Helg i övermorgon?

Av , , Bli först att kommentera 3

Milde tid, är det Kristi Himmelsfärdsdag på torsdag?!  Tiden bara rusar iväg. Idag har vi tillbringat alldeles för mycket tid i solen och det känns i kroppen nu. Över +43 på vår altan. Nu har jag i alla fall hittat ett tyg så jag ska sy en slags rullgardin som man kan dra ned mot solen när man sitter i pergolan. Det finns tak på pergolan, men solen lyser in under taket. Nu ska det bli ändring på det. När man sitter och äter middag så blir det alldeles för varmt och bländande i solen. Ska gå och låna en symaskin imorgon så får vi se vad som händer.

Orkar inte skriva mer, känner mig alldeles tom i huvudet. Vakuum, kan man säga.

Avslutar och hoppas att ni också haft en fin dag!

Bli först att kommentera

Att känna någon annans glädje

Av , , Bli först att kommentera 10

Vilken match! Vilka värdiga guldvinnare, vårt hockeylag! Vad de kämpade för vinsten! Många utropstecken blev det men det är de värda. Den mest talande bilden av segerglädje är ändå den när Henrik Lundqvist inser att han stoppat den fjärde straffpucken och värdet av det. Underbart, en sådan gång kan man känna det en annan människa känner och det är härligt.

Idag fyller min älskade Livskamrat år, 69 minsann. Tyvärr är hans humör på låg nivå, det är inte lätt att vilja göra mycket och sedan inse att man inte kan. Som ”present” har jag rensat ut ett hörn i källaren, fyllt på med sand och förberett så han ska få ett nytt, långt arbetsbord med en hylla för alla sina grejor. Jag tror faktiskt att en del av hans missmod beror på att han sprider sina grejor omkring sig, hittar dem inte när han behöver och, när han väl hittat dem, så har han ingenstans att stå och jobba. Men nu finns det yta och nu ska vi ordna så det blir ett ordentligt arbetshörn.

Jag har frågat om han vill göra något speciellt idag, för att ladda batterierna, men icke. Han vill bara ta det lugnt och inte göra något, suck. Solen strålar, men det blåser riktigt ordentligt, så vi får väl hålla oss här på södergaveln och ta det lugnt.

Ta det lugnt ni andra också. Njut av dagen.

Bli först att kommentera

Lite less

Av , , 2 kommentarer 11

Idag känner jag mig lite less, lite avslagen faktiskt. Igår jobbade jag på så bra, men idag hade jag bestämt att inte hitta på något själv utan bara vara tillsammans med Livskamraten. På morgonen, när vi satt ute vid södergaveln, så menade han att nu är det nog faktiskt sommarvärmen som kommer och att det kändes mycket bättre i hans rygg. Vi tog en lugn förmiddag, pratade lite med grannar, fikade och bara var till, men plötsligt försvann han. Då låg han på soffan, med en filt över sig, och snarkade gott.

Ja, vad gör man? Jag gick ut och satte mig på vår lilla ”beach” och betraktade sluttningen för att försöka hitta några fler växter som man kan tänkas plantera där. Varmt och skönt, mysigt att bara ligga i solstolen och titta rakt upp i himlen, se alla fåglar som flög runt, lyssna på deras skönsång. Härligt……

Så vaknade Lk och jag dukade fram eftermiddagsfika. Då ville han att jag skulle känna på hans rygg, han har någon känsla av att något är fel; att titanskruvarna är på väg ut, eller något sådant. I vanliga fall brukar jag känna efter och konstatera att allt känns bara bra. Men denna gång kände jag något, en liten upphöjning. Han ville att jag skulle trycka in den, men det gick inte. Nu är jag faktiskt också lite orolig. Jag tror inte att titanskruvarna håller på att komma ut, men något kände jag i alla fall. Nu gäller det bara att få honom att gå med på att boka tid hos läkaren, suck. Det är inte det lättaste.

Jag tog bilen och åkte till Simons trädgård och köpte tre clematis och på hemvägen köpte jag pizza. Så nu har vi ätit och nu är det  hockey som gäller resten av kvällen.

Heja Sverige!

