Save the date!

Det börjar bli dags att önska semester på jobbet och planera vad man ska göra i sommar. Ledigheten inför yran är förhoppningsvis fixad sen länge men för resten av sommarcuperna så har det inte annonserats några datum ännu (vad jag sett) så jag har pratat med IKSU Brännboll för att få de rätta datumen.

Sommarens cuper är alltså följande:

Förcupen 23/5:

Den Umeåcupen som förutom yran brukar dra flest lag. Förra året så kom 17(!) lag till start och vann gjorde Bränn inte Bullen efter en final mot Salming där Salming började inne och spelade en säker inneomgång för att sedan försöka bränna ut Bullen. Men som namnet förtäljer så gör man inte det och Bullen vann med 7 pinnar. För lite återblickar från förra årets cup och för att ladda igång inför årets cup kan ni kika på Gurras inlägg från förra året.

Brännbollsyran 29-30/5

Den här cupen behöver ingen kommentar. Har ni inte redan ett lag så skaffa ett asap.

Nationaldagscupen 6/6: (Osäkert om den blir av)

En cup som ordnas av Jörgen som är lagledare i Styva 2.0. Jag har försökt ta kontakt med honom men har inte fått något svar huruvida cupen blir av eller inte.

Träslaget 6/6: (i Ånge)

Tyvärr så har antal lag i denna cup minskat men det är ändå en trevlig tillställning.

Masters 11/7:

Ännu en sommarcup som arrangeras av IKSU. Brukar bjuda på strålande väder och bra brännboll. Se till att boka in den i kalendern.

Bollnäsyran 17-18/7: (i Bollnäs)

Största brännbollscupen efter yran. En trevlig väldigt koncentrerad cup med konstiga regler. Allting spelas på tre banor, man slår med ett platt trä och du får inte veta resultat förens matchen är slut. God stämning på dagen och fantastiskt drag på festivalområdet på kvällen. Jag rekommenderar alla att åka och spela denna cup. Förra året så kom 5 umeålag till start och Salming norpade åt sig segern. Lokal gjorde dock en jätteinsats och slog ut bland annat IKSU Brännboll.

Finalcupen 15/8:

Sista cupen för året som arrangeras av IKSU. Håller jämnt och ständigt hög kvalité på arrangemanget även om jag hade önskat att fler lag anmält sig (Brukar landa mellan 8-12 lag). Tycker att samtliga bör ta tillfället i akt och klämma in lite brännboll innan sommaren tar slut.

 

Se nu till att börja skrapa ihop folk till cuperna i god tid! Jag ser fram emot ett rekordår då det kommer till anmälda lag.

 

4 kommentarer

    • Jesper Karlberg (inläggsförfattare)

      Så vitt jag vet så har det inte kommit upp någon anmälan. Vi får hoppas att någon ur IKSU Brännboll läser din fråga och svarar här i kommentarsfältet.. Kanske Kapten Plakat?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.