giftiga barn

Av , , Bli först att kommentera 8

Läser om trött förskollärare som skriver om alla smittor som dyker upp på jobbet, dvs. barn som tar med sig förkylningsvirus, maginfluensor, löss – you name it. Jag förstår att det måste vara oerhört jobbigt. När vi fick våra första barnbarn så kunde vi ganska omgående konstatera att de var riktigt ”giftiga”. Så fort de kom och hälsade på och var det minsta snuvig så visste man att ”jaha, nu kommer jag snart att vara förkyld”.

Jag kan tänka mig att det inte är roligt att veta att man, som personal, drar  med sig smitta hem till sin egen familj. Det gäller att föräldrarna respekterar de regler som finns kring hur länge barn ska vara hemma när de är sjuka. Vi måste hjälpas åt att stötta förskolepersonalen.

Bli först att kommentera

Än en gång – Lars Lerin

Av , , Bli först att kommentera 14

Igår kväll sändes det sista avsnittet av ”Lars Lerins lärjungar” och jag kom på mig att sitta och småle för mig själv i soffan. Gång på gång, hjärtat kändes överfullt av lyckliga känslor. Tänk så lyckat satsningen på dessa människor blev, hur de utvecklades, knöt vänskapsband och inte minst den påverkan konstnären och hans lärjungar haft på varandra. Suck, glädje.

Bli först att kommentera

Kärlek

Av , , 2 kommentarer 13

Kärlek finns i många former; mellan man och kvinna, mellan förälder och barn, mellan husdjur och matte/husse. Men inget går upp emot kärleken till / från barnbarn till en mormor/farmor. Helt överraskande fick vi barnbarnsbesök idag, på Alla Hjärtans Dag. Vi åt lunch ute på servering, pannkakor med glass till de små och hamburgare till oss större. Sedan tog vi skranorna med upp till Bräntebacken och barnen åkte. De åkte, åkte och åkte och jag höll på att frysa ihjäl där jag stod och väntade högst upp i backen. Det är som rackarns att man inte vågar utsätta handleden för några risker ännu. Jag får fortfarande använda handledsskena när jag ska göra något tyngre.

Men vi tog fika mitt i backen, riktigt onyttigt sådant med både dammsugare och hjärtformade geléhallon. Som nyttighet hade jag också med äpple och banan förstås. När vi kom hem så var det bråttom med middagen så medan jag fixade den (rester) så satt barnen och klippte ut vackra hjärtan åt var och en i familjen. Mitt hjärta smälter! Jag älskar dem punkt och slut.

Jag skulle ju visa en bok som jag tyckte var bra. Denna bok alltså: Jag ser dig av Clare Mackintosh. Vilket drama hon målar upp och slutet – slutet, jag säger bara det!

20180212_113128

2 kommentarer

Sov gott!

Av , , Bli först att kommentera 13

Småttingarna har åkt, det blir alltid så tyst och tomt efter dem…… eftermiddagen och kvällen bara rusar fram. Nu ska vi titta på Bron och sedan är denna kväll över. Har läst en bra bok, ska lägga ut den i morgon.

Sov gott!

Bli först att kommentera

Strålande sol

Av , , 2 kommentarer 14

Tänk så skönt att  vakna till strålande sol och att veta att två småttingar kommer för att tillbringa lördagkvällen med oss. Mysigt. Nu ska jag ut och handla lite lördagsmys till i kväll. Vi ska riktigt njuta av att få ha dem hos oss.

20180209_120757Hibiscusen har vårkänslor och har fyra blommor på morgonen, känns bra, våren är nog på väg även om de häftiga svängningarna i vädret kan vara lite jobbiga. Huset ligger ute till försäljning, burr, känns ändå jobbigare men ett beslut är ett beslut och ska genomföras. Ta vara på varandra!

2 kommentarer

Inte så mycket action

Av , , Bli först att kommentera 13

Idag har ett par varit och tittat på huset, före den egentliga visningen. Vi fick vackert lämna huset och spendera en timme på Storsjöhallen. Jag passade på och var riktigt onyttig och tog en hamburgertallrik, ibland måste man bara få vara lite bekväm. Tidigare på dagen var vi till Återvinningen och jag tog i lite för mycket när jag skulle slänga en säck i Brännbart. Nu ömmar det i min handled så i morgon blir det till att ta det lugnt.