2 kommentarer

Dirty Dancing

Av , , Bli först att kommentera 11

Har målat fönsterväggen i sovrummet på morgonen. Med mig har förstås Dr Hook varit, mina bästa arbetskamrater. Bland annat spelar de Time of my life, finaldansen i Dirty Dancing. När jag hör den låten så ser jag sista dansen i Dirty Dancing för min inre syn. En av de mest romantiska filmer jag sett, varm och fin.Patrick Swayze hade det gulliga, lite truliga utseende som Livskamraten hade som ung, det kanske spelar in i min förtjusning?!

Men för några år sedan såg jag Dirty Dancing 2 och det gav mig en sådan sorgsen känsla. Enda anledningen till att de kunde kalla filmen Dirty Dancing 2 var för att huvudrollsinnehavaren besökte en dansstudio på Kuba och där var ”Johnny” (Swayze) danslärare. Det verkade så sorgligt, man kände att Baby och Johnnys relation från film 1 inte hållit utan hon levde troligen ett liv som akademiker i USA men han flyttat till Kuba och hankade sig fram som en lite åldrad, sorgsen danslärare. (Ja, jag har mycket fantasi, jag vet). Jag blev helt enkelt ledsen av det.

Nu läser jag att de ska göra en Mamma Mia 2 och jag är rädd att det ska bli samma sak, sorg. De kan knappast använda samma skådespelare i alla fall. Det var väl det enda som inte var så lyckat i första filmen, när de tre manliga huvudrollsinnehavarna skulle spela sina ”yngre” jag. Men Björn och Benny är skickliga, de vet vad de gör.

 

 

 

Bli först att kommentera

Regnet, det bara vräker ned

Av , , Bli först att kommentera 10

Japp, idag har det regnat. Ingen gjutning således. Istället blev det mattläggning över hela hallgolvet på övervåningen, skönt att ha det gjort.Nu är det bara alla dessa kvartsstavar som ska på plats för att täcka för alla ojämnheter vid väggarna. Suck.

Efter att jag lagt mattan och Livskamraten sovit en stund så gav vi blanka f-sen i allt jobb och åkte till Njurundabommen och inhandlade lite god thai-mat och lite sötsaker. Dimman ligger så tät över sjön att det ser alldeles mjölkigt ut. Passar bra att titta på hockey i kväll.

Bli först att kommentera

Lite hit och dit

Av , , Bli först att kommentera 13

Men visst, igår blev det en utflykt till Gröna Systrar. Vi förväntade oss fint väder med resultatet att vi höll på att frysa fingrarna av oss. Mycket fint hade de och jag hittade en röd Canna. ÄNTLIGEN! Den köpte jag och idag har jag delat den så nu har jag två röda och två gula Cannor. På hemvägen bestämde vi oss för att stanna och äta på ett gästgiveri i Gnarp.  Det såg ut att vara i behov av lite TLC (Tender Loving Care) men maten var jättegod. Eftersom vårt sällskap firade bröllopsdag så bjöd vi på lunchen och det blev ingen dyr affär, 356 kr för fyra personer. Lunchbuffe` med fina sallader och kaffe med kaka på det. Berggården kan rekommenderas om ni åker mot Hälsingland.

Idag började jag dagen med att riva ut den heltäckande mattan från övre hallen. Burr, det var inte lätt, men nu är den ute. Jobbet gick lätt ändå för jag spelade Dr Hook under tiden, de är jättebra att jobba till. Sedan var det dags att gå ut i solen, +32 i solen, helt plötsligt. När vi var på Gröna Systrar igår så lärde de mig att det är helt OK att ställa ut även ömtåliga växter, exempelvis olivträd, nu. Ser det ut att bli minusgrader under natten så är det bara att täcka över dem så klarar de sig. Alltså har jag burit ut en hel del blommor idag och ställt dem inne i pergolan. En del av växterna har jag ställt under trädgårdsbordet rentav, då har de två tak som hindrar eventuell köld.

Dessutom har vi påbörjat cementeringen under vår stora fina trappa utefter slänten. Eftersom hela vår uteplats vilar på betong så vill man inte att betongen ska börja vittra sönder och glida ned efter sluttningen. Så idag har jag vispat ihop 2 murarhinkar med cement och försökt stoppa in så långt som möjligt under den uppmurade delen. Massor av sten och armering har jag lagt in och tanken är väl att vi ska fortsätta imorgon. Livskamraten har räknat ut att det kommer att gå åt fem arbetsdagar för detta, suck…..Eftersom det innebär väldigt krångliga arbetsställningar så är det jag som får äran. Jag tror att jag ska passa på att blanda lite färdigblandat bruk imorgon också och gjuta en ormbunkstrampsten. Då blir det lite roligt också!

