Sammanfattning av Fredagen

Tidigt imorse så klev man upp och den härliga känslan av brännbollsyran infann sig. Genom persiennerna så sken solen och man fick upp hoppet om att det äntligen skulle bli en yra med fint väder. Det såg rätt lovande ut fram tills klockan 10 då regnet började ösa ner. Dock så gick det över efter några timmar och på eftermiddagen så blev det rätt fint. Men nog om vädret, vidare till brännbollen!

Dödens grupp!

Vi hade igår en av de senaste årens värsta grupper. Fjolårsfinalisterna BCZ och Förcupsfinalisterna Bränn inte Bullen hamnade som de flesta av er vet i samma grupp. Utöver detta så var även Booyaka BK där som hade värvat från b.la. Kom till sekretariatet. Booyaka BK var dock snäppet svagare än de övriga lagen. Mot Bullen så blev det jordskredsseger och mot BCZ så tror jag att det blev lite jämnare. Men den frågan ni alla ställer er är förmodligen hur det gick i matchen BCZ – Bullen?

BCZ förlorade lotten och fick börja inne. De visade upp ett stabilt slagande där PH och Bylund hissade bra och kunde ofta ta kon på eget slag. Dock så gick inte poängslagen fullt lika bra, Arken fick in några duttar och Rännar slog några riktigt fina sorkar. Men i övrigt så gjorde Bullens utespel det riktigt bra och nöp många av Brolins flacka slag, blev faktiskt imponerad av Bullens utespel. BCZ var 7de slagare några gånger men det var aldrig riktigt nära en utebränning och de slutade på +6, vilket måste anses som OK men inte wow med tanke på att det var två slag.

Bullen började bra och ett tag så skiljde det bara något poäng, Davva fick gå in och slå som sista slagare 2 gånger samt att Pernilla fick göra det en gång. De klarade sig dock från utebränning alla gånger men de drog på sig lite för många bränningar vilket gjorde att de tappade lite för många poäng. Slutade med en seger på 6-9 poäng till BCZ som senare gick vidare och vann gruppen. Bullen var rätt decimerade och Pernilla haltade illa mot slutet av matchen efter en maxlöpning. De har en 3-4 sträckningar och man märkte att de inte hade riktigt samma fart under fötterna som de brukar ha.

SKS mot Medvind

Den här matchen spelades i betydligt sämre förhållanden än ovan nämnde match. Kunde tyvärr inte se den själv då jag spelade samtidigt men har hört att Medvind började inne och att de i halvtid ledde med 1 poäng. SKS kunde inte förvalta det läget utan brände ut sig och Medvind tog hem segern. Där skulle jag säga att SKS förlorade sin chans till en seedningsplats då de nu måste slå BK Rel för att få en seedningsplats.

 

I de andra jämna matcherna såg det ut som följande:

Plakat Pirat slog ut Estamos

Västteg slog Kom till sekretariatet (som nu måste slå Raska för en seedningsplats)

Herman och Hans Hund slog ut Burnouts – Något som de flesta inte trott om man tittar på hur folk har tippat. De kommer nu få tampas med Högst är större eller Smash om en seedningsplats.

Smashboosters slog som väntat ut SMBK

 

Tittar man på yrans resultatrapportering så har den funkat helt ok, emellanåt lite svårt att tolka vilket jag som kommer in på vilken plats och det har skrivits in fel lag någon gång som sedan ändrats. Det är däremot en del roliga felskrivningar. På vita gaffeln kan vi t.ex. se lag som ”Bränn itne Ballen” och ”Alf Purge”.

 

Imorgon är det slutspel som gäller, må bästa lag vinna!

 

9 kommentarer

  1. Kapten Plakat

    Dessvärre slog vi inte ut estamos, de lämnade WO pga inte fullt lag.

    Är du helt säker på att Herman slog ut burnouts? När jag såg den matchen låg de under och blev sen utebrända…

    • Jesper Karlberg (inläggsförfattare)

      Ni vann över dem iaf 🙂 Enligt yrans resultatrapportering så vann Herman gruppen men har hört från andra källor att burnouts faktiskt vann den. Så tror det står fel på sidan.

  2. Frank

    Ser ut som att Fastball ska möta Plakat Pirat i 32-del på slutspelsträdet. Så såg det inte ut på tippningssidan

  3. En i Plakatpirat

    Hej!
    Frank, vi mötte inte alls fastballs utan det blev ”Pyroman på plan”. Måste ha stått fel. Vi vann i alla fall och är seedade nu. Riktigt kul 🙂

  4. Smbk

    Smashboosters slog inte ut SMBK, däremot så vann dom matchen men dom gick fortfarande vidare till slutspel. Otroligt jämn match som SMBK borde vunnit.

    • Jesper Karlberg (inläggsförfattare)

      Dåligt ordval, jag menar att de vann gruppen. Marginalerna är små i brännboll!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.