Annelies liv

kör hårt

Av , , Bli först att kommentera 1

hej igen allihopa :)

har nyss varit och kört ett tränings pass på tenton gym som ligger ca 500meter från våran lägenhet. Idag vart det 50min löpning och lite rumpa och ben. Känns verkligen som att träningen har gått jävligt mycket framåt. Har börjat med body pump på onsdag kl 07.00 och spinning kl 07.00 på fredag. Det är hea som har fått mig att gå på dom passet och verkligen fått mig att se att det är himla kul att gå  på dom passen. Man känner sig som en helt ny människa efter dom passen. Har fått en kompis att börja träna också och det är himla kul att ha fler som tränar på samma gym, det börjar att de resultat, hon börjar bli piggare och har verkligen börjat gå in för träningen och nu hoppas jag att hon forsätter och verkligen känner att det händer något, för det vet jag att det kommer att göra så småning om.

 

Bli först att kommentera

tillbaka i bloggen

Av , , Bli först att kommentera 1

Det regnar, känns inge specellt bra, för att johans kusin ska ha bröllop i dag. Tycker synd om dom som har fått regn på sin lyckliga dag. Klev upp för typ 30 minuter sen och ska snart  gå till gymmet, vart tyvärr ingen träning i går, jag är lat och det vet jag. Men i dag blir det träning i alla fall och sen ska jag ner på stan och äta lunch och köpa ett bröllopskort, får väll se vad jag hittar. I kväll ska vi i alla fall fara till håknäs bygdegård på bröllopsfest för att fira brudparet. Jag tycker att det är så himla svårt att köpa prisent till ett bröllop/bröllopsfest, det här är typ det andra bröllopet jag är på och det förra tror jag faktiskt inte att jag och mitt ex gav något.

Igår va david och johanna här och elin kom förbi, vi hade absolut inget att göra alls, så vi bestämde oss för att köra förbi linnea för en liten pratstund och jag skulle lämna tillbaka en nyckel till henne också. Vid 11 tiden så skulle linnea gå och lägga sig, skulle upp tidigt, så vi åkte tillbaka till mig och då kom carro över och vi satt och pratade till kl halv 2 och då märkte vi att david låg och sov i soffan, så vi väkte han och alla åkte/gick hem.

Jag vill tacka alla som har kommenterat och gett mig energi att börjar skriva igen tack.

 

 

Bli först att kommentera

känner mig kränkt.

Av , , 7 kommentarer 6

har hört att jag blir utskattad över vad jag skriver på min blogg, folk går in och skattar åt mina stav fel och liknande, det tycker jag verkligen inte är okej, jag känner mig kränkt. För att jag försöker verkligen att skriva rätt och verkligen försöka att formulera mig på rätt sätt. Försöker att skriva så att folk kan läsa och förstå vad jag skriver. Jag  fattar inte varför folk går in på en blogg och skrattar åt min för att jag har ett funktionshinder som jag inte kan rå för själv. Jag tycker verkligen att dom som inte är intresserad av vad jag har att skriva här behöver inte äns gå in och kolla. Att till och med vuxna männsikor som ska föregå med gott exempel stå tillsammans med sina barn och skattar. Jag blir bara arg och ledsen.

info om mitt  funktionshinder.

Dyslexi eller specifika läs- och skrivsvårigheter är ett varaktigt funktionshinder som innebär svårigheter med att läsa och skriva. Funktionshindret beror på en störning i vissa språkliga funktioner som hindrar automatisering av ordavkodningen. Dyslexi är inte relaterad till intelligensnivå. Dyslexi omfattar vidare inte läshinder som orsakas av synproblem eller av brister i undervisning, sociala förhållanden, motivation eller intelligens. Dyslexi kan vara en medfödd egenskap, utvecklingsdyslexi, eller ha uppkommit vid skada eller sjukdom.

När undervisning i att läsa och skriva blev mer utbrett på 1800-talet uppmärksammades en störning som bara gick ut över läsning och skrivning. Man trodde då att problemet hängde ihop med förmågan att bearbeta synintryck och kallade det för ordblindhet. Vad dyslexi egentligen beror på är fortfarande omdiskuterat. Idag är forskarna dock relativt eniga om att dyslexi är en störning i vissa språkliga funktioner, framför allt bearbetning av språkljud, som hindrar att ordavkodningen kan automatiseras. Några problem som ofta uppvisas i samband med dyslexi är diffusa föreställningar om ords ljudstruktur, oklar artikulation, brister i verbalt korttidsminne och långsam åtkomst till ordförrådet.

Ibland förekommer dyskalkyli, specifika räknesvårigheter, tillsammans med dyslexi.

Gränsdragningen mellan normal läsförmåga och läsproblem är ungefär lika godtycklig som gränsen mellan normalvikt och övervikt. Den är till stor del beroende av de krav som samhället ställer på individers läsförmåga. En vanlig uppskattning är att 4-8 procent av befolkningen har så stora svårigheter att läsa och skriva att de kan få en dyslexidiagnos. Fler män än kvinnor har specifika läs- och skrivsvårigheter.

