Helg

Sov länge i morse. Min envisa förkylning vill inte släppa taget utan gör att jag känner mig ständigt trött och hängig. Funderar över helgen, vad ska jag göra denna helg?
1. Uppvakta 2 vänner som båda fyllt år. 2. Gå på kyrkogården och tända ljus. 3. Köpa vitaminer. 4. Köpa garn till en tub. 5. Kanske ta en liten tupplur på eftermiddagen. 6. ?????

Ingen rolig lista direkt, förutom att hälsa på 2 vänner förstås. Det känns inte som att jag direkt studsar av livsglädje just nu. Men vad skulle jag vilja göra då om jag bara tänker fritt?

1. Hälsa på vännerna samt båda barnen med familjer.
2. Måla om sovrummet, har fått en tanke om att jag vill göra ett "hotellrumssovrum", dvs svalt, strikt, funktionellt men utan direkta personliga saker (men vad gör jag av hyllan med olika semesterminnen då?).
3. Hämta ned alla julsaker från vinden och plocka fram dem som hör advent till. Vill "jula" till det extra mycket i år då det finns 3 småttingar under 4 år i familjen.
4. Sortera in min äldre släktings alla papper ordentligt i  pärmen, ska ju på God man-utbildning till veckan.
5. Åka och titta på alla ljusinstallationer på sta’n.
6. Plocka fram alla vinterkläder och skor, det ska ju snöa snart säger de som vet.
7. Baka en långpanna med go’kakor att ta med till killarna på verksta’n.
8. Lägga mig i badet, fullt med bubblor och god doft, levande ljus runtomkring.
9. Göra en lista med julklappar till familjen, tiden går fort nu….
10. Gå en långpromenad i sakta mak, kanske en på förmiddagen och en på eftermiddagen.
11. Sätta mig vid datorn och se om jag hittar något ställe att resa till som känns verkligen lockande. Vi har fått en förfrågan om att åka med till Tanzania, men det känns för långt, för dyrt och för jobbigt faktiskt. Vill ha det enkelt men bekvämt bara.

Tänk om jag skulle plocka ut 2 av sakerna på den listan och göra dem, det kanske ger mig lite energi….. en god tanke kanske – att göra något för sitt eget höga nöjes skull.

 

4 kommentarer

  1. Anne-Marie Mäkelä

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-11-19 11:01)
    Det blev faktiskt en del småtrevliga saker igår, vilket känns bra. Den envisa förkylningen ligger dock fortfarande kvar och gör att orken inte är riktigt bra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>