Funderingar en fredagkväll

Kvällen blev väldigt lugn, livskamraten snarkar gott parkerad framför TVn, jag har suttit och virkat mormors-rutor, men ledsnat och vad gör man då? Man sätter sig och tittar på bilderna från stugan, förstås!

Efter långt och moget övervägande :)) så har jag bestämt att alla väggar ska målas lugnt äggskalsvita tillsvidare. Förutom då de 50-talstapeter som finns kvar, otroligt fräscha och fina.

Detta är tapeten som finns i den övre hallen. Om jag skulle välja en tapet idag så skulle jag inte välja den, men den är charmig på något sätt så den får vara kvar.
Denna tapet sitter i trappan som en fond-vägg och den är väldigt fin, mjuka, lugna färger.
Och vad sägs om denna glada köks-tapet, också en fondvägg. En arbetskamrat berättade att de sålde kökshanddukar för
10 kr på Expo så jag har fått tag på typiska 50-talshanddukar som matchar tapeten. Härligt!!!!

Här har vi ett litet problem dock, golvet är inte i min smak. Vad göra? Kan man måla med golvfärg? Kanske lite schackrutigt?

Andra förslag?

Jag har också handlat det allra mest nödvändiga inför övertagandet av stugan; nya gardiner i stora rummet, duk med matchande servetter, massor med värmeljus, härliga nya handdukar (med olika färgställningar) och inte minst, sprillans nya glas som bara ska användas i stugan. De är faktiskt gröna, jag har aldrig ägt gröna glas förut, jättesnygga 🙂

Etiketter: , , ,

8 kommentarer

  1. Carina Nensen

    Tapeterna är underbara! Golvet är tidstypiskt och egentligen inte allas fult. Riktigt fint, tycker jag. Men kanske är det inte så fräscht, jag vet att det kunde bli smuts mellan varje ruta. Då kanske man vill byta förstås.

  2. Anne-Marie Mäkelä

    Svar till Lisbet Olofsson (2009-09-20 10:35)
    TÄnk att de har lyckats hålla dem så rena och fina i alla dessa år! Visserligen är det ett barnlöst par som ägde stugan, men jag vet att syskonbarnen brukade vara där, men inte ett fingeravtryck finns, jättekul!

  3. Anne-Marie Mäkelä

    Svar till Carina Nensen (2009-09-19 21:42)
    Du har rätt i att golvet är tidstypiskt men jag har vuxit upp med denna typ av golv och det ”talar inte till mig” av någon anledning. Men jag provar att måla över och känner efter hur det känns (tror jag).

  4. Carina Engström

    Hej. Har sett den vackra kökstapeten du har i stugan, vet du vem/var/ när den är tillverkad, skulle så gärna vilja sätta den i mitt kök i stugan.Kanske det finns en liten bit kvar som man kan lösa gåtan med??! Hoppas på någon ledtråd, tacksam för svar. Svara gärna till min mailadress. Tack på förhand Carina Engström Skellefteå

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.