Ack ja, den ungdomen…

Gick en powerwalk på 40 minuter i dag. Visst låter det mycket häftigare än att gå en promenad på 40 minuter? I morgon är det 30 minuter lunchpromenad som gäller. Tur att man får vila på lördag och söndag 🙂 Betyder det att jag inte får ut och gå överhuvudtaget då……. Ska bli kul att följa detta motionsprogram och toppa formen, man utlovas att tappa ett kilo i veckan. Tror jag på det? Nej, men vad gör väl det. Varje borttappat hekto är välkommet….

Under min promenad så gick två tonårskillar bakom mig. Tydligen ska det bli fest till helgen för de gick och funderade på hur mycket det skulle kosta att köpa en liter. De visste vad de hade betalat för en kvarting, men nu var det alltså en liter. Oj, vad de kämpade, men huvudräkning var tydligen inte deras starka sida. Sedan passerade de mig (där fick jag för min powerwalk) och då teg de förstås för att jag inte skulle höra vad de pratade om.

De gick sedan framför mig en bit och filosoferade om matematikens vedermödor (antar jag). Den ene killen hade sina byxor hängandes ned som man tydligen ska ha. Det var ett slags mjukisbyxor så när han stack ned handen och tog tag i byxorna så trodde jag att han skulle dra upp dem. Men inte då, istället drog han ned dem lite till…..så det bildades ett gulligt tygveck ovanför knäna. Kanske drog det lite kallt om rumpan för i nästa ögonblick drog han ned huvtröjan så den gick nästan kant i kant med byxorna. Detta upprepade han gång på gång på gång på….

Varför är det modernt att ha byxorna hängandes nere vid knäna? Är det inte obekvämt? Vissa måste "bresa" lite med benen för att hålla byxorna uppe vilket ibland ger en lite märklig gång. En gång som mest liknar den som små barn har när det hänt en "olycka". Konstigt vad som kan bli modernt!

Visst minns jag att jag på slutet av 60-talet hade byxor som var så vida nedtill att man nästan inte kunde gå för byxbenen snodde in sig i varandra. Sedan var de ju så långa också att man nötte upp dem nertill. Om man inte hade dessa höga öga skor (hjälp, jag kommer inte ihåg vad de heter). Skorna som gjorde att man växte med fem cm minst och gjorde att man kunde ha ännu längre byxben.

Nu snurrar det runt i mitt huvud. Jag kan inte släppa tanken på skorna, vad sjutton heter de? Kan inte skriva mer, måste hitta ordet….

 

4 kommentarer

  1. Anne-Marie Mäkelä

    Svar till Inga-Britt Gustavsson (2012-03-22 18:44)
    Där kom ordet jag sökte; platåskor! Tack för det Inga-Britt.
    Det är inte dagens ungdom som har det utan det var vad jag hade i slutet av 60, början av 70-talet.

  2. Helena Nilsson Springare

    Hängbrallorna måste vara det fulaste och mest opraktiska ”modet” någonsinn. Usch och fy.. *skrattar* Undrar vad kidsen i tonårsålder skulle säga om vi äldre skulle anamma det modet.. haha.. vilken syn alltså 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.