Brännbollsfotograf och dela med er av er bästa brännbollsbild!

Vi blev tidigare under veckan kontaktade av en hobbyfotograf vid namn Erik Sandin som ville komma och testa att ta lite bilder på brännbollsspelare in action och vi ställde självklart upp på detta. Jag har här nedan delat med mig några av bilderna och vill man kika på fler så kan man söka upp ”Fotograf Erik Sandin” på FB.

Jag tyckte att många av de här bilderna blev bra och focus bilderna blev underhållande så jag tog tillfället i akt och pratade lite med Erik och om hur det är att fotografera brännboll:

Hur länge har du hållit på med foto?

Ja, det är väl runt två år nu

Hur är det att fota brännboll?

Jätteskoj! Har börjat i vintras med att fota sport inomhus så att få fota utomhus i lite bättre ljus är ju underbart

Vad är det svåraste då?

Svåraste är att veta vart man ska befinna sig för att få de bästa bilderna. Dels i förhållande till matchspelet men även så att man får schysst bakgrund. Det är ju ingen dröm att ha en bilväg i bakgrunden.

Vad har du för tips till andra som vill fota brännboll?

Tips till andra som vill fota brännboll tycker jag handlar mest om att kunna förutse spelet. Att kunna veta vad som ska hända och vara där och redo med kameran i tid. Ett till tips kan vara att försöka hitta en så neutral bakgrund som möjligt för att få en boll eller spelare att synas lättare för betraktaren.

 

Vill man komma i kontakt med Erik så går det bra via FB eller hans egen hemsida http://eriksandin.se/

 

En klädhög på gult gräs, såna här brukar det finnas gott om på ängarna.

Hiss

Tillräckligt spexig för 2 poäng?

 

 

Ställ brukar efter ett tag få lite ont i armen, någon som kan förstå varför?

 

Eric slår

 

Din, din din! MIIIN! Citat: Johan Hjelmér

 

 

Jag behöver er läsares hjälp!

För att fortsätta på inläggets tema och för att få en egen touch på bloggen så hade jag tänkt byta bannern här längst upp på sidan. Men för att bilden ska skrika så mycket brännboll som möjligt så skulle jag behöva er hjälp med bra bilder! Jag tänker mig ett kollage av fantastiska brännbollsbilder som symboliserar allt som har med brännbollen att göra, det kan vara allt från dedikerade utklädnader, snygga ögonblicksbilder eller ett folkhav på ängarna. Så ta och kika igenom fotoalbuma och se om ni hittar några guldklimpar som ni skulle vilja dela med er av.

Jag skulle vilja att ni mailar era bidrag till [email protected] och efter jag valt ut bilderna till min banner så tänkte jag posta samtliga bilder (inom en rimlig gräns) här på bloggen så jag kan dela med mig av brännbollsgodiset med er alla.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.