Favoritkakan!

Jag har aldrig träffat en choklad som jag inte gillat!

Jag var sugen på något gott idag. Så när jag kom hem från Umeå började jag genast med bakning före matlagning.

Se. Det blev en god kladdkaka!

 

Här finns receptet:

100 gram smör el margarin

3 dl strösocker        (redigerat )

2 ägg 3 dl socker

2½ dl vetemjöl

4 msk kakao

1½ tsk vaniljsocker

½ krm salt

Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smält smöret på låg värme. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan smöret. Blanda mjöl, kakao,vaniljsocker och salt. Rör ner blandningen i äggsmeten. Rör försiktigt sönder eventuella klumpar. Häll smeten i formen och grädda 10-20 minuter ( beroende på hur kladdig kaka du vill ha )i 200°.    (Jag gräddade kladdkakan i 20 min i 150°.)

PS. Jag vet att nästan alla kan baka kladdkaka däremot har jag skrivit receptet så att jag kan dom utantill.

 

 

Etiketter:

6 kommentarer

 1. Krister Klermalm

  Jag skriver också om recepten till att passa hur jag tänker och uppläggningen av arbetet med recpeten. Tycker inte om brödtext recepten heller på hur du ska göra så även här ändrar jag med din som du kan se här nedaför som jag har gjort. Tecknena {} är istället för fetstil, båda med * och > är något jag använder för återkommande blandingar som ska i i ett annat ställe i receptet. Har lagt in nyligen mitt egna recept på våffeltårtan som jag gjorde när jag fyllde år den 25. Läs den, för den är rätt utformad som jag vill se recepten.

  ———————————————————
  Ugnstemp 200° ( beroende på hur kladdig kaka du vill ha – jag gräddar kladdkakan i 150° )

  { Form löstagbar kant, Mått dl }
  Smörj & bröa formen // Smör ~ 3 dl strösocker

  { Kastrull liten }
  >Smält // 100 g Smöret, låg värme

  { Bunke 1 liter, Elvisp, Mått dl }
  *Vispa pösigt // 2 Ägg ~ 3 dl Socker
  >Tillsätt // Smältsmör

  { Bunke ½ liter, Mått dl / msk / tsk / krm, Slev }
  Blanda // 2½ dl Vetemjöl ~ 4 msk Kakao ~ 1½ tsk Vaniljsocker ~ ½ krm Salt
  *Rör ner i // Äggsmeten [ försiktigt rör sönder eventuella klumpar ]

  Häll smeten i formen
  10-20 minuter Gräddning (jag gräddar i 20 min)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>