Svinto vinner

Jag önskade upsets imorse och det fick jag. Raska slår ut Salming i kvart och förlorar finalen med några poäng mot Svinto. Ett märkligt brännbollsår.

 

Grattis Svinto

12 kommentarer

  1. Pillertrillaren

    Då borde topp 32 se ut ungefär så här?
    1 Svinto
    2 Raska
    3 Burnouts
    4 BCZ
    5 Röda
    6 Salming
    7 Bullen
    8 Västteg
    9 Traktor MS
    10 Fantomen BC
    11 BK Rel
    12 Mighty Blackouts
    13 Booyaka
    14 Schas-Ove
    15 Ubermensch
    16 Sehlberg
    17 Kenya
    18 Esox
    19 ÖRS White
    20 Boston Bruins
    21 Hvorte Hvar
    22 Gnimlas Crew
    23 Pappa betalar
    24 High Rise
    25 Medvind
    26 Ett asbra namn
    27 Kebabnekajse 1
    28 Loco Bob
    29 Utopi
    30 KonTroll
    31 Gaypolisen
    32 Lokal

    • Jesper Karlberg (inläggsförfattare)

      Jo, men besvikelsen måste gå lägga sig först så det blir ett vettigt inlägg 🙂

  2. Undrande

    Ja, mycket märkligt att ett lag som inte tränar och som inte är med i klubben för inbördes beundran kan slå ut Esox, Fantomen, Salming och BCZ. Måste blivit något fel helt enkelt.

    • Jesper Karlberg (inläggsförfattare)

      Med tanke på att de åkt ut i 8-del 5 av de senaste 8 åren (+ ett år som oseedade) så är det lite av en upset att de ska gå till final i år.

  3. Jag

    Det var en märklig yra. En oväntad dag på många sätt och vis. Många lag som är besvikna och förbannade över domare/publikpåverkan men samtidigt blev det en enorm folkfest och mycket ny pepp. Nya lag, nya oväntade segrar och fantastiskt väder. Yran, yran och yran. Vilket fenomen!

  4. Mikey

    Jag känner naturligtvis stor personlig besvikelse men tycker det känns spännande och uppfriskande att den upplevda status quo i vilka som är topplag utsätts för hela havet stormar. Ska bli kul att se framöver vilka lag som kan bevisa att de inte hade tur/är ett one hit Wonder, alternativt att de egentligen är bättre än vad årets resultat visar.

  5. Yran2016

    Om det är någon som har filmat finalen mellan Svinto-Raska så får den personen jättegärna lägga upp den på youtube och länka! Hade vart kul att se!

  6. Nicke

    Man blir alltid bitter och gnäller när man åker ut.. Men i år är det faktiskt för jävligt att det ska kunna ske en sådan domarskandal som det gjorde i våran 16-delsfinal.. Det ska inte kunna hända. Alla som var där och såg matchen mellan Lokal och Sehlberg vet vad jag menar.. I övrigt kul att det rördes om i grytan och grattis Svinto!

  7. Kapten Pyroman

    Helt fantastiskt att Raska Taskar slår ut Salming och går till final, likaså att Svinto tar sig till final. Vem ville se Salming vinna ett femte år i råd?! (no hard feelings) Idrott är idrott, där kan allt hända. Domarskandaler är vi vana vid sedan tidigare år och då menar jag även på glada 90-talet, inget nytt där. Däremot så var det bättre domare i gruppspelet i år än vad det har varit de senaste två åren, vilket jag ser som en klar förbättring. Det var också betydligt mer städat på planerna när man började spela på lördag morgon, vilket är såväl trevligt som att det är mindre risk för skador.

    Här skulle jag kunna gnälla om att vi fick en varvning emot oss för att man ställt upp ett staket längst bak på våran bana, men det är bara att lyfta på hatten och gratulera till ett sådant monsterslag av ”Suger som Wettex”.

    // Kapten Pyrro

    • Malin

      Tack att du upplevde domarna bättre i gruppen i år. Jag tar åt mig delar av den komplimangen. Inslängd att döma i sista stund, utan poängräknare, spontant kl 8:05 lördag morgon var en utmaning. Särskilt mot er, Wettex, Loco mm. Ni kan ju brännboll! Men det var faktiskt kul! 🙂
      Att döma lördagens gruppomgång tog inte lång tid. Vi spelade 64-del kl 10:30. Så man hann i god tid värma upp ändå. Jag önskar att fler kunde ställa upp när dom inte själva spelar. Man får en förståelse för domarna som jag tidigare aldrig har fått. En insikt i att situationer kan vara riktigt kniviga.

      Önskar att det kan lösas bättre och bättre för varje år! Kanske kan iksu brännboll hjälpa till under utbildningen? Serien och förcupen kan bli övningstillfällen. Men känslan jag har är att det måste satsas mer på själva cupen. Mer resurser och engagemang. Mer idrottsfolk bör bli inblandat och mindre festivalarmbandssugna ungdomar…Snart kanske man tappar topplag för att domare/planer känns för oseriösa?… Vad händer med brännbollsyran om det bara blir yran? Dock ”skönt att höra” att det var svårt även på 90-talet. Hm knepig fråga!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.