Tankar från brännbollsyran

Nu har det gått ett par veckor sedan yran har tagit slut och det är, som påpekats, dags för att vädra lite tankar från cupen som varit. När det kommer till matcher som spelats så har jag inte överdrivet mycket att rapportera då jag spelade fram till kvart och sen satt och dränkte mina sorger i en solstol efter det. Men jag ska göra mitt bästa 🙂

Det är väl svårt att missa att det var många skrällar i år och jag tänkte vi skulle gräva ner oss i några av dessa.

#StoppaSalming

Den kanske största händelsen, och den som majoriteten av brännbollssverige (Umeå?) jublar över, var att Raska Taskar stoppade Salming. Och likt Fantomen så kämpar även Raska för godheten och donerade alla vinstpengarna till Kvinnojouren vilket var väldigt fint gjort och jag tror det är en av de få lagen som faktiskt skulle göra det. Det har florerat rykten att då de vann cupen förra året så sprättade dom pengarna på skumpa och helrör så det verkar som att 8 år har ändrat prioriteringarna lite 🙂

Själva checken blev dock inte så långlivad…

Checken

 

Jag har tyvärr ingen detaljerad information men jag vet att Salming brände ut sig en gång och att Raska sedan slog sig runt, det är rätt ovanligt att Salming bränner ut sig men dom är människor som alla andra så jag är inte superchockad. Dock hade de oturen att göra det i en match där andra laget levererade och det blev således deras uttåg ur cupen. Kanske var det alla hype kring #stoppasalming som skapade hjärnspöken.  Kul för cupen med en ny segrare, och det tar oss ju direkt till nästa skräll.

Svinto vinner brännbollsyran!

Svinto som inför i år tappat en av deras bästa spelare i Simon Ingvarsson till Fantomen BC går hela vägen och vinner cupen (Mina tankar går till dig Simon). För att ta sig till seger så slog man ut Kenya, Traktor MS, Dom Röda, Burnouts och Raska Taskar. Svinto ska ha en eloge då de har gjort jobbet i 6 raka matcher, de hade egentligen ingen riktigt enkel match då Kenya är ett svårt 16-dels lag, Traktor MS i 8-del , även om det är ett oseedat lag har många rutinerade spelare i laget, Dom Röda i kvart, ett stekhett Burnouts i Semi och Raska Taskar i final.

Mot oss gjorde Svinto en bra match, de började slå inne och var nära utebränning ett par gånger men de redde upp det varje gång och slutade med en ledning på 7 poäng. Här måste jag nämna Lisa Sjöström, en av Svintos tjejer som klev in före killarna som åttonde slagare (med två tjejer på banan) och räddade dom från utebränning. Hon träffade även ett antal gånger som sjunde slagare och var en av deras viktigaste kuggar i innespelet. När vi sen byter så gör även vi en fin inneomgång i runt 10 minuter och ser ut att gå mot en seger då vi ligger under med några få poäng och har rätt mycket folk på banan. Det räcker med att hissa runt 1-1 men får inte till målgången alls utan mycket ogiltiga slag. Detta gör att vi slutar med för mycket folk på banan och Svinto vinner med några poäng.

Sen tittade jag inte så noggrant på resterande matcher men Svinto gör jobbet i semifinalen och i finalen börjar man inne och klarar sig från utebränning och byter på 4 poäng. Raska slår sedan och tar rätt många bränningar och då matchen är över så har de bara knappat in ett poäng.

Roligt för cupen med en ny segrare och att det rörs om en hel del i grytan.

Burnouts kommer trea

Vi mötte Burnouts tidigt i slutspelet för tre (?) år sedan och det var ett väldigt tight möte där det bara skilde några poäng. Ända sen dess så har jag hållit dom högt och sen namn/temabytet så känns det som att dom har fått en nytändning. De var med i första upplagan av seriespelet och kom i år till semifinal i förcupen. Jag visste att dom hade potential men trodde kanske inte att de skulle ta sig riktigt såhär långt, inför yran så skrev jag att BK Rel skulle få bekänna färg tidigt och mycket riktigt så slår Burnouts ut BK Rel. Det ska tydligen ha varit lite stolpe in då Burnouts varvade på sista slaget, med viss hjälp av en barnvagn (?), och vinner med nåt poäng. När de i matchen efter vinner mot Bullen så slår Mattias Löfgren in i expo området och varvar även denna match. Det verkar som att Johan Boström har fått sig en konkurrent i längdslagning 😉

Fantastisk roligt att se ett utklätt lag i toppen, Fantomen har ju tidigare haft monopol på det.

Stort grattis till Burnouts, hoppas se er i toppen många år till.

 

Seedningslistan

Här ser ni seedningslistan enligt kommentarsfältet här på bloggen, jag orkar inte dubbelkolla att allt stämmer men någon lär ju påpeka om det är fel.

 

1 Svinto
2 Raska
3 Burnouts
4 BCZ
5 Röda
6 Salming
7 Bullen
8 Västteg
9 Traktor MS
10 Fantomen BC
11 BK Rel
12 Mighty Blackouts
13 Booyaka
14 Schas-Ove
15 Ubermensch
16 Sehlberg
17 Kenya
18 Esox
19 ÖRS White
20 Boston Bruins
21 Hvorte Hvar
22 Gnimlas Crew
23 Pappa betalar
24 High Rise
25 Medvind
26 Ett asbra namn
27 Kebabnekajse 1
28 Loco Bob
29 Utopi
30 KonTroll
31 Gaypolisen
32 Lokal

 

Det kommer med andra ord bli en extremt spännande lottning nästa år. Tittar man på de olika grupperna så finns det klart svårare motstånd, speciellt i 9-16 gruppen finns det obehagligt motstånd i BK Rel, Ubermensch, Sehlberg och Fantomen. Inget ont om Booyaka, Schas Ove, Traktor MS och Mighty Blackouts men jag vet vilka jag hellre hade mött i en 8-del…

Nu blickar vi framåt och laddar inför kommande cuper, nästa stopp är Masters den 9 Juli.

 

(Jag har inte glömt bort tippningen, hold your horses)

8 kommentarer

  1. Svinto

    Det var Lisa Sjöström som klev in som sista slagare mot Röda och hon är syster till brännare Albert!

    För övrigt så heter långslagaren i Burnouts Mattias Löfgren och slår i mina ögon minst lika långt som Boström!

  2. Malin

    Riktigt kul med ett inlägg! 🙂
    Ja seedningslistan tål att studeras, mycket som är ovanligt och gör det riktigt spännande till nästa års yra!

  3. Brännboll

    Snacka om att Löfgren i Burnouts var cupens MVP. Varvningen mot Rel samt Bullen avgjorde såklart båda dessa matcher, sjukt imponerande!

    • Jolle

      Tänk på att varvning i riktig brännboll i stort sett aldrig sker bara utifrån slagarens excellens utan också utifrån utelagets brister på excellens 😉

      Jag tycker att Lisa Sjöström i Raska kan ses som cupens MVP också 🙂

  4. Brännboll

    Ja säger inte att han var cupens bästa spelare men att han var MVP. Han tog egenhändigt Burnouts igenom Åttondelen och var förmodligen även den största orsaken till vinst i kvart mot Bullen som tvingades till att spela snålt och då föll på eget bevåg.

    Han slog även över stängslet en andra gång(om jag minns rätt) men då hade Bullen ställt en gubbe där och uteslöt varvning nr2.

  5. Jag

    ”Pappa” det var ett stängsel som ramade in ”företagsparken” som i år fanns i närheten av finalbanan. Så bana 13 gränsade till detta stängsel längst bak på planen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.