Fotbollsengland

Engelsk fotboll - här och nu.

Första inlägget på denna epok, vad väntar?

Första inlägget ska skrivas och jag funderar på vad som är passande i ett så ärofyllt inlägg. Min spontana tanke blir att jag helt enkelt sammanfattar helgen som varit, för det har faktiskt varit en otroligt målrik fotbollshelg i England, men även tankar om transferfönstret givetvis.

Bära eller brista, nu kör vi.

 

Vi kanske ska börja i transferänden? Att Torres blev chelseaspelare? En stor transfer minsann och Chelsea rustar mest troligt för ett kommande avbräck i Didier Drogba. Ivorianen blir trots allt 33 år gammal i mars månad och trots att han fortfarande är en enorm tillgång för Londonklubben så är hans dagar räknande inom elitfotbollen. Han kan väl rent teoretiskt bli en ny Inzaghi åldersmässigt, men det tvivlar jag starkt på. Få anfallare håller så länge. Därför lägger Chelsea ut denna enorma summa på närmare 50 miljoner pund för spanjoren.

Kan av många tyckas vara ett förräderi men om man kollar på fakta så var Fernando Torres i en för dålig klubb helt enkelt – Liverpools glansdagar verkar vara över och han var för bra för klubben helt enkelt. Svaret på varför jag anser att Liverpools glansdagar är över är enkelt, en klubb som gör mediokra spelarköp för nästan samma summor som Chelsea men ändå inte lyckas hålla sig vid liv i finrummen.

Från den ironiska vinkeln kan man referera till Torres missöde i sin premiärmatch. Att förlora mot klubben vars tröja han bar för inte mindre än en vecka sedan. Och då ska nämnas att han bytte upp sig i klubbrankningen. Ironiskt ja men samtidigt inte hela världen. Chelsea kommer placera sig högre än Liverpool i slutet av säsongen, va så lugna.

Vad köpte då Liverpool för pengarna? Den för nu skadade bråkstaken Andy Carroll. En stark målskytt har han bevisat. Men cirkus 360miljoner svenska kronor känns en aning överpris, tycker du inte? Vi vet sen gammalt att England har en enorm övertro på sitt eget material och att dom har en förmåga att överbuda på engelska spelare och jag tror att lite så är fallet nu. En bra anfallare utan tvivel som sagt och endast 21 år. Men 360miljoner? Han är väl rimligen värd cirka hälften i mått mätta med andra spelare för omkring samma summa och kvalité. Kanske ett rejält kap men samtidigt ett potentiellt magplask. Tiden får utvisa det.

Att Liverpool även köpte Suarez var däremot lika förvånande som bra. En grym värvning. Men varför Suarez vill spela där, en klubb som gått neråt de senaste två åren och dessutom missat Champions League, förvånade mig. Men sån är fotbollen. Kanske är detta Liverpools vändning.

 

Jag kan inte påstå att jag ser några värvningar i samma klass som dessa i denna transfercirkus så jag väljer därför att avsluta Transferfönstret där.

***

Helgens omgångar då. Liverpools seger över Chelsea? Arsenals enorma tapp?

 

Hemmalaget Stoke besegrade ett vanligtvis starkt Sunderland och innan matchen pratade Stoketränaren Pulis om att en seger vore ett fantastiskt steg mot att sluta top 10 i ligan, vilket inte hänt på lång tid. Matchen Slutade 3-2 med favör Stoke.

 

En av omgångens konstigase och kanske mest underhållande matcher är solklart Everton – Blackpool. Och det med ett besegrat United och Liverpools seger över The Blues. Matchens skrevs till 5-3 och det efter 1-0 av Saha efter 20′. En Blackpoolkvittering i 37′ men knappt 10′ efter trycker Saha dit sin andra för kvällen.
Blackpool som har bortaplan slänger in två snabba kassar efter dryga 60′ och målen sker med en tvåminuters intervall.  Saha’s hattrick är fullbordat efter 76′ och efter det ångar Everton på för fullt. 4-3 av Beckford för att Saha senare ska avsluta målkalaset med sitt fjärde mål (!) för kvällen. 5-3 som sagt, underhållande utan tvekan.

 

United förlorar sin första match för säsongen borta mot bottengänget Wolverhampton och Ferguson kommer nog undra vad som hände denna afton. Manchester tappade en 0-1 ledning och det blev ett abrupt slut på denna tids förlustfria streak.

 

Men då till säsongens tapp – och vilket tapp sen. Walcott sätter första efter cirkus 45sekunder för att sedan se mittbacken Djourou pytsa in 2-0 endast 2 minuter senare. Holländaren Robin van Persie sätter sedan 3-0 i 10′ och 4-0 efter 26′ och matchen är väl avgjord?   Men icket. Diabys röda kort efter en vansinnestackling är början på slutet för Arsenal. Barton gör 1-4 efter en tvivelaktik straff. 2-4 kommer av Best i 75′, Barton hänger sedan ännu en straff och i 87′ fullbordar upphämtningen efter 87′. Arsenal tappar alltså 0-4 till 4-4. Otroligt.

Dagen efter matchen blossar snack om en möjlig mutskandal upp och Arsenals mittfältare Rosicky sägs vara inblandad efter att ha orsakat en straff samt en frispark som resulterade i mål. Ryktet blåste fort bort efter att Interpol dementerat att de ska genomföra en undersökning i fallet.

 

Omgångens matcher slutar alltså

 

Stoke – Sunderland 3 – 2

Everton – Blackpool 5 – 3

Aston Villa – Fulham 2 – 2

Newcastle – Arsenal 4 – 4

Wigan – Blackburn 4 – 3

Tottenham – Bolton 2 – 1

Man City – WBA 3 – 0

Wolves – Man United 2 – 1

West Ham – Birmingham 0 – 1

Chelsea – Liverpool 0 – 1

 

En hel del mål alltså. 43 stycken (!!!!) Händelserikt i England minst sagt.

 

De får även bli mina slutord i dagens inlägg. Återstår att se detta utvecklar sig.

 

På återseende, cheers.

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.