Intervju Daniel Wälitalo

Inför förra säsongen valde du att återvända till Björklöven efter en kort tid i Norge. Vad var det som gjorde att Björklöven var ditt förstahandsval inom svensk hockey?

För mig så kändes valet att återvända hem väldigt enkelt. Björklöven är hemma och det är laget i hjärtat. Det kändes väldigt inspirerande att få vara med på den här resan. 

Alla Löven fans vet att du har din egen pappa som målvaktstränare. Vilka fördelar finns det med att ha sin egen pappa som målvaktstränare?

Den stora fördelen är väl att han vet mitt spel utan och innan och vet vad jag har jobbat på länge och vet vad jag behöver förbättra. Kemin blir bra när man känner varandra så väl. Det blir ju tredje säsongen vi jobbar ihop nu i A-laget och det har fungerat kanon tidigare år. När man kommer i i omklädningsrummet och ut på isen så är det inte pappa utan min mv-tränare.

Björklöven har väl alltid stått dig nära i alla lägen. Vilket är ditt bästa minne och värsta minne genom åren?

Värsta minnet är väl säsongen i allsvenskan för tre år sedan då vi inte nådde play-off och säsongen tog slut alldeles för tidigt, tycker vi hade mycket bättre lag än så. Bästa minnet är nog a-lagsdebuten, även fast det blev storförlust. Men det var grymt stort att få komma upp och lira match med a-laget.

Många tippar dig som Lövens viktigaste spelare inför säsongen. Känner du någon press eller tar du det bara som en nypa salt?

Det är kul att folk har stora förväntningar på mig. Självklart så är det en press men man försöker bara ta det som positivt, att man gjort något bra. Men den största pressen kommer ju alltid från en själv! Jag vet vad jag kan och det är de viktigaste.

Om du skulle gissa vem som skulle vara Björklövens viktigaste spelare denna säsong. Vem skulle du välja?

Våra äldre herrar, Wire och Martin kommer att bli enormt viktiga för oss i år. Dom är riktiga ledare både på och utanför isen.

Hur går försäsongsträningen? Jag hörde att det gick väldigt bra på Beep testet. Vad var hemligheten bakom succén?

Ja träningen har gått bra, jag har blivit starkare i allt och lyckats förbättra min kondition ytterligare, något jag känner på isen. Just Beep-testet var kul att förbättra och höja mitt personliga rekord lite. Jag känner att det är på rätt väg. Finns nog ingen hemlighet, träna hårt under sommaren.

Vem tror du blir Björklövens poängkung?

Riis, han är MVP!

Björklöven har gjort en förändring i båset, vars namn är Håkan Wirtala.  Hur skulle du beskriva hans ledarstil?

Håkan är en riktigt bra ledare! Jag gillar hans sätt att leda laget, han lägger stort ansvar på oss spelare att ta ansvar. Han är taktiskt väldigt kunnig .

Hur tror du säsongen slutar med de förutsättningarna ni har?

Det är väldigt svårt att säga, det är mycket som ska stämma i slutändan. Men jag tror och hoppas på en väldigt lång säsong där vi får avsluta med ett bra kval!

Boden borta i premiären, vad slutar matchen?

Tror på seger med 5-1. 

Hur skulle du beskriva dig själv som målvakt?

Jag har en hybrid spelstil. Jag vill gärna stå så länge som möjligt och försöka läsa spelet. I dagens hockey är det viktigt att behärska och avväga butterfly med ett stående spel.

8 snabba!  

Butterfly/Stående?

Stående

 Norska ligan/ Allsvenskan?

Allsvenskan 

Idol?

Roger Federer 

Tänkbar Line Up låt?

U2- Vertigo 

VK/VF?

VF

Bok/Dator?

Dator

Bästa minne ?

Det kommer

       Asplöven/Kiruna?

Kiruna

 

Daniel Wälitalo

 

Foto: Robert Granström

 

 Daniel Wälitalo Line Up låt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.