Fotbollsengland

Engelsk fotboll - här och nu.

Barcelona – Arsenal. Matchen som betyder allt.

Och så var det här. Den största matchen för säsongen för Londonklubben – hittills. Eventuellt kan även en knivig liga-avslutning mäta sig med detta och även en möjlig CL-final. Kvällens möte med det bästa laget för stunden (är dom fortfarande bäst?) är hett. Det är oerhört hett och jag tror hela fotbollsvärlden längtar till 20:45 ikväll.
Nou Camp kommer koka och frågan är vem som blir den avgörande matchvinnaren vilket är omöjligt att veta. Såklart kan man ju alltid gissa men det blir även det rätt svårt när startelvorna mörkas in i det sista och det är till viss del beroende på skador.
Rykten florerar överallt och man vet inte riktigt vilka man bör lita på.

Robin van Persie är ett stort frågetecken inför kvällen. Han har flygit med laget till katalonien och sägs vara spelklar även om det demenderas av andra källor.
Wenger själv säger att han bestämmer sig innan matchstart och man får helt enkelt vänta och se om holländaren står i spelargången.

Spelare som står på den definitiva skadelistan för arsenal in för kvällens match är:

Alex Song – knäskada.
Theo Walcott – Ankelskada.
Thomas Vermaelen – Hälsenan.
Fabianski – Shoulders.
Frimpong – Knäskada.

Som ni ser är det inte superskador här men Walcotts snabbhet kan man alltid använda sig av, han är en viktig del i lagbygget och en tung skada givetvis. En annan crucial skada är på den defensiva mittfältaren Alex Song.

"Alex Song is completely out. He had a test on Sunday morning and it was negative."

Sade Arsenal managern Arsene Wenger på måndagsgenomgången om mittfältaren.

___

Matchen då? Jo den spelas som bekant på Nou Camp och det är ganska kyliga vindar som blåser mellan omklädningsrummen. Wenger vet vi har en förmåga att vara kylig mot sina motståndare men en pik som redan är kastad kom från Filosofen – Barcelonatränaren Pep Guardiola och den riktades mot stjärnskottet Jack Wilshere.

"Vi har ett antal likvärdiga spelare i B-laget" Säger den spanske tränaren.

Ett dåligt uttalande i min åsikt med tanke på Wilsheres utveckling. Sanningshalt 0%.
Men då vet vi sen gammalt att den gamle filosofen är en pajas av rang!

 

Alla minns nog förra årets returmöte och jag tror inte det kommer upprepas. Att Arsenal vinner ser jag inte som en omöjlighet, tvärtom, det är en stor möjlighet men inte heller säkert. Men vad jag är säker på är att det inte blir 4-1. Det blir inte Messi-show och det blir inte en förnedring. Det blir tight!

 

Jag ska inte mörka att jag verkligen håller på Arsenal i afton. Det vore helt fantastiskt om Arsenal vinner över Barcelona och tågar framåt stenhårt i CL för jag tror ingen är så less som jag på den så kallade mediahypen över det spanska storlaget. Fast å andra sidan är jag nog bara en i mängden.
Var och varannan fotbollsreporter, och jag säger inga namn, (Kåmark!) hyllar Leo Messi gång på gång och i varje program av bl.a. Fotbollskanalen Europa och självklart är Messi en stjärna. Han är superb emellanåt och gör saker få har gjort. Men det är uttjatat. Det är gammalt. Han är bra, men det finns spelare i samma klass så som Ronaldo. För ja, Ronaldo är så bra. Han är provokativt dryg i media till skillnad från Messi men han är fortfarande lika bra om inte bättre. Så det vore både skadeglädje som genuin glädje om Arsenal går av Nou Camp med ett avancemang i ryggen!

 

Att slänga på ett BET ikväll då?

Att slänga på ett BET ikväll blir inte lätt. Nåt säger mig att ett X är realistiskt. Men som alltid med betting går det inte att veta. Vem har bästa formen? jag vet inte. Jag tror inte ens föregående form spelar någon roll. 
Själv har jag gjort ett special-bet i form av att jag har bettat på Arsenals avancemang. Inte på nåt specifikt i matchen. Jag slog ett bet på Arsenals avancemang i form av 3,10 gånger pengarna.

Annars tycker jag ett X till värde av 6,30 gånger pengarna är ett värt bett och är man lite galen kanske man slänger på en Arsenalvinst till priset av 8,35 gånger pengarna!

 

____

 

Arsenal managern Arsene Wengers uttalande igår var ändå klassiskt och starkt :

"We have to realise it’s a special game. But in a special game you don’t have to be exceptional you just have to do your job. – Only then can you become exceptional."

Riktigt skönt sagt av fransmannen.

 

Snart nedsläpp. Nu gäller det.

På återseende.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.