Kampen om seedningsplatser

För lag som ligger just utanför det seedade fältet så är ett delmål nästan alltid att ta en seedningsplats, men för att få den där åtråvärda seedningsplatsen så gäller det att slå ut ett annat seedat lag och då är lottningen väldigt viktig. Om du lottas mot ett top 8 lag så kommer du få stora problem att ta den där seedningsplatsen och då måste du vänta ett helt år på nästa chans. Det gäller alltså inte bara att prestera då du väl får chansen utan du ”måste” i princip också lottas mot ett 17-32 lag. Detta gör att det oftast tar ett par år innan man får en seedningsplats. Se bara på lag som Plakat Pirat, Schas Ove, Nu är det jul igen. Både Jul igen och Schas Ove har lyckats plocka till sig en seedning men Plakat är fortfarande på jakt efter en. De var några decimeter ifrån att skaffa sig en plats förra året men föll på målsnöret.

På grund av detta så tänkte jag ta mig en titt på vilka oseedade lag som kan gå in och sno till sig en seedningsplats i år.

Först så har vi två lag som varit seedade förut, som båda kampas om den oseedade seedningsplatsen som går in mot BCZ.

Hjärnsläpp – Suger som Wettex :  11.00 på Bana 10

Suger som Wettex är ett klassiskt lag som jag kommer ihåg sen jag var yngre, har inte så bra koll på vad dom har för lag eller styrkor och svagheter men de har varit seedade 10 år så de måste ju ha lite boll i sig. Hjärnsläpp har även de varit seedade förr men har på loppet av 3 år tappat många nyckelspelare. De tappade Stefan och Jeanette till BK Rel och sen till i år så kommer Jukka spela med High Rise så det är ännu ett stort tapp för Hjärnsläpp. I och med att cupen bytte arrangör så slutade även Gurra spela i cupen och det är ännu en spelare mindre för Hjärnsläpp.

Efter det så har vi en match som kan bli en av yrans högljuddaste med mycket stök och liv runt omkring.

Lilla Gruppen – Pappa betalar : 10.00 på Bana 14

En match som Lilla Gruppen borde vina med tanke på att de var i kvart 2013. Hur som haver så är det två lag med bra klackar och mycket liv runt omkring sig. Kan garanterat vara rolig att se vad de olika klackarna hittar på, tror inte det blir några problem att hitta igen planen.

Plakat Pirat/Estamos – Peace Paus/Pyroman på plan 11:30 på Bana 23

Peace Paus hoppas att försvara sin seedningsplats och de andra är nog bra sugna på att knipa en. Jag håller Plakat Pirat som favoriter i det här lilla ormboet då de har tränat överlägset mest av de fyra lagen och stundom visat på riktigt fina resultat. Jag unnar dem dessutom en seedningsplats.

2an av BCZ/Bullen – Boston Bruins 11:30 Bana 12

Den bästa matchen innan 16-del. Den som går förlorande ur dödens grupp går ut ur askan och in i elden. De får en match mot okänt motstånd men sen möter de kvartsfinalmeriterade Boston Bruins på en gång. Jag skulle nog hålla Boston som underdogs mot båda av de här lagen men de kommer bjuda upp till dans och kommer inte ge sig så lätt. Att åka ut första matchen i slutspelet är något av ett antiklimax och kan ta död på vilken yranlördag som helst. Blir onekligen en spännande match!

Kontroll – Alf Purde : 11:30 på bana 13

Ett oseedat Alf Purde går in mot ett Kontroll som saknar Hampus Helmersson. Ännu en tight spännande match tidigt i turneringen. Jag tror på Kontroll här men de måste prestera på en gång!

Sen tror jag att det är:  Högst är större än längst – Vinnare av SMBK/Smashbooster 10:30 på bana 3

En bra match redan i 64-del där ”bossdräparna” Högst är större än längst tar sig an SMBK eller ett sargat Smashboosters.

Vinnaren av SMBK/Smashboosters/Högst är störtre – 2an av Herman och hans hund/Burnouts 11:30 på bana 10

Här har samtliga lag varit seedade förut och det kommer bli en jämn kamp. Omöjligt att tippa utgång men jag fortsätter att hålla på Högst är större.

 

Det finns självklart fler intressant matcher också, men de här är de som känns jämnast.  För att nämna några så har vi Maiden FC vs Mighty Blackout, vi har Kom till sek mot Raska Daskar och High rise mot Ich Dytzen.

 

Nu är det bara timmar kvar tills tjejcupen börjar och mindre än 18 timmar kvar tills cupen drar igång på riktigt. Nu kör vi!

 

2 kommentarer

  1. En i plakat

    FEL tid på PlakatPirat. Vi spelar kl 16:30
    Ja vi hoppas på bra matcher och seedningsplats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.