Oddslistan

På grund av hårda påtryckningar från ett antal större spelbolag så har jag tillslut vikt in och tänkte därför presentera årets oddslista.

 

Salming: 2.7

Salming har vunnit de senaste tre åren och jag tror inte deras hunger efter seger har mättats. Tror snarare de känner ett lugn i att de kan vinna cupen utan att behöva överprestera cupen igenom. De har en del skadeproblem inom lagen och har ett par unga nyförvärv som inte varit långt in i turneringen och spelat. Det faktum att de inte fick vara med på genrepet förra helgen och att de sällan setts ute på ängarna med fullt lag gör att de är svårbedömda inför årets yra.

BK Rel: 3

Har vunnit cupen 9 gånger men börjar vara ett tag sedan sist. Ett ständigt farligt lag som i år har föryngrat ytterligare och är snabbare än någonsin. Det ska mycket till för att man ska lyckas bränna spelarna då de sätter fart. Har dessutom en relativt enkel väg till semifinal där jag tror de kan spara på krutet lite i vissa matcher.

Fantomen: 5 

Ett rutinerat lag som vet hur man vinner cuper. De är ständigt farliga då det kommer till yran och verkar trivas inför storpublik då de alltid har stödet i ryggen. De har dock en ganska svår lottning där de måste förbi Burnouts/Esox, BCZ och sen Dom Röda/Raska/Uber. Har varken hört eller sett så mycket av dem under försäsongen så svårt att ge en mer detaljerad analys.

BCZ: 7

Får snäppet högre odds än Fantomen då de har haft laget utspritt samt att de gjorde en dålig förcup. Historiskt sett så har de ofta tagit sig till final men aldrig vunnit, detta gör att oddsen hoppar upp ytterligare ett steg.

Dom Röda: 10

Har under de senaste två åren haft en stigande kurva då det kommer till placeringar då man tangerade sitt rekord från 2005 med en semifinalplats. Får kämpa sig till en final via lag som Raska Daskar, Ubermensch och BCZ/Fantomen. Har setts träna regelbundet på ängarna och lyckades slå både Bränn inte Bullen och BCZ i förcupen.

Ubermensch: 12

Har tappat Andrea på tjejsidan samt att de värvat in två nya unga spelare. Har under försäsongen ibland sett lite loja ut på träningar men räknar kallt med att då det är match så kommer Bohlin stå och elda på laget. Lyckades vinna cupen 2009 men har inte tagit sig till final sedan dess.

Bränn inte bullen: 15

Kan tyckas som höga odds för ett lag som kom 2a i förcupen för bara några dagar sedan. Dock så har man problem med skador och har dessutom en riktigt tung väg att gå genom cupen då de antingen måste slå BCZ i gruppen och ”ta deras väg” eller slå sig in via Boston Bruins för att möta Svinto i 8-del och Salming i kvart.

Lokal, High rise or a slice, Västteg, Sehlberg, Burnouts, Esox, Raska Daskar, Svinto, På bana 1: 30

Dessa är lag som skulle kunna vinna cupen om allting klickade.

Övriga lag: 40

 

8 kommentarer

  1. Bruce

    Du skriver att Lokal, Burnouts, Esox med flera kan vinna cupen allting ”klickade”, menar du då att ditt lag ”dom röda”, Bullen och alla andra lag under 30 i odds är så pass bra att de behöver inte ”klicka” lika bra för dom för att vinna?
    Lokal har ju slagit BK Rel några gånger i år, UTAN att de klicka speciellt mycket. Samma sak med Burnouts.
    Erat lag har säkert åkt på däng mot något lag med mer än 30 i odds också, men eftersom du ALDRIG vågar skriva ner ditt eget lag, så antar jag att de ni förlorade emot fick allt att ”klicka”.
    Du vågar dessutom ge laget Ubermensch, som tappat på tjejsidan och sätt rätt ”loja” ut på träningarna en 12:a i odds!?!?!?!?
    Då måste ju Boston Bruins årgång 79 få en 5-9:a i odds, för dom ha fan inte tappat något, sätt sjukt starka ut på träningarna. Eller de kanske behöver ”klicka” MYCKET för dom för att vinna över något av lagen du nämt i ditt inlägg?

