Söndag igen

Redan söndag! Dags för en ny arbetsvecka. Den veckan kommer att tillbringas i Bryssel på 3-dagars Lean-seminarier. Spännande, bra föreläsare har de fått tag på, så det ser jag fram emot.

Jag var på möte i Sundsvall i fredags så vi har hunnit en sväng förbi SpanskaVillan. Vi blev glatt överraskade över att de stockar som fallit över nedfarten till stugan nu var avlägsnade. Tänk att ha bra grannar, det är guld värt! I efterdyningarna till stormen Dagmar så kan man inte nog uppskatta grannar som dessutom har tillgång till vinschar, traktorer, timmersläp och annat nödvändigt. "Här hjälps vi åt" säger den rare bonden bara när vi tackar.

Här hjälps vi åt – vilket motto att leva efter!

Så i lördags var vi ute från tidiga morgonen och kämpade med timret. Livskamraten med motorsågen i högsta hugg ochjag rensade bort riset och försökte rensa nedfarten till stugan. Gissa om det känns tungt att se de vackra murarna som nu är krossade, rotvältorna som förstört nedfarten, suck……

Men återigen dök en annan granne upp och bjöd på kaffe kl 13.00, tillsammans med ytterligare en annan bofast familj. Vilket kaffe, vilken fest det blev…. Som russin på kakan visade grannen en film han redigerat från de grannfester vi haft. Som vi skrattade, vilka minnen som dök upp, vilka trevliga människor det finns! Nu har vi cd:n med oss hem så vi kan återuppleva de trevliga minnena när vi vill. Till råga på allt beslöt vi att följas en tripp till Prag mot höstsidan. Det blir något att se fram emot!

Gissa vad som är mitt favoritobjekt?

3 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Underbart vackra bilder! Trevligt med så bra grannsämja och ’här hjälps vi åt’ är det bästa mottot. Synd att ni fick så mycket jobb runt SpanskaVillan.
    Ha en trevlig resa till Brussel! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.