Fotbollsengland

Engelsk fotboll - här och nu.

Bitter eftersmak men blicken är framåt!

Ett bittert avslut i något som Arsene Wenger kallar domarinsatsen för "embarrassing" och enligt han själv var det ord från UEFAs makthavare.

Såg man matchen så vet man att det var totaldominans från Barcelona och det vet alla, även Arsenal. Men man måste ändå sympatisera med londonlaget med tanke på att de endast 3 minuter innan Robin van Persies röda kort hade kvitterat i form av ett självmål av Busquets och var på gång. Dom anföll lite mer än tidigare. De hade lite mer boll än tidigare och dom hade en liv-lina, dom kunde släppa in ett mål till utan större konsekvenser. Det höll sig till minut 69 då Xavi gör 2-1 efter vackert spel av det spanska storlaget. Att Barcelona även ska få med sig en billig straff är enerverande. Messi stegar fram och enkelt står in bollen och då ser matchen avgjord ut.

Men berodde det på van Persies röda kort?
Till viss del tror jag det. Jag tror inte att Arsenal hade släppt in 2 mål om anfallaren stått kvar på planen. Jag tror att Messi och grabbarna höll på tappa tålamodet och mentalt var påväg neråt. För varje minut så sänktes dom mentalt, miss på miss på miss på miss.

Jag tror Arsenal hade gått segrande ur striden. Men som sagt är det bara vad jag tror.
 

Bitter eftersmak. Oerhört bitter. Men det är dagen efter och det är dags för nästa Londonlag i övertag att spela – Tottenham tar emot Zlatans A.C. Milan ikväll på White hart lane och den matchen tror jag att Tottenham tar hem.

Frånvarande spelare för Tottenham är : Huddelstone, King, Kaboul och Woodgate.

En inte allt för allvarlig skadelista med undantag av Ledley King som allt som oftast är en stödrygg där bak. Han gör sällan dåliga matcher och är viktig för Spurs!

Gareth Bale är tillbaka efter 20 minuter mot Wolves och väntas starta även om Redknapp mörkar och säger att "Jag bestämmer mig precis före matchstart".
Jag tror han startar.

Fan är det bara jag som är optimistisk med mitt engelska hjärta, att detta Tottenham Hotspurs – Champions League rookies, ska avancera mot A.C. Milan? Dom har helt klart chansen och ska dom inte ta den? Ett lag fullt av självförtroende men som möjligen kan hämmas av sin jakt på fjärdeplatsen i ligan. Eller formar ens Redknapp sitt lag efter det? Går han 100% in i detta? Ja kanske det. Klart är i alla fall att Milan kommer ge dom en fight värt namnet. För trots min tro på Spurs så kan man ju inte undvika sina hopp-känslor gällande vår egen svensk Zlatan Ibrahimovic. Ska han inte få vinna CL innan karriären är över?

Någonting som är utlovat från Harry Redknapp är anfallsfotboll. Han tänker spela "sitt" spel och inte lägga sig på defensiven som senast. Men detta beror även på denna Bale. Han är en viktig spelare för ett offensivt Tottenham och med Walesaren på planen kommer dom anfalla järnet! Startar däremot Bale på bänken kan dom möjligen lägga sig mer defensivt – trots Redknapps löfte.

 

Mathieu Flaminis "engelska" tackling från förra mötet på vänsterbacken Vedran Corluka har inte hämmat kroatens medverkan i kväll. Vedran sägs vara återställd och det återstår att se om det är han eller Hutton som får chansen ikväll.

 

Hur Bettar man ikväll då?

Ja visst hade jag fel igår. Men jag bettade med ett optimistiskt engelsk hjärta och man vinner inte jämt, så kan det gå. Ikväll är i alla fall oddsen på hemmalaget, Spurs.

En hemmaseger ger 2,30 gånger pengarna och är ett spelvärt odds givetvis.
Men jag kan inte rekommendera det med tanke på att Milan är ett storlag. Milan har Zlatan, Seedorf och Flamini. Milan har stora chanser och får de en enda chans slår dom till.
Mitt tips är ett X till ett värde av 3,43 gånger pengarna – oerhört spelvärt.

Även en bortaseger ger fin utdelning i form av 3 gånger pengarna.
Gör man ett specialbet likt igår kan man betta på Tottenhams avancemang till värde av 1,35 gånger pengarna eller A.C. Milan till ett värde av 2,95 gånger pengarna.

 

 

** Oddsen kommer från Nordicbet.com.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.