    • Jesper Karlberg (inläggsförfattare)

      Självklart kommer jag alltid tro på mitt eget lag. Jag är inte helt objektiv och det är inte så att jag har tittat matchfilm på alla lag utan jag utgår ifrån det jag har sett och hört. Sen kan det jag ha hört varit snedvridet åt något håll. Själva iden med oddssättningen är ju att det ska bli skillnad mellan lagen och då måste man dra gränsen någon stans.

      Sen har Lokal slagit BK Rel i år, men de har också fått stryk 2-0 av Plakat Pirat. Det jag menar med att ”allt måste klicka” är att de inte har lika stora marginaler på sin sida. Jag anser att topplag såsom BK Rel och Salming kan vinna över de flesta lagen seedade 9-32, kanske till och med 5-32 utan att behöva prestera på topp av sin förmåga. För att ett lag som Boston, Lokal eller mitt eget lag ”dom röda” så krävs det att man presterar mot toppen av sin förmåga för att vinna matcher mot topplag.

      Jag anser därför att det är osannolikt att t.ex. Boston slår ut BCZ/Bullen, Svinto, Salming, BK Rel och vinna en final. Får dom 30 chanser tror jag inte att dom vinner alla dom matcherna i rad mer än en gång. Och det här är ju inte en oddssättning för att vinna en enstaka match utan det är för att ta sig hela vägen och vinna cupen.

      Uber har vunnit cupen förut, har stor rutin och har varit med i toppen under en längre tid och därför så anser jag att de har större chans att vinna cupen av ovan nämnda lag.

      För att ställa en motfråga, vilka tycker du borde ha lägst odds efter BK/Salming/BC/Fantomen?

      • Bödeln

        NU helt plötsligt så degraderar du ditt eget lag dom röda till samma nivå som lokal och Boston!? Då ska väll ni oxå ha 30 i odds?
        Lokal har ju tränat mest av ALLA i hela världen. Boston har nog tränat minst lika mycket som er och spelat mot bra motstånd och gjort mycket bra matcher!

        Jag anser verkligen att Boston, lokal, Burnouts med flera har god chans att slå alla Top 10 seedade lag, dom ha tränat mycket och spelat mycket matcher och är inte alls mycket sämre än något annat 1-10 seedat lag, de är SJUKT små marginaler i brännboll.
        BK Rel har väll förlorat mot piraterna någon match, eller?

        Skulle själv sätta BK Rel som ABSOLUTA favoriter!
        Dels för dom ha värvat BRA till i år och har bättre tjejer än Salming i år. Salming har en del smygskador och jag tror inte Salming har motivationen till att vinna i år.
        Sen är de bara då BRUTALT mycket mer sköna profiler i BK Rel än Salming!

        Tycker Esox förtjänar bättre odds än 30!
        Tycker Bullen förtjänar bättre odds då dom faktiskt kom 2:a i förcupen MED skador! Plus att dom tagit in legendaren Henke! Han gör va han vill med bollen i innespelet.
        Boston förtjänar bättre än 40 i odds!
        Att du ens nämner High rice på 30 i odds är bara pinsamt tycker jag.
        Västteg kan INTE vinna cupen! Glöm 30 i odds där!
        Lokal förtjänar bättre än 30 i odds!

        Svårt att svara på din fråga men
        Rel/Salming/fantomen/BCZ i Top
        Esox o Bullen tycker jag är bättre än dom röda.
        Skulle placera ditt lag på samma odds som Boston.
        Sen tror jag mer på ”underdoggs’en” i år än rutinerade lag.
        De är mer 80-talisternas år än 70-talisterna tror jag 🙂

        • Jesper Karlberg (inläggsförfattare)

          Kul med dina åsikter, det är alltid svårt att mäta sin egen förmåga objektivt och jag kan mycket väl satt oss själva högt.

          Jag anser också att Lokal, Boston, Burnouts m.fl. kan slå ett top 10 seedat lag. Det jag däremot anser osannolikt är att de ska vinna så pass många matcher mot top 10 lag i rad.

          Tittar vi på Burnouts så måste de slå (ett möjligt scenario): Esox, Fantomen, BCZ, Röda/Uber, Salming/rel.

          Jag har all respekt för Burnouts efter att ha spelat mot dem i yran förra året, att ha spelat med dem i serien och sett dem spela. Men jag tror inte att de vinner de här 5 matcherna i rad. Dom ska alltså slå 3 av top 4 lagen (Fantomen, BCZ, och Salming/Rel) för att vinna. Nu orkar jag inte gå igenom all statistik men jag skulle gissa att de inte har + statistik mot en majoritet av de här lagen.

