Kört liten lastbil idag minsann

Av , , Bli först att kommentera 9

Igår kväll kollade jag om det fanns någon liten lastbil att hyra här i närheten. Visst, det fanns på Q8 och mitt i allt när jag satt där så hade jag bokat en lastbil mellan 11.00 och 14.00. Nu skulle det köpas en soffa minsann. Livskamraten hade annat att göra så jag åkte iväg och handlade minsann en 3-soffa. Planen var att köpa en mörk-eller mellangrå, men helt plötsligt kände jag att det var fel. Det blev en naturfärgad. Väl hemma så började jag montera ihop den och det gick fantastiskt bra faktiskt. Inga problem. Problemet var att alla dynor skulle strykas. Milde tid vad jag har strukit. Till arm-ryggstöd, sittdynor och inte mindre än fem lösa, stora kuddar. Milde tid, varför köpte vi inte en färdigmonterad soffa! Men nu står den på sin plats och det ser riktigt bra ut. Nu är det bara att försöka rensa ut lite andra möbler ur rummet.

Vi ska ha stor middag på lördag och det gör att jag känner lite press på att göra färdig stugan, förvandla den från sommarstuga till året-runt-boende helt enkelt. Jag packar fortfarande upp flyttlådor och stuvar undan det som ska vara kvar i genomskinliga plastlådor med lock. Då kan jag förvara dem i källaren och det känns bra.

Men trött blev jag av allt slit med soffan, jag undrar om jag ska gå och slänga omkull mig i den en stund och bara slappa.

Bli först att kommentera

Folkets Hus och hjältar finns

Av , , Bli först att kommentera 15

Igår vad det alltså dags för en kväll på Folkets Hus med underhållning. Så roligt det var. Vi var nio stycken som valt att följa med och först när vi kom till Folkets Hus så blev jag lite fundersam när jag såg publiken som kom. Andelen vithåriga var stort, ett antal rollatorer skymtades så först undrade jag lite grand vad det var för underhållning vi skulle se. Den yngsta människan såg ut att vara i 60-års åldern. Gänget som underhöll bestod av 12 musiker och vilket gäng! Det visade sig att de kunde hantera olika instrument, alla kunde sjunga och som de sjöng. Helt underbart roligt. Medelåldern var tämligen hög även på scenen, och det var faktiskt den äldste som höjde nivån på allt. Han spelade nämligen alla sorters blåsinstrument och blåsinstrument, de höjer standarden på musiken. Dessutom sjöng han solo i två låtar, Fat Mammy Brown och en Elvis-låt. Milde tid, nu kommer jag inte ihåg vilken låt det var, men fart och rytm och en jättehärlig röst, det hade han. Jag tror att man måste ta sig en funderare över vilken musik man ska spela på äldreboenden framöver. Det kanske är dags att sluta med psalmer och Taube. Dags att släppa fram Elvis och de riktiga rock-gubbarna så att vi får återuppleva ”vår” tids musik. Tänk när de spelade Oh, Carol igår, vilka minnen från skoldanserna….

I pausen blev det kaffe och kanelbulle, aldrig fel. Sedan vann jag en chokladask på lotteriet och det var också roligt. Jag brukar aldrig vinna något. Några timmar med härlig musik, det lyfte verkligen kvällen. När jag kom hem vid 20-tiden så hade Livskamraten lagat middag med ytterfläskfilé och potatisgratäng. Levande ljus och ett glas vin bidrog till hög mysfaktor. Sedan satte vi oss och såg en dokumentär om de thailändska pojkarna som blev instängda i grottan. Vilka fantastiska människor som deltog i räddningsarbetet. För att inte tala om läkaren som sövde ned pojkarna under räddningsaktionen…..vilka hjältar.

Nu skulle jag velat skriva att sedan lade jag mig och sov gott, men icke. Jag kunde inte sova, eländes elände. Då började jag läsa och det visade sig att det var en otäck bok så den bidrog inte till att underlätta för sömntåget. Idag gäller det att hålla sig vaken. Ha en underbar söndag.

Bli först att kommentera

Arbetsveckan är slut

Av , , Bli först att kommentera 12

Minsann, så är det, arbetsveckan är slut och nu kommer den härliga, lediga helgen. Så tänkte man förut, men nu har man svårt att hålla koll på vilken veckodag det är. Är det vardag, är det helg? Ska vi göra en festlig middag och bjuda lite folk? Ska vi bara slappa? Det har ju faktiskt ingen betydelse vad man gör, eller när man gör det. Det är väl ett slags frihet, eller hur?

Idag har vi i alla fall slagit på stort och varit iväg och beställt reglar etc till en liten vägg vi ska bygga och där vi ska bygga in den stora TVn. Det ska bli roligt att få börja med det. Idag har jag också börjat med uppgiften att laga mat enligt ”Nakna kocken”, Jamie Oliver. Han har skrivit en kokbok där han lagar mat med max 5 ingredienser och som är ganska snabblagad mat. Det låter bra tycker jag så idag provade jag att laga kyckling där ingredienserna var kyckling naturligtvis, potatis, vitlök, rosmarin och citron. Lättlagat och mycket gott faktiskt. Det blir till att fortsätta prova hans recept. Jag tänkte att jag ska göra soppa 1 g/v, Jamie Oliver 1 g/v, fisk 1 g/v. Övriga dagar får det bli som det blir. Orsaken till detta är att jag känner att fantasin tryter när det gäller matlagningen. Har man dessa tre regler att hålla sig till så kanske det blir lättare att hitta på maträtter. Inte dumt.

