Emelie helt enkelt

Oj, hej sommaren!

Det är synd att det inte går att ta luktkort. Jag balkongbloggar igen och drunknar nästan i lukter som lovar sommar. Häggen blommar för fullt runt knuten, här uppe på balkongen har petuniorna verkligen tagit sig och sprider lycka i luktform och tomaterna klämmer sig in på ett hörn när jag råkar komma åt dem.
Jag läste någonstans att man skulle tänka sig för när man valde petunior till balkongen, tänka arrangemang och färgkombinationer. Men när jag väl stod där på Plantagen gick det verkligen inte att välja, jag ville ha en gräsmatta att plantera full med alla färger och varianter och sedan rulla runt i allt det fina istället för att bara fylla en ynklig liten fyrverkerilåda. Men nu är jag glad att jag valde med hjärtat istället för hjärnan, jag blir lika glad varje morgon när jag dricker mitt morgonkaffe och tittat på färgexplosionen i lådan.

Idag har varit en såndär få saker gjort-dag. Solskenet och värmen kommer med lust och energi. Jag har planterat blommor i balkonglådor, stickat på min Gail och hemlis-stickningen (som är så mjuk att jag vill bo i den), dansat till gladpop, klippt och sprättat trasiga favoritjeans som ska få bli en kjol istället, lyssnat på arg musik och skrivit brev till a-kassan, plockat undan i kaoset, försökt bestämma mig för saker. Jag har också varit en riktig curlingmatte och flyttat katternas bädd, med tillhörande katt, allt eftersom solen har flyttat på sig.

Gail förresten, jag blir lika förvånad varje gång jag tittar på den. Jag har lyckats sticka från grafer och förstår vad jag håller på med. Det kanske blir en stickerska av mig med en vacker dag.
Nu önskar jag mig bara mer vackert väder imorgon, solfräknarna har börjat blekna från näsan. Hoppas att ni har haft det bra idag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>