Bli först att kommentera

Mitt-i-veckan

Av , , Bli först att kommentera 16

I kväll är vår inneboende ute på stan, det är ju lill-lördag. Vi passade på och drack ett gott rödvin till middag. Sedan gick vi över till grannarna och kan man tänka sig, de hade också tagit ett vinglas till middag. Har det något med vår ålder att göra? När man inte behöver tänka på att gå upp tidigt till jobbet nästa morgon, ja då kan man ta ett glas vin till middag när man vill. I gengäld så kan man avstå från ett vinglas till helgen. Det är väl en form av frihet?

Idag har jag känt mig avslappnad. Så avslappnad att jag inte ens brydde mig om att solen strålade därute. Jag lade mig under en filt och läste istället. Just nu läser jag om ett ”riktigt” mord som begicks på 1800-talet på Irland. Författaren Graeme Macrae Burnet hävdar att han kom över dokument rörande denna historia i samband med att han släktforskade. Boken innehåller såväl mördarens egenhändigt skrivna berättelse som vittnens utsagor och rättegångsdokument. Jag blev väldigt fascinerad av boken så besvikelsen blev stor när jag insåg att det bara var påhitt alltihop. Suck, jag som upplevde det så fascinerande att läsa ”riktiga” dokument…….

Nåja, boken är bra i alla fall. Den heter Ett blodigt verk. Författarens namn hittar ni ovan.

 

Bli först att kommentera

Det börjar ljusna

Av , , Bli först att kommentera 16

Idag kom reaktionen på allt arbete inför fotograferingen. Sov som en stock, unnade mig att ta det lugnt till morgonfikat, föreslog en kompis att vi skulle ta en promenad i det soliga, men kalla, vädret. Därefter direkt till Återvinningen, sedan till Apoteket och COOP.

Väl hemma drack vi kaffe och delade på en semla och därefter, tadaaaa! klippte vi upp gipset. Det skulle egentligen klippas på torsdag, men eftersom jag beställt ett handledsstöd med skena, så blev det avgipsning idag. Oh, så skönt att få ta en dusch och sedan smörja in armen ordentligt. Men sedan blev det till att ta på stödet för det behövs. Men allting känns mycket lättare nu och jag kan träna fingrar och handleder mycket bättre nu när gipset är borta.

Nu kan man börja tro på våren!

Bli först att kommentera

Tung dag igen

Av , , Bli först att kommentera 12

Idag var en tung dag. Fotografering av huset skulle ske kl 12.00 så det blev en bråd morgon, man vill ju ha detaljerna rätt. Vi väntade, ingen dök upp. Efter kontakt med inbokad person så blev det uppenbart att något missat. Tala om att luften gick ur en. Men det gick att ordna till så fotografering kunde genomföras, skönt. Precis när fotografen åkt så får jag beskedet om att jag måste åka med lilla L på ridningen. Det gör jag så gärna men just idag kändes det som att jag inte hann dra efter andan.

Väl på plats, 15 minuter försent, så fick jag en skarp reprimand av ridläraren; vi måste passa tiden. Som tur var fick vi hjälp av en snäll mamma som kratsade hovarna medan vi borstade hästen och hon hjälpte även till med att sadla på. Så vi hann i alla fall, tack snälla medmänniska!

Bensinmätaren lyste rött redan när jag åkte hemifrån så det var med andan i halsen jag äntligen kunde tanka efter att ha lämnat lilla L hos sina föräldrar.

Jag har nog ansträngt armen lite för mycket idag så nu känns gipset alldeles för trångt. Jag är faktiskt helt slut. Det ska bli skönt att få lägga sig i soffhörnet med armen i högläge. Ha det så skönt!

Bli först att kommentera

Det gäller att hålla fast vid besluten också!

Av , , Bli först att kommentera 14

Kan ni gissa vilket beslut jag tog igår? Att vara gnällig eller ta vara på det positiva. Jag valde att vara positiv, men jag måste säga att mitt leende blev stelare och stelare allt efter dagen gick. Livskamraten var verkligen sur. Som tur var ringde en god vän och föreslog en promenad precis när jag kände att nu är måttet rågat. Vi gick en lång promenad och samtalade om allt som är viktigt här i livet, härligt. När jag kom hem tog Livskamraten och jag en kopp kaffe i full harmoni. Där ser ni, vänner är viktiga!

Idag har vår inneboende och jag städat hela huset, från källaren och uppåt. Det behövdes kan jag tala om för det blir mycket damm när man rensar i alla hörn. Nu är här snyggt och luktar gott, middagen är avklarad och vi har en lång, skön kväll framför oss. Jag hoppas ni också har det bra.

Bli först att kommentera