Tjejcupen

Är just hemkommen efter att ha varit och kikat på tjejcupen och tänkte ge mig på en sammanfattning.

Det var 7 lag som kom till start i årets tjejcup. Det betyder att det var en grupp på 4 lag och en grupp på 3 lag. För den som kan sin matematik så vet man att det betyder att i 4-gruppen så kommer det att spelas 6 matcher och i 3-gruppen så kommer det att spelas 3 matcher. Perfekt tänker man, då kan ena gruppen spela på 2 banor och den andra gruppen på 1 bana. Precis som det var på förcupen (då var det 4 och 5 lagsgrupper). Men så var inte fallet idag, istället så spelar båda grupperna på en bana vilket betyder att efter 3 omgångar så är ena gruppen klar och den andra gruppen har tre matcher kvar. Det betyder att det blir en ofantligt lång väntan för lagen i den mindre gruppen. Som tur var så spelade de en dubbelomgång så det bara blev två matchers väntan.

I pool A så spelade följande lag:

Sikta på Tjejen (1)
Hermii Flickvänner
På Rymmen
Team Queens

Hermii Flickvänner börjar med att slå Sikta på tjejen vilket i slutändan gör att de vinner gruppen. Sikta hade ett något decimerat lag då både Karin och Hanna från Salming inte deltog i år. Utöver detta så fick Terese Abnersson (Sehlberg, oklar stavning på namnet) bäras ut på bår. Har tyvärr ingen information om vilken skada det rör sig om. Hermii flickvänner vinner iaf gruppen, Sikta kommer tvåa och Alicia Nilssons (Salming) lag På Rymmen kommer trea. Detta betyder att Hermii flickvänner går direkt till semifinal.

I pool B så spelade följande lag:

Pinglorna (2)
Vad gör vi här?
Loco Boobs

Pinglorna går obesegrade igenom den här gruppen även om Loco Boobs bjöd på bra motstånd. Vad gör vi här hamnade i dödens grupp och även om de gav Loco Boobs en fight så var det aldrig riktigt nära. Pinglorna direktkvalar sig till semi och Loco samt Vad gör vi här går vidare till kvartsfinal.

Kvartsfinalerna:

Vad gör vi här – Sikta på tjejen

Det är dags för slutspel och 1-slag och då gäller det att överleva. Stora delar av cupen fick spelas i motvind för slagarna vilket gör att det var extra svårt att klara sig från utebränningar. Det blev till en utebränningsfest där Sikta på tjejen tillslut vinner efter det blivit 5-4 i utebränningar.

Loco Boobs – På rymmen

Matchen slutade 54 – 44 till Loco Boobs. Man märker att det är bränningsläge direkt de slår bollarna mot Alicia som här placerat sig kring tredje kon. Men Loco Boobs slår stabilt och har rätt mycket luft under sina bollar vilket gör att de klarar sig rätt bra. Vet tyvärr inte hur många utebränningar det blev.

Semifinalerna:

Pinglorna – Sikta på tjejen

En repris från förra årets final. Pinglorna fick börja att spela inne och hade vissa problem med att ta sig runt. I början var det väldigt många slag som letade sig utanför slagsektorn och man byggde emellanåt på första kon. Pernilla (Bullen) gjorde ett grymt bra jobb som ”stopper” då hon gick in som sista slagare och bjöd på många fina höga slag. Det räckte dock inte riktigt utan de blev utebrända en gång och det slutade 31-36 i halvtid (i Siktas favör). Sikta på tjejen börjar stabilt inne och det känns som att de kommer rulla runt hela inneomgången. De slår mycket höga bollar där de inte behöver springa ihjäl sig för att ta sig mellan konerna. Det håller dock inte hela omgången utan de bränner ut sig två gånger och matchen slutade 78-62 till

Loco Boobs – Hermii flickvänner

Har tyvärr ingen mer detaljerad rapport än att Loco Boobs vann.

 

Detta mina damer och herrar byter att vi har Loco Boobs mot Pinglorna i årets final. Jag bjussar på några bilder från deras gruppspelsmatch.

DSC_0105 DSC_0108 DSC_0109 DSC_0110 DSC_0111 DSC_0112

 

 

Det var en av maj månads finaste kvällar men sol hela tiden, dock så var det fortfarande rätt kallt ute och med all onödig väntan som blev så blev det rätt kallt efter ett tag. Trots detta så var det rätt mycket folk som var där och tittade vilket var roligt. Jag gillar tjejcupen starkt då man får se de spela en annan roll än vad de har i sina vanliga lag. Dock så kändes det som att det saknades lite i arrangemanget och cupen kunde slutat 8 istället för halv 10. Men hur som helst så är det kul att den blir av och jag önskar både Pinglorna och Loco Boobs lycka till i finalen.

En liten eloge vill jag ge till domarna som dömde semifinalen mellan pinglorna/sikta, för att inte vara brännbollsspelare så tycker jag att de gjorde en bra insats. Det fanns absolut saker som kunde förbättrats men de gjorde inte heller bort sig. Kul att se att det också fanns kondomare vilket är ett plus!

 

 

Kom ihåg att sista chansen för att tippa ert slutspelsträd är ikväll. Jag låser dokumentet för redigering imorgon ~08

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.