på östra sidan om Mississippi). Minneapolis har ca 400 000 invånare och St Paul ca 300 000.

Vi lunchtid ska vi ut på en lunchkryssning med hjulångare på Mississippifloden. Hoppas det inte behövs isbrytare. Förmodligen blir det också möjlighet att besöka "Mall of Amerika" den största, eller möjligen en av dom största galleriorna i USA. Då kanske det blir till att testa kortkrediten. På kvällen blir det en danskväll tillsammans med danskar här på Danebo där vi bor.

John Blund har redan sagt godnatt till mina rumskamrater, och han väntar nu på att få natta mig.

PS: Petra, jag kan inte lämna upplysningar om vad Erik har för sig, det får han rapportera om själv, eller så kommer du inte att få veta. DS

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.