Maxade tankar

Valresultatet.

Valet är nu över och för kommunens del blev det minst sagt ett intressant resultat. Nu är det än bara ett preliminärt resultat och det finns en risk att det kan bli förändring med något mandat när slutresultatet kommer. S har gjort ett katastrofalt dåligt resultat och får historiskt dåliga siffror, man har förlorat 847 röster eller 17,2%! Även Fp har backat och förlorar sin plats i fullmäktige. Samtliga övriga partier har gått framåt där det är C och PA som vuxit på sig och det är bara att gratulera till framgången. Även SD tar ett mandat genom att man tredubblat antal röster och kommer att sitta i fullmäktige.

Totalt sett fick alltså S+V 13 mandat, Alliansen 10 mandat, Pa 3 mandat och Sd 1 mandat.

Men det kan bli en förändring, om M får 9 röster fler än vad S får i sluträkningen så tar de ett mandat från S enligt den preliminära beräkningen jag gjort.

 

3 kommentarer

  1. Toni Appelqvist

    Vad var det jag siade om i ett tidigt sked?
    Jo att vi (SD) skulle ta oss oss. Tack alla som valde rätt politik. Nu ska vi jobba framåt förhoppningsvis i gott samförstånd med övriga politiska partier.
    Nu kommer vår kandidat Eric Axelsson att komma tillrätta i sin nya befattning och att vår lokala organisation ”sätter” sig så kommer detta att komma kommunmedborgarna till gagn.

    • Max Fredriksson (inläggsförfattare)

      Det som nu närmast händer är de olika partierna först diskuterar intern och sen med varandra för att se om man kan skapa nån valteknisk samverkan. Alliansen har detta sen tidigare liksom S+V men om det bildas nya grupperingar vet ju ingen idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.