Annelies liv

känner mig kränkt.

har hört att jag blir utskattad över vad jag skriver på min blogg, folk går in och skattar åt mina stav fel och liknande, det tycker jag verkligen inte är okej, jag känner mig kränkt. För att jag försöker verkligen att skriva rätt och verkligen försöka att formulera mig på rätt sätt. Försöker att skriva så att folk kan läsa och förstå vad jag skriver. Jag  fattar inte varför folk går in på en blogg och skrattar åt min för att jag har ett funktionshinder som jag inte kan rå för själv. Jag tycker verkligen att dom som inte är intresserad av vad jag har att skriva här behöver inte äns gå in och kolla. Att till och med vuxna männsikor som ska föregå med gott exempel stå tillsammans med sina barn och skattar. Jag blir bara arg och ledsen.

info om mitt  funktionshinder.

Dyslexi eller specifika läs- och skrivsvårigheter är ett varaktigt funktionshinder som innebär svårigheter med att läsa och skriva. Funktionshindret beror på en störning i vissa språkliga funktioner som hindrar automatisering av ordavkodningen. Dyslexi är inte relaterad till intelligensnivå. Dyslexi omfattar vidare inte läshinder som orsakas av synproblem eller av brister i undervisning, sociala förhållanden, motivation eller intelligens. Dyslexi kan vara en medfödd egenskap, utvecklingsdyslexi, eller ha uppkommit vid skada eller sjukdom.

När undervisning i att läsa och skriva blev mer utbrett på 1800-talet uppmärksammades en störning som bara gick ut över läsning och skrivning. Man trodde då att problemet hängde ihop med förmågan att bearbeta synintryck och kallade det för ordblindhet. Vad dyslexi egentligen beror på är fortfarande omdiskuterat. Idag är forskarna dock relativt eniga om att dyslexi är en störning i vissa språkliga funktioner, framför allt bearbetning av språkljud, som hindrar att ordavkodningen kan automatiseras. Några problem som ofta uppvisas i samband med dyslexi är diffusa föreställningar om ords ljudstruktur, oklar artikulation, brister i verbalt korttidsminne och långsam åtkomst till ordförrådet.

Ibland förekommer dyskalkyli, specifika räknesvårigheter, tillsammans med dyslexi.

Gränsdragningen mellan normal läsförmåga och läsproblem är ungefär lika godtycklig som gränsen mellan normalvikt och övervikt. Den är till stor del beroende av de krav som samhället ställer på individers läsförmåga. En vanlig uppskattning är att 4-8 procent av befolkningen har så stora svårigheter att läsa och skriva att de kan få en dyslexidiagnos. Fler män än kvinnor har specifika läs- och skrivsvårigheter.

(taget från wikipedia)

7 kommentarer

 1. Isak

  Kör så det ryker Annelie. Vi är många som inte är så per-
  fekta. Själv så fick jag lära mig skriva efter flera stro-
  kar vid 55 års ålder. Det tråkiga är att det är många Mode-
  rater som raderar mina kommentarer, trots att VK har god-
  känt dom innan.

 2. Alejandro Caviedes

  Mkt intressant inlägg. Nu fick jag lära mig en hel del fakta om dyslexi som jag inte visste om tidigare. Jag håller med Helena: skit i dem som kränker dig och skriv för dem som gillar din blogg ist. Jag själv råkar ut för en hel del personangrepp också, fast jag inte har ngn funktionsnedsättning. Då handlar det om moderater som nte lärt sig att respektera andras åsikter.

 3. Marja Granqvist

  Du skulle egentligen inte behöva förklara dig, för du skriver ju i din presentation att du lider av dyslexi.
  Bra i alla fall att du en gång för alla ger oss fakta. Fortsätt skriv som du gör och bry dig inte om dem som kritiserar dig. De är nog inte helt perfekta själva. Kram

 4. Nina

  Skit i dom Annelie, ja tyck att du skriver bra och ingen ska klanka ner på dej.
  Jag är själv int så värst bra på att skriva men skiter i det.
  Tycker du är modig som skrivet om ditt handikapp så folk får veta och sluta klaga. Många klagar bara för att dom vill klanka ner på andra, för att dom har lite att göra men det är inget att bry sej om. Fortsätt att skriva. :)
  Kram // nina.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>