Maxade tankar

Distriktsläkarbrist??

Vi har brist på distriktsläkare, åtminstone så sägs det så. Enligt vad jag hört så saknas varannan distriktsläkare i Västerbotten. Men när man går in på landstingets hemsida så finns bara två tjänster i Umeå utannonserade. Man kommer dit efter att ha klickat på en länk ”Här kan du se vilka jobb du kan söka just nu”. Av det kan jag egentligen dra två olika slutsatser, antingen är i stort sett alla distriktsläkartjänster tillsatta eller så vill inte landstinget anställa fler läkare! Välj själv vilket som är mest troligt!

Utöver det har landstingsstyrelsen en plan för hur man skall få fler läkare (se bilden nedan). Det finns en hel rad med punkter hur detta ska gå till. Men jag som nu varit med i några år (usch vad jag lät gammal nu) så hittar jag egentligen inget nytt utan alla punkter har jag egentligen hört i minst 10 års tid. Om det inte fungerat tidigare vad är det som säger att det ska fungera nu? Eller så är det som jag skrev längre upp att vi egentligen inte har nån brist!

 

”Vem ska man tro på, tro på , tro på när, tro på när det är såhär” (DiLeva)

handlkingsplan

4 kommentarer

  1. Patrik

    Hej Max.

    Med tanke på att det bästa sättet att spara pengar var att ta bort ambulansen i Åsele och ersätta med akutbil istället för att ersätta en av ambulanserna i Umeå eller Skellefteå med samma akutbil så inser man ganska snabbt att begåvningsreserven inte finns hos landstingsledningen.
    Utan det bästa för Sverige tror jag är att dela upp vården mellan stat och kommun med ett gemensamt datasystem för hela Sverige.

    Med vänlig hälsning

    Patrik Marthin

    • Max Fredriksson (inläggsförfattare)

      Ja Patrik, av dom landsting som jag känner till så har väl ingen visat nått prov på större ledarförmåga.

  2. Göran Jonzon

    För att styra behöver man ju kunskaper om det man ska styra och leda.
    Jag undrar om inte gapet mellan strategerna i landstingsstyrelsen ned till operativa verksamhetschefererna blivit alltför stort?
    Att slå sönder landstingen till max 5 tekniktunga centra, som fördelas över landet och låta resten övergå till kommunerna, liknar mer det industriella tankemönster jag lärt mig fungera.

    • Max Fredriksson (inläggsförfattare)

      Gapet är absolut för stort. Men som jag ser det har det varit en medveten strategi att tillsätta verksamhetschefer som inte nödvändigtvis har ledarutbildning utan fått försöka lära sig det på vägen. Sen har de ingen större makt över det de ska leda utan de ska bara genomföra det som bestäms uppifrån, en slags expeditionsministär alltså.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.