(taget från wikipedia)

7 kommentarer

känns som någon slår sönder min mage

Av , , Bli först att kommentera 2

ta på dig solhatten annars blir det huvudvärk!

en himla tur för han där uppe att det är sol.Jag har ju som fått lovat att det ska vara solk under hela min semster så. Har sovigt dåligt i natt, har haft ont i magen och vaknat och sen somnat och vaknat och hållt på så under hela natten. Känns som det håller på att gå över nu hoppas jag. Blir väll att ha och gå och lägga sig ute i solen och steka på brännan, jag får väll se vad som händer i dag.

 

 

Bli först att kommentera

boss fick hålla sig

Av , , Bli först att kommentera 1

Steven älskar verkligen min 19kr boll

vart filmkväll med massa folk, jätte mysigt. Popcorn luktar det i hela lägenheten, johan gillar det inte men jag älskar popcorn, har inte haft någon bra aptit i dag tyvärr, men några popcorn åkte ner. Stackars boss han fick vänta länge innan han fick kissa och bajs, vi eller jag råkade glömma bort att han inte hade varit ute innan vi startade filmen, så han fick vänta tills den va slut, men han är en riktig hållare.

Blir bullbak och solning i morgon om solen skiner förstås. Ska försöka att få folk att komma utanför min lägenhet och be om en liten bullbit, hihi. För att det kommer att lukta så himla gött när jag börjar med att stoppa in första plåten i ugnen.

Mjölken får dom ta hem i från!

 

Bli först att kommentera

finn 5 fel

Av , , Bli först att kommentera 1

Finn 5 fel

Några bilderna på grejer jag har köpt till lägenheten.

Ikea 199kr st

Ikea 199kr

Bli först att kommentera

kex är gott

Av , , Bli först att kommentera 1

åh jag känner mig så stolt över mitt och elin arbete här utanför oss, det ända som fattas är stolar och ett bord, men det fixar sig alltid på något sätt. Igår kväll vart det kex och ost himla gott efter man har arbetat. Känns som att man är uppe tidigt varje dag nu för att ut nyttja dagen fullt ut. Har nu fått i mig min frukost och på ett tag blir det gymmet, känner att jag behöver det. Får väll se vad som händer under dagen, det är himla skönt att det är sol i alla fall. Kan man i alla fall vara ute och njuta.

Bilder kommer så småning om.

Bli först att kommentera

soldansen

Av , , Bli först att kommentera 2

Jag skulle hellre vilja ha glasögon är dyselexi.

 

känns jävligt bra att solen har tittat fram nu. Känns bra att man har två veckor kvar på sin semster, på torsdag åker jag och linnea till stockholm, bussen går 20.40 och vi är framme 05,45 och det känns jävligt najs att dra iväg och bara slappa jävel  och göra vad fan man vill och vara med sin bästa vän. Vi har väll inte prata om vad vi ska göra men vi kommer alltid  att hitta på en massa skoj!  Hoppas att vädert håller i sig och att solen skiner alla dagar under min semster. Jag ska göra soldansen varje kväll, ska försöka att hitta på  en dans som gud gillar.

idag vart den en lång sovmorgon, vaknade halv 12 och tog mig frukost och efter det vart den tvätta nå kläder och sen vart det sola jävel med boss, stack iväg med elin och handlade, köpte en spegel till hallen. Nu blir det middag, grillat och potatis. Ikväll blir det fortsätta med ute platsen.

 

Bli först att kommentera

midsommardagen 2010

Av , , Bli först att kommentera 1

Skönt med sol och värme, hoppas det håller i sig hela helgen, igår var vi i norrby hos johan pappa och åt gott och lekte lekar, himla trevligt. På kvällen vart det grillfest hemma hos alex. När vi va på väg hem från norrbyn så ringde johan pappa och sa att vi hade glömt boss, så vi saknade han jätte mycket i natt, tur att vi ska hämta han efter vi har varit till vännäs och hälsat på. Jag tror inte att han vart så ledsen för att vi lämnad han, för att två st av hundarna där hemma är på löpen och han älskar att vara uppe i dom och känna lukten av dom så jag tror inte att han mår så dålig där alls. Nu blir det i alla fall fara till vännäs och hälsa på mamma och pappa och sen i kväll ser vi vad som händer, allt kan hända.

 

Bli först att kommentera

inge mer regn på min semester

Av , , Bli först att kommentera 1

åhh äntligen semester, men det känns inte så taggade när det regnar ute. Jobbade 16-20 i går och på dagen va jag nere på stan med linnea och jessica. Det regnade ju tyvärr men det är tur att man är inne mest hela tiden. Köpte ett linne och en tröja och 5st filmer för 100kr hemmakväll riktigt bra filmer kan jag säga, några filmer som jag har letat efter. Vart cykla till jobbet i det  hemska vädert också, va helt genom blöt när jag kom fram, huvva. Det är ju bra att det regnar men ändå, mitt gräs som jag har planterat här utanför,mår ju bra av lite regn. Tur att man inte är gjord av socker. Gårkvällen vart det film nyaste wallander- invandraren och göta kanal, skönt med en lugnt kväll kände jag.

idag hade vi tänkte att börjar med ute platsen som ska byggas upp här ute, men det regnar och jag hoppas verkligen att vi kan börja med den i dag, annars kommer det att ta långt tid innan den blir klar. Vi som hade tänkt och grilla och bara mysa här ute, men det går ju inte för det regnar ju.

 

Bli först att kommentera