Ack och ve

Av , , Bli först att kommentera 10

Sitter här på morgonen och suckar. Igår var det Linedance…denna gång kunde jag dansa två danser (relativt) bra. Roligt, för jag har ju tränat på dem hela veckan! Men den tredje som jag tränat på gick inte alls, det var som om jag aldrig stått framför datorn varje dag i en veckas tid och övat in stegen. Denna gång fick vi även öva in en ny dans. Vi dansade den om och om igen under kvällen och alla lärde sig den. Men inte jag, sista gången den spelades så satte jag mig på bänken, det var ingen idé att kämpa. Burr! Jag fick väldigt bra hjälp av hon som stod framför mig. Hon dansade med den där lättheten som en van dansare har och var väldigt uppmuntrande. -Fortsätt dansa bara, det är bra.

Suck, jag som ska till Åland i november och hade sett framför mig hur jag skulle dansa linedance medan Doug Seager sjöng. Ha! Det kan jag glömma. Men jag ska fortsätta träna denna vecka också, någonting borde väl fastna eller är det sant att man kan inte lära gamla hundar sitta?

 

Bli först att kommentera

Söndag

Av , , Bli först att kommentera 12

Det snöade i morse, riktigt blöt snö, som man vet att den kommer inte att ligga kvar utan den kommer bara att vara blaskig och otäck innan den försvinner. Så vad gör man då en blöt söndag? Ja, för omväxlings skull kan man ju gå i kyrkan. Jag provade alltså att besöka vår närmaste kyrka, Njurunda. Det första som slog mig var hur vacker den var, att det fanns ett stort kapprum, att det fanns varma dynor att lägga på bänkarna, inte dumt. Sedan förundrades jag över hur involverade vi åskådare var, upp och stå och svara på böner, agendorna räckte inte för alla åskådare så vi hade lite svårt att hänga med ibland. Mycket musik var det, kyrkokören och Sundsvalls Blåsorkester, härligt.

HögmässaDet kan nog bli fler besök, om inte annat den 10 november då det blir gospel-musik.

Nu smider vi planer inför nästa helgs Oktober-fest. Fram med lederhosen och dirndl-klänningen! Nej, inte riktigt, men öl-tävling blir det och bakas Pretzels ska det göras. Även åka till en större affär och köpa både Bratwurst och Frankfurter-wurst. Lite mysigt måste man ju hitta på i höstmörkret. Tänd några ljus och ha det så skönt!

Bli först att kommentera

Bytt är bytt

Av , , Bli först att kommentera 13

”Bytt är bytt” är ett trevligt program men ibland kan man inte låta bli att förundras över de ting som värderas till 500.000 kr. Ta gårdagens program till exempel, ett foto av Keith Rickards som finns i 20 exemplar, är det verkligen värt en halv miljon kronor? Absolut inte i mina ögon. Hur mycket pengar har människor egentligen som kan lägga så mycket pengar på ett foto av artist. Bra foto utan tvekan men ändå….

Jag har en del fina fotografier, kom och köp. Lägg upp en halv miljon så får du negativen också. Nej, skämt åsido, märkligt att folk, en del, kan lägga sina pengar på sådant. Apropå TV-program, såg ni programmet om paret som byggt upp en hel ö, flera småöar, långt uppe i Kanadas utmarker? Så fascinerande, att bygga egna små öar med växthus, trädgård, ateljé, ja hur mycket som helst och att måla det i blått och rosa, allt med en konstnärlig touch. Paret hade bott så i 25 år, tala om att ha valt en annorlunda livsstil!

Varför är man inte en djärv människa som bygger eget boende i vildmarken, som har hittat en egen nisch, som lever sitt eget liv. Istället kämpar man på här med blommor, dansa Linedance, måla på porslin….. Igår började jag förresten skissa på ett nytt motiv, en husbil av alla motiv som finns. Vi är ju tre grannar som alla har husbil och jag tänkte måla en skål åt oss var med en husbil på, bara på skoj. Man har inte roligare än man gör sig….

Bli först att kommentera

Boktipset

Av , , Bli först att kommentera 12

Igår kväll började jag läsa i den bok som vi ska läsa gemensamt i bokcirkeln: Världens vackraste man av Lena Ackebo. En för mig fullkomligt okänd författare, men början av boken slog mig med häpnad. En sådan bra skildring av hur olika syskon kan uppleva sin uppväxt trots att de växer upp med samma mamma och pappa. På något sätt slog boken an en sträng i mitt hjärta. Nu ser jag verkligen fram emot att få läsa hela boken och jag ska även läsa övriga böcker av denna författare.

contentVi fortsätter att rensa utomhus inför den kommande vintern och lagrar ved i förrådet. I år har vi fått köpa fin björkved till vår köksspis och det är helt underbart. Igår gjorde jag pyttipanna med stekta ägg på vedspisen och det är helt fantastiskt att kunna göra det.

