Måndag kväll på Dolce La Hulpe Brussels

Vad är positivt med Bryssel? Jo, att det är +14C, det känns bra. Ingen halka, ingen snö och framförallt inte den elaka vind som blåste när vi startade från Umeå i dag. Burr, så vinden ven kring öronen när vi stod i kön för att få komma ombord. Det blåste så mycket att de inte ens satte ut den bakre trappan. Inte kändes det bättre när planet skulle lyfta genom denna obarmhärtiga vind heller. Men väl ovan molnen så gick det som på räls; medvinden gjorde att vi landade 15 minuter tidigare på Arlanda och 20 minuter tidigare i Bryssel.

Härligt kändes det, nu  kanske man hinner med en snabb promenad så man får lite luft tänkte vi där vi stod och väntade på taxin. Vi väntade, väntade och väntade men inte kom det någon taxi inte. Som vi hade fått stränga order att invänta taxibilarna och försäkra oss om att alla som skulle åka med, verkligen var på plats så "vågade" vi inte gå ut och bara ta en taxi, vilken som helst heller. Till slut fick jag ringa till arrangören och gissa vad "taxi hade glömt vår bokning".

Iväg kom vi till slut efter nästan en timmes väntan på taxi, då är man lite lagom sur. Ni  vet när hungern börjar rasa i magen, när man ser den sköna promenaden försvinna i ett töcken långt där borta. Vad händer då? Vi hamnar förstås i Bryssels "berömda" bilköer…..det tog nästa lika lång tid att komma från flygplatsen till hotellet som det tog att komma från Arlanda till Bryssel.

Ändå gjorde taxichauffören vad han kunde. I sina bästa stunder påminde han om Stenmark och åkta slalom mellan filerna, i nästa ögonblick var han mer lik en terrier i ett rävgryt, kilandes in i små gömmor mellan bilarna, slank in i små förstäder med små gator för att försöka gena, men hamnade till slut ändå i bilkön.

Vilket enormt slöseri; där sitter de en och en i sina fina bilar i kö…..kö på morgonen och kö på eftermiddagen….

Men nu har jag och de "andra killarna" ätit en cheeseburgare och druckit en Leffe så nu känns allt bra igen. Killarna har gått iväg för att träna och jag har satt mig framför datorn. En liten bloggskrivning och sedan förbereda sig för morgondagen.

Visst borde jag ha tagit ett kort före jag åt upp cheeseburgaren, men då var jag för hungrig. Alltså blir det en fånig bild på de sorgliga resterna. Ha det så gott!

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.