Bli först att kommentera

Ny vecka

Av , , Bli först att kommentera 10

Det känns som att det varit en lång dag idag. Jag skulle gärna gå i säng nu, men det kan man ju inte göra kl 19.30 och med solen strålande utanför. Idag började jag med att lägga en bit av mattan vid trappan till övervåningen. Jag hade måttat hur mycket matta som behövdes och hade nu lagt ut rullen för att skära av den första delen framför trappan. Då kommer Livskamraten och som vanligt, faktiskt, så kan han inte låta bli att börja måtta och fundera och tänka.
IMG_20170515_110248

Idag orkade jag inte med det utan bad honom gå och göra det han höll på med och låta mig hålla på alldeles själv med mattan. Det gjorde han förstås och sedan smilade han elakt när jag lite senare ropade och sade: -hur sjutton får man loss överdelen på den dubbelhäftande matt-tejpen? Ja, för lägga matta på vårt hoplappade golv är ingen sak, men att lägga ut den dubbelhäftande tejpen, det var svårt.

Men jag fick den lilla biten inlagd och det känns bra.
IMG_20170515_122203

Sedan upptäckte vi att solen kommit fram så resten av dagen tillbringades utomhus, ljuvligt så länge man håller sig i solen, men kallt i luften. Jag vill ha värme nu!!!
IMG_20170515_124729

Så ser det ut när man sitter nere på vårt lilla trädäck vid stranden. Inte illa, jag kan sitta där hur länge som helst och bara fantisera om absolut ingenting. Det händer alltid något runtom en i naturen, så man har fullt upp bara av att sitta, titta och lyssna.

Bli först att kommentera

Gröna Systrar

Av , , Bli först att kommentera 9

Idag har jag planerat framåt för ett besök på Gröna Systrar i Hudiksvall på tisdag. Det ska bli kul att få lite idéer till trädgården. Vi pysslar runt lite här i stugan, jag har satt lite kvartsstav i hallen på övervåningen och nu ska vi sätta upp täckväggen vid kylskåpet. Det blir någon grej färdig lite nu och då. Ingen större hastighet har vi, men det är roligt med varje sak som blir färdig. Vi saknar vår fina flotte som vi nu kan se där den står på andra sidan sjön. Den var så ljuvlig att sitta och njuta av livet på. Men den var så lagom härlig att dra upp på land på höstarna så vi gjorde nog rätt som lämnade den till ett yngre par med både traktor och en jämnare och mer stenfri strand än vår.

Det vi nu har är det lilla trädäcket som vi tidigare hade på södergaveln. Jag funderar nu på om man kan göra den lilla trallen mer inbjudande på något sätt. Kanske sätta upp en liten ”vägg” av något slag? Kanske lägga dit en matta (får väl spika fast den om det skulle börja blåsa)? Kanske placera ut några stora växter, väl förankrade i sina krukor runtom? Något tror jag att det ska bli. Det är mysigt att sitta där sent på kvällen (om det inte blåser), då har man kvällssolen och vattnet alldeles intill. Kanske kan jag få någon idé till hur det ska göras vid besöket hos de gröna systrarna.

Bli först att kommentera

Seg lördag

Av , , Bli först att kommentera 13

Dagen har varit lugn, fika ute i solen i morse, handla, fixa färdigt en garderobsvägg, sedan inget och inget och inget.Har faktiskt inte haft lust att göra någonting överhuvudtaget och då har man ju turen att man kan göra just det. Önskar så att arbetslusten ska komma igång, men nej inte nu, kanske sen. Inget festligt i kväll heller, blir nog väldigt lugnt och stilla. Vi kan ju alltid titta på närmaste grannen som idogt jobbar på i sitt nya växthus. Idag har de lagt stengolvet, det kommer att bli jättefint. Längtar efter att få ta en invigningssittning där…….