Jag har också provat ett nytt motiv för porslinsmålningen, ett motiv som jag fann på en kanna hos en väninna och som jag har ritat och anpassat till porslinsmålning. Jag hoppas det är tillåtet att göra så, ingen upphovsrätt…….fågel
Det ser faktiskt riktigt trevligt ut, men lite finputsning kan behövas. Önskar er en skön kväll.

 

Bli först att kommentera

”Detta gör jag frivilligt”

Av , , Bli först att kommentera 14

”Detta gör jag frivilligt”. Mitt nya mantra när jag åker till Line dance. Det betyder ”jag hänger inte med”. Igår var det tre (3!!!!) timmars dans, men jag orkade bara 1, 5 timme, sedan snurrade det bara runt i huvudet. Men de övriga dansade glatt vidare. Ingen paus utan det snurrade bara fram nya låtar på bildskärmen. Vi i nybörjargruppen fick dansa längst fram och bak i rummet stod de som dansat länge. ”Vårt” namn på låtarna stod med svart text och bredvid stod ett annat namn med rött. Så vi dansade alltså två olika danser till samma låt. Hur sjutton kan de ha lärt sig vad man dansar till varje låt. Jag förstår ingenting. Jag ligger ett steg bakom vid varje låt. Då hinner jag kolla grannens steg och göra som henne, men ligger alltså ett steg efter hela tiden. Det blir väldigt tydligt när de helt plötsligt vänder åt ett annat håll och jag står ensam kvar åt mitt håll. Pinsamt!

Det ser så roligt ut och jag vill så gärna…. jag dansar envist vidare och tänker för mig själv ”detta gör jag frivilligt”. Sedan kommer jag hem och ser Anders Hansen prata om hjärnans funktioner, bland annat hur vi människor strävar efter att inte vara ensamma. Inte undra på att jag drömt mardrömmar i natt, drömmar som handlat om att jag hela tiden varit i ett annat rum än de andra, att jag inte fått vara med alltså. Suck.

Men det är bara att sträva vidare. Inte ge upp, det är en del av livet kan man säga. Ibland måste man kämpa för att få det att bli som man vill, få en belöning. Min belöning blir den dag jag kan dansa en hel dans rakt igenom utan att missa ett steg.

Idag ska jag belöna mig genom att vara ute i det fina vädret. Fortsätta sköta om blommorna och dessutom ska jag och en väninna gå en skogspromenad. Det ska finnas en gammal avrättningsplats här i närheten tillsammans med stensättningar och vi ska försöka leta reda på dem. Lite spännande.

Bli först att kommentera

Varför vända något positivt till negativt?

Av , , Bli först att kommentera 11

Idag läxade jag upp Livskamraten lite. Helt plötsligt så började jag rensa i förrådet. Det är ju vårt vedförråd och mycket ved ska in före vintern så det gäller att bereda plats. Plats både för klyven och veden. Det är ju dessutom vårt snickarrum där vi har sågen och andra verktyg så det krävs lite organisation. Under sommaren har det förfallit helt med ordningen så det var verkligen i behov av en rensning. Jag har bara gjort halva förrådet och det ser väl stökigt ut, men nu är det gott om plats, både att gå, stå och såga och utrymme längs sidorna för mer ved.
Förrråd

När jag står där och sopar ihop sågspån så kommer Livskamraten ut. Jag ropar på honom och säger vad jag gjort. -Det var väl bra, säger jag.  Han svarar -ja, det är bra gjort (positivt), att det äntligen blir gjort (negativt).

Det kändes faktiskt inte riktigt roligt så det sade jag till honom. -Det räcker att du säger att det är bra.

Tänk så ofta vi gör sådana där små kommentarer. Jättefint…men du skulle kanske prova att flytta den lite till höger. Smakar bra….kan du skicka salt och peppar. Så roligt att de lyckats fixa det….det hade jag behövt igår.

Nej, låt en positiv kommentar få vara positiv. Vi behöver alla lite positiv feedback ibland.

Idag har jag hållit på med blommorna som ska in för vintern. Alldeles för många blommor har jag, suck. Men jag kan inte förmå mig till att slänga dem, de är så vackra. Jag provar väl och sätter ned dem i källaren med en växtlampa så får vi se hur många som överlever vintern.
BlommorVacker utsikt har jag i alla fall medan jag står och påtar i jorden.

Bli först att kommentera

Sååå töntigt

Av , , Bli först att kommentera 12

När jag var i Umeå så köpte jag en ny TV. En 27″ med välvd skärm som jag tyckte skulle passa jättebra i vårt gästrum eller kanske rentav i sovrummet. Den har stått här i sin kartong ända tills i torsdags kväll då vi bestämde oss för att det var dags att sätta den på plats. Sagt och gjort, den var snabbt upp-packad och jag reagerade lite på att det fanns en DVD i förpackningen. -Tänk att det ska behövas en sådan för en vanlig TV-apparat.