          Tittar vi på Boston Bruins så har de sedan 2008 tagit sig förbi 16-del tre gånger. De har då slagit På bana 1, Styva 2.0 x2, Dom Röda, Loco Bob och Västteg. 2011 och 2012 var de oseedade. Under de här åren har de åkt ut mot följande lag (efter 16-del) Bränn inte bullen, Sista bossen, Medvind och Dom Röda.

          För att de ska vinna i år så behöver de slå BCZ/Bullen, Kenya BC, Svinto, Salming, BK Rel och vinna finalen. I mina ögon så känns det väldigt osannolikt om man tittar på statistiken.

          Jag kan dock hålla med om att Boston, och kanske Medvind också ska in på 30 odds listan. High rise har tagit sig till kvart alla år de varit i yran så tycker de förtjänar att nämnas. Västteg och Sehlberg tror jag kan gå långt om cupen spelas i dåliga förhållanden.

          Esox har jag valt att lägga utanför den absoluta toppen för att de har tränat så lite och blir äldre för varje år. Dock så kom de på en imponerande 5 plats förra året så de förtjänar kanske ett eget odds.

          Förresten, vilka menar du med 70-talisterna? För både BK Rel och Salming har ju en klar majoritet av sina spelare födda på 80-talet eller senare.

          • Brink_ÖRS

            Bruce du måste antingen har fruktansvärt svårt att kunna analysera en lottning eller så vill du inte bara se vad som finns rakt framför dig.Att vinna Yran handlar inte om att kunna prestera i en match, det gäller att prestera under flera matcher i rad på relativt kort tid.

            Absolut, Lokal har tränat mer än något annat lag. Det gjorde man även förra året men åkte mot Salming. Visst man har vunnit matcher under försäsongen mot olika lag, några i topp 10. Men hur många av dessa matcher har spelats med ordinarie lag från båda sidor? Lokal kan kanske slå något topp 10 lag om allt stämmer men att göra det så många matcher som krävs under Yran är jag tämligen säker att man inte klarar av just nu. I min värld har man fortfarande inte en chans mot Salming från 16-del och framåt. Det är lite som att säga att Malaga skulle kunna vinna La Liga för att man lyckats skå Barca i en enskild match, inte så troligt va…

            Esox ska inte ha bättre odds än vad man har. Jag tycker att man redan i gruppen förra året faktiskt visade upp klara svagheter mot Ö-vik Red Socks Red där man hade vissa problem. I en match där allt stämt för Ö-vik Red Socks Red eller ett annat lag på samma nivå så tror jag att man lika gärna hade kunnat förlora.

            Bruins är, enligt mig fruktansvärt överskattade. Jag tycker framförallt at Bruins saknar ett utespel av klass, utan det kan man enligt mig inte vinna Yran om inte de lag man möter missar helt i innespelt och därför tycker jag nästan att de ska ännu längre ner i listan. Man förlorade 2012 i 32-del mot ett Ö-vik Red Socks med en av sina bästa spelare så pass bakfull att han knappt kunde spela. Bruins är enligt mig ett av Yrans mest överskattade lag.

            För att försvara Jesper lite så åkte Dom Röda på väldigt jobbiga skador förra året och enligt mig så hade man sin chans att nå finalen förra året med en hyfsat lätt lottning. I år tror jag däremot inte att man tar sig förbi Raska, vilket man kan se i mitt tips. Raska är ett lag som enligt mig inte fått nog med erkännande de senate åren. Man har ofta gått den i särklass svåraste vägen av alla topp 10 lag under många år men är ändå varje år med där uppe i toppen. Jag tror att de går till semi i år, kanske till och med en ny final.

            Hade det inte varit för att Davva hade dragit baksidan hade jag tyckt att Bullen borde vara högre upp men jag tror fortfarande att man har en riktigt bra chans att vinna gruppen.

        • (inte) Frank

          Mmm…skööönaaa! Framför allt Jonas Tobiasson vars röv jag anser vara skönast i hela Yran. Klar fördel för BK Rel där. Dock är Salming riktigt menlösa och har haft tur med lottningen fyra år i rad nu. Just det kan bli avgörande tror jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.