Nu hoppas jag på en trevlig helg för alla!

Bli först att kommentera

Ännu en dag

Av , , Bli först att kommentera 15

Så har torsdagen, nästan, passerat. På morgonsidan kom en häftig störtskur så både Livskamraten och jag trodde att det skulle bli en helgrå dag. Men icke, efter bara en stund så kom solen fram och det blev en underbar dag.

Nu på eftermiddagen så tog jag fram några av de jullådor vi tagit fram från bondens förråd. Jag har köpt rejäla plastlådor med lock som jag tänkt märka upp och kunna förvara nere i källaren. De första tomtarna hade en del att säga så vi tog oss ett snack vid fikabordet ute på altanen.
20181018_143852

De var lite upprörda över att jag lät ett av barnbarnen, som var med och packade vid flytten, få kasta bort två jullådor. Hur kunde jag tillåta detta? Ja, det undrar jag också och det är en av anledningarna till att jag måste packa upp alla julsaker, bara för att kolla vad som inte finns med längre.

Livskamraten som uppenbarligen har slutat se tomtarna när jag packat upp dem ”hemma” bara satt och skakade på huvudet och kom med dumma kommentarer: ”tomtar på loftet”, ”så mycket cigaretter jag kan köpa med tanke på hur mycket pengar du lagt på tomtar”. Men jag lyssnar inte på honom överhuvudtaget i detta fall. När han kommenterade att ”nu är det i alla fall slut med tomtehuset som du byggt upp de senaste åren” så log jag bara i mjugg. Haha, han kommer att få sig en överraskning längre fram.

Nu ska jag beställa en soffa för hemleverans. Vi ska ha middagsfrämmande nästa helg och då vill jag ha soffan på plats. Denna helg blir det Elvislåtar av Gänget från Gnarp på Folkets Hus i Kvissleby. Det låter väl mysigt?

Bli först att kommentera

En egen liten vrå

Av , , Bli först att kommentera 17

Visst är det så att vi alla mår bra av att ha en egen liten vrå? Ett ställe där man kan få vara i fred, helt avslappnad, och bara tänka sina egna tankar. Vara här och nu, lite mindfulness helt enkelt. Jag har ett sådant ställe.

20181017_120957Min kära vedklyv som efter att ha tillbringat hela sommaren ute i det fria, nu har fått komma in i förrådet igen. Här sitter jag en stund varje dag, klyver en säck småved till köksspisen, lite större klampar till övriga spisarna. Jag brukar först bära in lite av den nya veden från björken som fälldes i somras och den klyver jag fint och lägger i en speciell hög så den får torka ordentligt.

Under tiden så befinner jag mig här och nu. Alla tankar försvinner och jag är helt inne på det jag gör just nu. Skönt, avkopplande. Vi är goda vänner, jag och min klyv.

Bli först att kommentera

Saknar promenadkompisarna!!!

Av , , Bli först att kommentera 18

Jag går mina långpromenader på dagarna, allt för att hålla tillbaka benskörheten, men oh, vad jag saknar mina promenadkompisar! Det är många som promenerar dagligen förbi här, men det är inte många som jag känner så väl att jag skulle kunna ringa och bestämma en tid för när vi ska gå ut. Två av dem som går förbi här skulle jag kunna komma överens om att följas åt på promenad, men faktum är att den ena går så snabbt och så långt varje dag att jag har svårt att hänga med. Den snabba takten gör det dessutom svårt att kunna prata, luften vill liksom inte riktigt räcka till.

Den andre jag skulle kunna boka tid med har alltid sin hund med och det är ju bra. Men oftast hänger ju katten med också och då blir promenaderna kortare för då kan vi inte gå ut på stora vägen.

Det är tur att korna är ute. Varje gång jag går förbi ängarna där de står så brukar jag prata några ord med dem och de ser väldigt förstående ut. Igår fick jag en glimt av djup kärlek, en ko som lagt sitt huvud på sin kalv och bådas ögon strålade av lycka, suck, man måste glädjas å deras vägnar.

Den sista pratstunden blir med kvigorna som hålls på ängen närmast brevlådorna. Vi brukar ha en riktigt givande liten pratstund, de har ju många funderingar om vad livet kommer att innebära, nyfikenhet på tjuren med mera. När det gäller tjuren så kan jag tyvärr inte lämna någon information. Det kommer ju oftast en ny tjur varje sommar för att hindra inavel. Ja, vad kan man säga? Håller jag på att bli knäpp?

Bli först att kommentera

Svenskarna säger ifrån!

Av , , 2 kommentarer 11

En del talar om ”mellanmjölkens land”, ordet ”lagom” finns bara i Sverige och att vi svenskar bara muttrar i smyg, men inte gör något åt saker. Men nu har vi, det svenska folket, verkligen reagerat och visat att vi inte accepterar vad som helst.