Nåja, när stativet var fastsatt och vi skulle koppla in antennen så blev det problem, det fanns inte något uttag för en antenn. Va?! Så jag gick in och läste på Internet och det visade sig att jag köpt en dataskärm. Så snopet, och lite skämmigt. Jag hade till och med haft ett långt samtal med expediten angående välvd skärm eller inte välvd skärm och storlek för ett sovrum, men tydligen hade ordet TV, eller dator, inte kommit upp i samtalet.

Jag skrev om det till det barnbarnet som gett mig råd om passande TV och fick bara svaret -hahahaha, tillbaka. Så igår tog jag med dataskärmen till butikskedjan här i Birsta, fullt beredd på att få ett ”hahaha” från expediten i kundtjänst. Men det fick jag naturligtvis inte utan han var jätterar och gick till och med iväg och hämtade den TV jag ville ha så jag slapp gå in i affären och hämta den. Det innebar ju att den kund som kommit in efter mig fick sitta och vänta, men det tog han med jämnmod. Det var med lättnad jag åkte därifrån och vi kopplade direkt in TVn och allt var OK. Skönt

glad smiley

Bli först att kommentera

Den dag som idag är

Av , , Bli först att kommentera 10

Dagarna flyger verkligen iväg. I morse var jag uppe ganska tidigt, städade övervåningen och tog sedan en riktig långfika. Skönt. Sedan bar det iväg ner till Gäststugan igen, denna gång för att börja fixa med det som ska bli köksbänk. Så här kommer den att bli.köksbänk

 

Det som saknas nu är listen i hörnet. Jag tror att jag kommer att göra en lite större list där man kan hänga upp kaffemuggen och kanske ha en liten hylla för kaffeburk och socker för den som så kräver. TIll vänster skymtar man sängen, utdragbar, och i det hörnet som bildas mellan sänggavel och vägg kommer jag att bygga en lite högre sänggavel så att man kan ha triangelformade hyllor mot ”kökssidan” och sätta fast sänglampa över sängen. Lite klurigt är det, att jobba med vinklar men vi hittade ett gammalt vinkelmått i trä som jag nu provar att använda. Skulle någon köpa mig ett snickarbälte så skulle jag känna mig riktigt proffsig. För att inte tala om att då skulle jag alltid ha pennan, glasögonen och måttbandet med mig istället för som idag, spridda på alla håll och kanter. Leta, leta, leta.

Ett svanpar har simmat fram och tillbaka över sjön idag, så vackra djur. Himlen har varit väldigt dominerande idag.
mäktiga moln

Bli först att kommentera

Prestationsångest

Av , , Bli först att kommentera 13

Jag minns bara en låt som vi dansade till på Linedance och det var Irish Stew. Nu har jag hittat den på Youtube och tränat om och om igen. Men jag är nog obildbar när det gäller detta. Jag hinner inte med i svängarna och måste börja om och om igen. Suck, i morgon ska jag gå på 3 timmars extra träning, orkar jag…… Jag kan inte backa ur……. när jag tittar på filmen så är den så enkel med upprepade rörelser men om man inte hinner med i svängarna så blir det inte bra. Mardröm.

Trevligt att titta på i alla fall.
Irish Stew

Bli först att kommentera

Tuff dag!

Av , , 4 kommentarer 15

Igår var det tufft. Först iväg till Läsecirkeln där det visade sig att vi har fått en ny medlem i gruppen, alltså är vi 6 stycken nu, trevligt. Vi avslutade den gamla boken och började på Silvervägen som verkar väldigt intressant.

Klockan 17.30 var det så Bokcirkeln och där kunde jag konstatera att vi bara var 5 damer som anmält sig, samtliga pensionärer. Är det bara pensionärer som är ute och rör på sig nu för tiden? Efter en halvtimme fick jag ursäkta mig och hasta vidare till Line Dance. Milda makter! Jag var alldeles för varmt klädd, de andra hade ju dansat redan 6 gånger så jag låg lååååååångt efter de andra. Sista halvtimmen satt jag bara och tittade på, hjärnan klarade helt enkelt inte av att ta till sig alla nya steg. Burr. Bra musik, verkar jättetrevligt men min oro kvarstår, kommer jag att klara detta?! Ska gå på dansträning på torsdag i alla fall.

Golvet i gäststugan är lagt, blev väldigt bra. Så nu har jag burit ned mitt handmålade porslin och den kapp-/förvaringshylla jag gjort. Tanken var att jag skulle sätta dit golvlisterna men efter att ha snubblat över sladden till lampan och slagit knät riktigt ordentligt så har jag nu gett upp om arbete idag. Lägger i alla fall ut ett par bilder där man kan se hyllorna.

Gäststugan1Gäststugan2

4 kommentarer