Förcupen 2016

Som ni kanske vet så spelades ju förcupen igår och det var hela 15 lag som kom till start för dagen. En hel del nya ansikten som var med i cupen (Allstar, Burnball is the new baseball, Kebabnekaise, Booyaka BK (i förcupssammanhang)) vilket var roligt!

 

I gruppspelet gick allting som seedning förväntade sig och den gruppen där det var tightast var den där BC Bullz och Svinto spelade, hade tyvärr ingen möjlighet att se något av den matchen men jag vet att BC Bullz drog det längsta strået.

Efter lunch var det sedan dags för kvartsfinaler och BC Bullz mötte Plakat Pirat där plakat gjorde en av sina sämsta matcher och jag tror den slutade 117-47. På andra planen möttes Salming och Lokal och Salming tog en stabil seger. Andra kvartsfinalomgången stod mellan SKS och Dom Röda samt Burnouts mot Svinto.

Vi börjar spela inne och gör en helt OK runda och byter med 7 poängs ledning, SKS börjar bra men klarar sig tyvärr inte från utebränningar. Kunde tyvärr inte se Burnouts mot Svinto men Burnouts sägs ha spelat snålt och gick vinnande från den kampen.

Semifinalerna blev sen utebränningstäta. Ena semin mellan Burnouts och Dom Röda börjar med att Burnouts bränner ut sig 4 gånger och matchen blir något avslagen, vi fortsätter trenden och bränner ut oss två gånger. I andra semin börjar BC Bullz inne och bränner ut sig 2 gånger sen hissar Salming runt efter det.

Blir alltså final mellan Dom Röda och Salming, en repeat på yranfinalen. Lagom till att finalen ska börja så börjar det regna skapligt mycket, vi slår dåligt och likt BC Bullz bränner vi ut oss två gånger utan att Salming behöver göra särskilt mycket. Efter bytet så rullar Salming bara runt på det sätt som dom kan så bra. Måste ge cred till dom att dom gör det utan sina mest använda spelare (Petter, Jange, Oscar N var ej med, Eric gick in som sista någon gång och Johan slog kanske 3 slag), istället får resten av laget mycket speltid och tjejerna (Alicia och Karin) matchades hårt. Likaså med Richard Höög (inlånad för dagen), Emil, Olle och Micke. De blir sista slagare 2(?) gånger men Eric och Johan träffar en var.

 

Salming går igenom förcupen som segrare utan att bli satta på prov på riktigt, räckte med att rulla runt för att vinna cupen i år.

 

Grattis Salming och nu laddar vi inför yran!

7 kommentarer

  1. Mikey

    Det säger väl något att ”inte bli satta på prov” på grund av att alla andra bränner ut sig men inte själv göra det

    • Jesper Karlberg (inläggsförfattare)

      Jo, fast Salming behövde ju inte spela riktigt bra för att vinna, utan de andra lagen spelade dåligt mot dom. Nu gjorde dom ju jobbet ändå och fick en välförtjänt seger.

      • Mikey

        Om ett fullbördigt röda (seedat två) bränner ut sig två gånger för man väl anta att det är att spela bra. Att inte bränna ut sig i de förutsättningar som var måste väl ses som att bli satta på prov? Jag skulle ju inte påstå att det var för att de röda spelade snålt som de brände ut sig…

  2. Mikey

    Förresten, grym cred ska du ha för de snabba inläggen nu när det har spelats cup!Kul att kunna läsa redan dan efter!

    • Jesper Karlberg (inläggsförfattare)

      Olof Bylund, värvades in från Smashboosters för två (?) år sedan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.