Vi har rasat, skrivit insändare och verkligen satt ned foten….

Rör inte vår ströare på kryddburken

….för att inte tala om att burken blivit större

Burken passar inte in i kryddhyllorna

Där fick de allt lov att lyssna på oss och sätta tillbaka ströaren. Hur ska det annars gå att hälla kanel på gröten?

2 kommentarer

Slut på veckan

Av , , Bli först att kommentera 13

I eftermiddag har vi haft över 30 grader i uterummet.Så här långt har rummet överträffat alla våra förväntningar på en förlängd utesäsong. Pelargonerna blommar som aldrig förr av de svala nätterna och värmen på dagen. Jag håller på och förbereder alla blommor för deras vinterförvaring. De som ska tillbringa vintern inomhus har fått små pinnar mot ohyra plus rejäl dusch innan de fick komma in. Övriga står kvar i uterummet och väntar på att få flytta ner i källaren. Det planerade blom- och reningsrummet är inte färdigt ännu, men jag har köpt en blomlampa och kommer att ställa ned dem ändå.

Idag skulle jag hjälpa Livskamraten att sätta upp plåt runt skorstenen. Tror ni inte att han ramlade när han skulle ner från det övre taket. Inget högt fall, men ändå. Både han och jag blev alldeles chockade så plåtarbetet avslutades tvärt. Istället tog vi varsin gin&tonic och satte oss i solen. Lite senare hämtade vi ost och kex och tog ytterligare en G&T (ja, det var gott med ost och kex till).

Så ringde en av grannarna och bjöd över oss på kaffe och då kändes det lite märkligt att gå dit efter att ha druckit två drinkar… men det klarade vi galant. Mycket gott fikabröd fanns det och jag som hade bakat en äppelkaka för att vi skulle ha något gott. Nåja, den finns ju kvar i morgon.

Nu ska jag tillbringa kvällen med att släktforska åt grannarna. Han har en känd (ökänd) släkting som han är lite småstolt över, men jag har inte lyckats hitta kopplingen mellan den personen och hans släkt ännu. Jag kämpar och försöker hitta den. Det blir ju pinsamt om kopplingen inte finns så han blir besviken…..

Bli först att kommentera

Lördagsfrid

Av , , Bli först att kommentera 14

Idag ska vi ta det lugnt. Alltså har jag strukit lite gardiner och putsat ett fönster. Senare idag ska jag putsa två fönster till och byta gardiner. Det känns lite ruskigt när man putsat färdigt och helt plötsligt, oj vad ljust det blev och så vackert det är här utanför! Man kanske skulle prova att putsa lite oftare…

Idag har jag också packat upp tre flyttlådor. Eller packat upp är kanske att ta i. Men jag har i alla fall tömt en låda, ställt in en i gästrummet (där jag samlar ihop julsakerna) och ställt undan en låda i en garderob. Huvudsaken just nu är att man slipper se lådorna. Vi förbereder oss för måndagen då vi ska till återvinningen, hurra!

Ja, det är min dag, inte så upphetsande. Det är klart, vi ska ju till ett födelsedagskalas också. Det blir trevligt. Men främst ska vi hoppas att travet ger lite pengar. Håller tummarna! Önskar er en trevlig lördag!

Bli först att kommentera

Semester

Av , , Bli först att kommentera 14

Vilket förskräckligt oväder det blev på Mallorca, bara några mil från där vi var. Vilken tur att vi åkt hem, men så förskräckligt för dem som drabbades av ovädret…… Denna vår vecka på Mallorca, det första besöket där överhuvudtaget, var underbart! När man haft en sådan arbetsgivare som jag haft så får man en slant att resa utomlands för när man gått i pension. Tack snälla företag! Pengarna måste användas enbart till min resa och det blev nog så att vi valde ett lyxigare hotell med All-inclusive, något som vi inte brukar gilla.

Men vilket hotell! Vilken mat! Vilken service! Helnöjda, det är vad vi är. Hotellet, AluaSoul Mallorca Resort, var nyrenoverat, fräscht och med underbar personal. Det vi gillade mest var den avslappade stämningen som rådde, trots att det var så ”fint”:

avslappat

Detta var ett fantastiskt rum, utanför matsalen, med glaspartier ut mot den stora ytan med swimmingpooler, sittytor, plats för underhållning, baren…. på kvällen var divanerna fulla av människor som låg och slappade, som spelade kort, som satt och pratade, precis som hemma i vardagsrumssoffan, så härligt!

godis1

Utbudet av desserter var lika imponerande som utbudet av varm och kall mat.
godis2

Gissa om jag saknar efterrrätterna……..godis3

Vi har nog aldrig varit så nöjda med en semester, eller så har vi aldrig varit mer i behov av en.

I eftermiddag och i kväll har vi suttit ute i vårt uterum, +40 grader, när solen låg på. Vi ska inte klaga. Vi hann bara gå in så blev vi tvungna att gå ut igen, titta bara.
20181011_182136

Sjön Öjen bjuder på sin magi.

Bli först att kommentera