Så kan det gå…

Julen blev tung i år ( läs jag blev…). Det känns lite jobbigt nu när resan till Dubai är bokad. Ett alternativ kan vara att anamma den hellånga klädedräkt som är vanlig på dessa sydligare breddgrader, då kan man andas fritt och slippa hålla in magen. Men på något sätt så är det inte så jag tänkt mig semestern.

För att inte tala om dessa nya kläder som jag har handlat i den "braiga" affären i Kvissleby…de kläderna vill jag använda. Jag kan inte skylla på någon / något, det är jag själv som har ätit godis, god rikligt med mat samtidigt som jag skyllt på vädret; för kallt, för snöigt, för halkigt, för att slippa gå ut och röra på mig. Det är märkligt hur kilona bara smyger sig på en….visst känner man att jeansen känns lite snävare men det är väl för att de är nytvättade… Men i veckan så skulle det vara en aktivitet av det smutsigare slaget på jobbet så jag tog fram mina blåbyxor för att vara oömt klädd. Senast jag använde dem var när vi hade en utomhus-städdag på jobbet i våras.

Gissa vad, när jag skulle dra upp blixtlåset så gick det inte! Panik! Något har hänt, det blev väldigt tydligt…. så nu kan jag inte skylla på tvättmaskinen. Eländes elände, något måste göras snabbt. Alltså iväg till StorKonsum för att handla Allevos soppor. Nu ska här ätas soppa i 14 dagar för att få en snabb start på viktminskningen. Sedan är det bara att ta upp promenerandet igen. Skulle börja idag men -22C, nej tack, det blir ingen start i dag heller….. Anden är villig, men köttet är svagt. Går och lägger mig på soffan med en bra bok istället, det får räcka med soppa till middag. Jag skulle behöva stöd, det är tydligt!

Jag lägger in en bild från SpanskaVillan istället. Bonaden på väggen har jag behållit efter mamma. Jag minns den från min barndom och har även fotografier från mammas syjunta slutet av 50-talet där man kan se bonaden. Den gör mig varm i hjärtat!

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

 1. Monica Nordlund

  Hej, Sjalv tillhor jag en av dom ”lyckligt lottade”, som inte paverkas av julmaten, men personligen tror jag inte pa speciella tex soppor, tror att man maste
  hitta ett satt att minska portionerna av sin ”vanliga” mat, ja du tycker sakert
  att jag later okanslig, men med aren behover vi ju inte lika mycke intag, tyvarr.
  Sa jag hoppas att du hitter din vag, och motivation, men jag antar att det far
  ta ett tag, finns nog ingen genvag. Kampa pa och Kram

 2. Anne-Marie Mäkelä

  Svar till Monica Nordlund (2011-01-15 16:26)
  Du har så rätt i det du skriver! Jag tar till sopporna bara för att få en snabb ”kick” så jag ökar min egen motivation. Men jag vet att det bara är att kämpa. Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>