Fem tankar från förcupen

Nu har det gått några dagar sedan förcupen gick av stapeln så jag tänkte göra en tillbakablick för att se vad som hände och vad vi kan ta med oss därifrån.

BCZ underpresterade:

BCZ hade ingen bra turnering och brände ut sig på två slag mot Burnouts (i riktigt usla förhållanden) samt tre gånger i kvartsfinalen mot oss. De gör överlag en ganska dålig turnering i deras mått mätta men jag tycker ändå inte att man ska dra några stora växlar av de här resultaten. BCZ är ett stabilt lag som varit top 8 i princip varje år och jag tror inte att detta år är något undantag. De har mycket utflugna spelare och har inte riktigt hunnit spela in sig och kan kanske därför varit de underpresterade i helgens cup. Nu på lördag tror jag att de kommer visa upp ett betydligt bättre spel och jag räknar med att de slår sitt oseedade lag i 16-del samt att de slår ut På Bana 1 i 8-del för att ta sig top 8 i år igen.

BK Rel storspelade:

BK Rel har sin vana trogen varit ute mycket under för säsongen, det är få lag som slår så många slag totalt som BK Rel gör. Jag skulle också säga att det är få som gör det så strukturerat som BK Rel gör med Pelle ”Putin” Tobiasson vid rodret. Det finns en anledning till att de som värvats in till BK Rel utvecklas i en annan grad än vad de hade gjort annars. Se bara på Rickard som blivit otroligt mycket bättre på tre år, tycker även Hampus har sett stabilare ut i slagandet efter bara en halv säsong i laget. De har alltså laddat upp inför förcupen på ett motsatt sätt jämfört med BCZ och det har gett resultat. Även om de gjorde en svajig match mot Lokal så spelade dom stabilt mot oss i semin och hade en fenomenal inneomgång i finalen. Jag håller nog BK Rel som favoriter i årets yra, man har ju dock inte sett Salming spela på allvar denna säsong.

Bullens väg till finalen:

Bullen spelar i ännu en final i förcupen och går som enda lag igenom hela slutspelet utan att bränna ut sig vilket är väldigt strongt. De hamnade dock på den ”enklare” sidan efter att ha slutat tvåa i gruppen och fick möta Burnouts i kvart för att sedan möta Svinto i semifinal. Burnouts är ett stabilt lag som jag tycker hör hemma i top 16 och presterade bevisligen då de slog BCZ men tycker nog ändå att det är en relativt enkel matchup med tanke på att det är en gruppsegrare.I semifinal fick de möta ett Svinto som med nöd och näppe tog sig förbi SKS i kvarten. Så de hade en hyffsat gynnsam lottning, men i brännboll är det dock så att man måste vinna alla matcher och de visade att de kan leverera flera matcher i rad. De kommer få bekänna färg direkt i yran då de ställs mot BCZ, där jag nog tippar BCZ som vinnare då Olle och Davva, som är två slagare som brukar plocka in poäng, är borta.

SKS gjorde entré:

Första sommarcupen för SKS och på vilket sätt dom gör det. Vinner över Schas Ove och Plakat Pirat samt att de ger Mighty Blackouts bra motstånd (förlust med 5p). I kvartsfinal så har de sedan Svinto ”up against the ropes” och förlorar på sista slaget. Min första analys av det här laget var att de kan vara farliga på två slag eftersom de försöker sig på ett taktiskt svårt spel med hårda markbollar. Detta straffar sig då det blir 1-slags matcher och då tror jag att de kommer bränna ut sig minst en gång per match om de försöker spela samma spel. De har ett par spelare som imponerar, bland annat Emma som spelat med Styva 2.0 sen två killar med lockigt hår som jag skulle kunna tänka mig var bröder. Jag håller dock Medvind som favoriter i deras gruppspelsmatch i yran och om de inte vinner gruppen så ger jag dem 1/100 att de slår ut BK Rel. Tråkigt lottning sitt första år men ger dem också skrällchans. Att få seedat lag i gruppen är alltid bra om man siktar på seedning.

Genialiska beslut från Brännbollsyran:

I helgen så fick vi spela i riktigt dåligt väder, skulle nog säga att det var top 3 i dåligt väder på en cup de senaste 5-6 åren. Det var någon som ännu inte hade skruvat fast sin rem och mycket riktigt så lossnade stiften och träet förvandlades till en bumerang utan returadress. Jag tycker kravet på att träna ska vara skruvade är bra utifrån en säkerhetssynpunkt och jag hoppas att domarna är hårda på det i yran (speciellt om det är blött). Samma sak gäller det användandet av handskar. Har man handskar som ger en skapligt fäste så kommer vi få se fler träffar och lite roligare brännboll även i regn. Två steg i rätt riktning!

 

Nu tycker jag vi släpper förcupen och går vidare mot årets viktigaste händelse. Brännbollsyran!

5 kommentarer

  1. Mile

    Tänkte på det med remmen som lossnade. I det fallet var det t.o.m så att träet var skruvat också men skruven åkte ut. Vet inte om det var dåligt trä eller dålig skruv. Det indikerar i alla fall på att det behövs ordentligt fastsatta remmar. Såg att ngt lag i förcupen körde med gamla blåa plastremmar. Man känner sig inte säker som brännare i dom lägena.

  2. Trä

    Träet som gick sönder i matchen mellan Bullen och Inte en spelare i sikte hade dock skruv + nitar. Skruven drogs med rätt ut bara.

    Jag tror att den största faran är när spelare inte torkar sina trän under blöta förhållanden.

    • Jesper Karlberg (inläggsförfattare)

      Okay, tror du har en poäng med trätorkandet. Men spelar du med handskar tror jag inte att det är ett problem. Tror inte heller det är ett problem om du skruvar med rätt skruv, för måste ju finnas träskruv som håller för mer kraft än vad vi lyckas skapa då vi svingar ett trä.

  3. kh

    Putin??? . Nog för att de större profilerna brukar få utstå att kallas både det ena och andra. I det här fallet undrar man tanken. Vi kanske har olika sätt att se på Putin. För min del skulle det kännas som smutskastning att bli jämförd med en narcissistisk galning med hävdelse och maktbehov långt utöver det vanliga som mördar folk hit o dit för oliktänkande.

    • Jesper Karlberg (inläggsförfattare)

      Ja, det jag ville få ut av jämförelsen är att han är en tydlig ledare i laget och att det inte är något snack om vem som bestämmer i laget. Resterande delar av Putins personlighet och värderingar har inget med Pelle att göra. Kan väl vara bra att förtydliga det så att ingen tror att han är en narcissistisk maktgalning. Jag tror och hoppas att Pelle tolkade det på rätt sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.