KFUM Umeå – Täby

Igår var det seriefinal i Gamliahallen och ni som inte såg matchen missade en riktigt välspelad och spännande match!

Första halvlek spelade vi riktigt bra basket, såväl offensivt som defensivt och vi går till halvtidsvila med en välförtjänst ledning med 16 poäng (46-30).

I tredje quartern så höjer Täby intensiteten i försvar, väldigt mycket på gränsen till vad som är tillåtet. Olyckligtvis sänkte domarna också nivån och tillät väldigt mycket mer slag och chansningar. Detta gorde att Täbys hårda spel lönade sig och vi hade 11 turnovers i 3 quartern, jämfört med endast 4 i hela första halvlek. Som tur är lyckas vi stänga ned butiken i försvar relativt sett och släpper endast in 10 poäng bakåt, men gör endast 4 poäng framåt…

I fjärde quartern ser matchbilden ut som i den tredje, Täby spelar tufft och hårt, medan vi spelar fegt och osäkert. I slutminuterna är det helt jämnt och matchen står och väger. Dessutom blir Egal utfoulad med en dryg minut kvar, något som ytterligare ökad pressen för oss.

Med bara sekunder kvar att machen och det står 60-60 attackerar Jouzaz korgen och blir foulad. Vår litauiska import är iskall och sänker båda straffarna. Täby får sista skottet, som tack vare vår defensiva insats, blev ett dåligt avslut och matchen var vunnen!