Grannen på andra sidan presenterade sin nya kvinna idag. Hans ”gamla” var jämnårig med mig, men denna nya verkar ganska så många år yngre…. Grannen såg väldigt glad och nöjd ut, så jag skyndade mig att påminna Livskamraten om att än så länge så firar de högtiderna för första gången tillsammans…. vänta bara när de firat 45 gånger……. Ack ja, kanske man skulle göra som Bridget Jones i boken ”Mad about the boy”, skaffa sig en toyboy på 30 år……. fast då skulle man väl bli frestad att snyta honom och se till att han äter ordentligt. Nej, en toyboy i mer passande ålder måste ju åtminstone vara äldre än ens barn…… men vad pratar man om då? Nej, nu har tankarna snurrat till alldeles. Bäst att gå in och krama om Livskamraten där han sitter som klistrad framför V75, så tacksam att vi har varandra.

Önskar er en trevlig lördag!

Bli först att kommentera

Tillbakablick – familjekrönika?

Av , , 4 kommentarer 13

Tyst smög sig Lennart fram till tältduken, vek undan dörrfliken, stängde den snabbt igen och sträckte på sig. Månens blåvita sken reflekterades mot den vita snön. Han frös i den kalla vinden som drog fram över fjället och skyndade sig snabbt fram till den utvalda fjällbjörken. Han lät strålen strila mot björken samtidigt som han lät blicken svepa över området. Där var det lilla tältet där de två tyska desertörerna förvarades. De två unga män som de stött på under en rekognosceringstur under gårdagen. De båda männen var vapenlösa, genomfrusna och oerhört rädda. ”Schnell, schnell” viskade de och pekade bakom sig. ”Hilfe, hilfe”.

Dagen före hade en norsk familj bestående av man och hustru samt två små barn lyckats ta sig över den norska gränsen och även de tagits om hand av den svenska truppen. När de kom tillbaka till baslägret med de tyska soldaterna hade den norske mannen sett dem och alldeles ifrån sig av ilska hade han rusat fram mot dem och försökt kasta sig över dem. Han hindrades förstås av de svenska soldaterna men det var nog en och annan som muttrade: – låt han slå ihjäl dem…..Lennart suckade, det var inte lätt att se de unga vettskrämda tyskarna som några odjur när man såg dem så här. Han tänkte tillbaka på när de vaktat tysktågen genom Myrheden. Hur soldaterna i de tåg som åkte mot Norge sjöng och skrattade och vinkade åt de unga flickor de såg. När tågen gick åt andra hållet var de fyllda av tysta, magra figurer som knappt tittade upp när tåget stannade vid stationen för att granskas av svenskarna. Lennart knäppte omsorgsfullt alla knappar i vapenrocken, snöt sig i näven och gick tillbaka till tältet för att avsluta sin eldvakt.

‘**************

I Myrheden vaknade pigan Mary i utdragssoffan. Nu var det dags att skynda sig upp och börja ta hand om hushållsarbetet hos lärarfamiljen Klint.Hon hade tur som fått ett så fint arbete, familjen var snäll och arbetet inte särskilt tungt. Dessutom var det bara fyra kilometer hem till föräldrarna och syskonen i Matmyr. Hon tänkte tillbaka till den vinter då de inte kunnat plumsa de fyra kilometrarna in till skolan i Myrheden därför att de inte hade skor som klarade snön. Burr, det var tråkigt och hon mindes lärarens min då han noterade detta i skolboken. Nåja, det var då. Nu närmade sig sommaren i alla fall och kanske skulle de svenska soldaterna komma tillbaka igen och vakta tysktågen. Det kändes konstigt att se tågen rulla ut från hemmastationen, fullastade med tyska soldater, hur hade detta kunnat bli så? Med ungdomars hela tillförsikt såg Mary i alla fall fram emot den kommande våren och sommaren.

Kanske var det så det var när mamma och pappa snart skulle mötas, då under beredskapstiden. Jag har länge funderat på att skriva ihop en liten familjeberättelse, men kommer mig inte för. Men kanske kan jag använda min blogg till detta? Skriva något kapitel då och då och sätta ihop till en bok, komplett med bilder och allt. Ska fundera på det. Det kanske blir lite skrivet då och då. Den som inte vill läsa kan undvika att läsa inslagen med rubrik Familjekrönika.

4 kommentarer