Detta visste knappt jag själv….

Jag har fått en blog award av Marja så nu är det väl bäst att svara. Detta att ange fem saker som ni inte visste om mig var inte lätt, men jag gör väl ett försök.

1. Jag var en gång medlem i SSU:s ungdomsförbund, men egentligen så var jag mer intresserad av VPK. De hade dock inget ungdomsförbund här så därför blev det SSU.
Jag hade en liten miniatyr i form av Maos lilla röda (ni ser, redan då var jag fascinerad av miniatyrer) och läste allt jag kunde om kommunism, drömde och fantiserade om revolutioner, jämlikhet, jämställdhet.

2. Pappa lyssnade alltid på Putte Kock och spelade på stryktipset, utan att vinna dock. Jag räknade ut att man skulle kunna skriva ned alla kombinationer av tips och spela så skulle man ju vinna. Många var de kvällar jag satt och skrev, 1,x,1,2 i alla oändliga variationer innan jag gav upp. Puuh!

3. När jag inte kan somna så räknar jag inte små hoppande får utan jag brukar fantisera om att jag fått arbete långt bort, åker iväg och hamnar i någon slottsliknande miljö. Där börjar jag arbetet med att sortera böcker i det enorma biblioteket och blir en riktig stöttepelare i hushållet. Sedan möter jag husägaren…….. Med åren så har dock alltmer tid ägnats åt att sortera alla de fantastiska böckerna och kanske rentav inreda ett eller ett par rum utan att någon mötet med den stilige husägaren sker…. Så kan det gå!

4. En gång när jag hade varit och handlat åt mamma så låtsades jag att tappat plånboken med pengarna som blev över. Mindre klokt var att jag sedan gick direkt till mataffären och ville köpa ett antal cornflakespaket (för att komma åt de mysiga små plastfigurerna som fanns inuti). Den kloka människan bakom disken anade ugglor i mossen och pratade med mamma. Mamma lovade att jag skulle få stryk efter middagen. Det var pölsa minns jag och jag har aldrig ätit så mycket, så länge……

5. Jag älskar doften av läder. Tänk att få gå in i en riktig gammaldags skoaffär där det luktar ordentligt med läder, skoputsmedel – njutning! Kommer det sedan ut en lite äldre, rundlagd herre med glasögon på näsan och förkläde samtidigt som jag kan titta på skylten med Boston skoputsmedel så är lyckan fullständig! Ha, så knäppt det lät, men det måste vara något lyckligt barndomsminne som finns inpräglat.

Det var det om mig. Jag vill gärna dela med mig av denna blog award och väljer att göra det till Linnea Olsen, Sjövillan Brittas betraktelser

Det blev inte så många bloggare men de är desto bättre!

7 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Men åh så kul att läsa.. nummer fyra kändes dock lite sorglig.. Både stryk och pölsa *ryser* men det verkar ju trots allt blivit folk av dig ändå *ler*
    Kul att läsa alla awardberättelser 🙂 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.