Vad gör man…..?

Vad gör man om man inte läser; alltså om man är en person som inte alltid har en bok tillhands?

Livet börjar återgå till det någotsånär normala med bara lite snuva och trötthet. Jag har varit på jobbet och kom just tillbaka från biblioteket. Därför denna fråga; hur sjutton klarar man sig utan att läsa egentligen?

Jag tänker på de gånger man suttit och väntat – på bussen, på vårdcentralen, på flygplatser m.m, m.m – det gör mig ingenting för då läser jag. Ibland kan jag tycka att jag blir störd när jag får gå ombord på planet, när sköterskan ropar upp mig, när bussen är framme vid stationen. Jag kan gärna sitta kvar och läsa lite till.

Min "värsta" semester var en gång när Livskamraten och jag åkte till Turkiet och jag av någon vansinnig anledning hade valt att inte ta med mig någon bok. Det var tidigt på säsongen så det var kallt och en kväll när vi suttit ute på iskalla plaststolar, utan dynor, så fick Livskamraten jätteont i ryggen. Jag fick halvt bära honom tillbaka till hotellet, lägga över honom alla täcken vi hade för att försöka få upp lite värme och sedan……. satt jag där och försökte vara tyst så han fick sova.

Iiiiiii, vad gör man på ett hotellrum när man inte har någon TV och inte ens en bok. Det enda läsbara jag hade var min lilla fickkalender så den plockades fram och sedan läste jag den från pärm till pärm. Alla kartbilder granskades och jag markerade alla platser jag rest till – och alla platser jag vill resa till – och alla platser jag absolut inte vill resa till……. Burr, det var en lång och seg kväll. Nej, det var sista gången jag rest iväg utan bok.

En av de rutiner jag har när jag är ute och reser är just detta; att köpa en bok på Umeå flygplats eller på Arlanda. Ett tag köpte jag bara engelska böcker, men nu är jag tillbaka på svenska igen.

Det är ett av livets mysterium som jag inte hittat någon lösning på; hur människor klarar sig utan att läsa. För att inte tala om; varför?

2 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Jag har alltid en bok med mig när jag reser och oftast även annars. Jag har en kompis som sällan läser…hon har inte ens en bokhylla hemma. Hon kan sitta i timmar och titta på folk i stället. Ja,vi är olika.
    Hoppas era förkylningar börjar ge med sig nu. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.