Onsdag i Minneapolis

Onsdag morgon gjorde vi en snabb sightseeing med bussen i Minneapolis. Vi till och med var ute och promenerade.

Sedan hjulångare (fast det var ingen hjulångare, utan en propellerdriven dieselmotordriven båt) ut på Mississippi. På båten åt vi lunch, kakor och drack amerikanskt kaffe, (dishwater coffe, i en del termosar till och med koffeinfritt). Om man ville ha mera smak än så så kunde man köpa öl. 

Som underhållning fanns det två musiker, ståbas och banjo, och ibland till och med sång. Efter maten svängde det såpass att spontantdans utbröt. Personalen rev snabbt undan borden så att vi kunde rocka loss.

 

Sedan en snabb tur till "Mall of Amerika", amerikas största köpcenter, med över 500 butiker eller matställen. Där finns också både akvarium och nöjesfält.

Den tid vi hade på oss var tillräcklig för många av oss som kunde stå emot alla köptillfällen. För dom andra räckte inte tiden till. Nytt tillfälle kommer på fredag förmiddag.

På kvällen träffade vi andra skandinaviska spelmän och dansare. Våra spelmän gjorde en mycket uppskattad minikonsert. Vi dansade några olika danser, med eller utan instruktion, gemensamt. Dom som vill ha mer har möjlighet att se oss på ASI (Amerikan Swedish Institute) på fredag kväll.

PS. Dagens pris i att fota "Look alike" vanns av Bertil, men tyvärr passar hans minneskort inte i min kortläsare. Vi hoppas kunna presentera den bilden sen vi kommit hem. Vi som var med kan garantera att mer lik Stig-Helmer kan ingen bli. DS

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.