Förcupen

Nu är det snart dags för årets första brännbollscup, generalrepetitionen inför brännbollsyran och den umeåcup som brukar locka näst flest lag.

Vi börjar med lite allmän information från IKSU Brännboll:

Tid: 23 maj, matchstart kl 9.30 (se till att vara redo att börja spela då).

Anmäl ditt lag genom att mejla [email protected]. I anmälan ska det finnas mejladress och telefonnummer till lagkaptenen samt lagnamn. Sista anmälningsdag är 22 maj.

Deltagande kostar 300 kr per lag vilket betalas på plats.

Vi kommer erbjuda försäljning av mat, godis och dricka på plats.

Efter finalen av förcupen genomförs även lottningen av de seedade lagen inför Brännbollsyran.

Förcupen är som sagt genrepet inför brännbollsyran och det är också här lottningen för slutspelet sker (förutsatt att alla seedade lag går vidare) och det är kanske ännu mer spännande än själva cupen. I skrivande stund så är det minst 6 lag anmälda på bara några fåtal timmar. Jag uppmanar alla lag att anmäla er till den här cupen då det är otroligt bra träning inför yran. Du får spela seriösa matcher mot kvalitativt motstånd och kan känna av formen samt att se hur dom andra lagen ser ut.  Som grädde på moset så lovar yr att det inte ska vara minusgrader och att det inte ska hällregna så vi får se fram emot en härlig dag på ängarna.

Ni minns kanske att jag tidigare sa att det skulle komma intervjuer från elitträffen men som ni märkt så har de inte kommit ännu. Detta beror på tekniska problem (läs: micken var inte inkopplad) så under förcupen så kommer det att göras nya intervjuer så förhoppningsvis får vi gotta oss i dom nästa helg!

Men finns det något samband mellan att prestera i förcupen och att prestera i yran? Vi kollar vad historien har lärt oss!

2014 så möttes Bränn inte Bullen och Salming i finalen.

Bränn inte bullen hade ju som ni kanske minns ingen toppenyra förra året utan åkte ut redan innan seedning. Salming däremot gick som tåget och vann hela cupen.

2013 så möttes BCZ och Dom Röda i finalen

I yran samma år så gick båda lagen till kvartsfinal. För Dom Röda så var det bästa placeringen sedan semifinalen 2005. För BCZ så hoppade de upp två seedningsplaceringar från 7 till 5.

2012 så var cupen rekordliten (7 lag) och i finalen så möttes Salming och Bränn inte bullen.

Salming fortsatte till yran där de plockade hem sin första seger. Bullen åkte ut mot På Bana 1 i kvartsfinal.

2011 så möttes BK Rel och Salming i en utebränningsrik match (3-2) där Salming vann

I yran samma år så åkte Rel ut mot BCZ i semi och Salming föll även dom mot BCZ men i kvarten.

2010 så möttes BK Rel och Salming i en tight match men som Rel vann.

Rel åkte ut i kvarten medans Salming åkte ut redan i 16-del.

 

Längre bak än så har jag ingen statistik även om cupen spelades även 2008 och 2009. Men tittar man på de här 5 åren så kan man nog inte dra några större slutsatser men man kan nog säga att om du tar dig till final i förcupen så ser möjligheterna att sig till minst kvartsfinal i yran väldigt goda ut. Även om det finns några få undantag, vi får säga att det är ”undantagen som bekräftar regeln” (Vilket för övrigt är det sämsta ordspråk som bara kan användas då man inte riktigt har rätt)

Salming har ett väldigt gott facit då det kommer till förcupen, men det ryktas att de inte kommer spela den i år så då finns det möjlighet för ett annat lag att ta finalplatsen som dom prenumererat på de senaste åren.

Till veckan då jag vet vilka lag som är anmälda så kommer en tippning!

13 kommentarer

  1. PH

    Det rullar på med anmälningarna och 10 st är anmälda just nu (om jag inte missat någon):

    Sks brännboll
    Burnouts
    Lokal
    Lokal 2.0
    Plakat Pirat
    Dom Röda
    Mighty Blackout
    Schas Ove
    Bränn Inte Bullen
    BCZ

  2. David

    Även om det är mest av akademiskt intresse, så åkte vi (Bränn Inte Bullen) ut i seedningsmatch mot Svinto efter att vi vunnit våran grupp och Svinto kommit 2a i sin.

    • Jesper Karlberg (inläggsförfattare)

      Ska genast ändra, det är rätt stor skillnad på att åka ut i seedningsmatch och i gruppen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.