Intressant

En av de mest fascinerande sakerna med att åka iväg och göra en typ av revision vid ett annat företag är den inblick man kan få på bara 3 dagar. Exempelvis nu när jag varit vid ett systerbruk i Tyskland och gjort en så kallad Lean revision. Det som är så spännande är att man rör sig inom alla områden, såväl operativa system som beteenden/inställningar och organisationsfrågor. Det är lite grand som att lägga ett pussel; en bit här som bekräftas av en annan bit i nästa område som i sin tur passar in i ytterligare ett annat område tills det börjar framträda en bild.

Vi har varit två revisionsteam som träffat olika människor inom organisationen, men när vi lägger ihop våra respektive pusselbitar så visar det sig att bilden är relativt entydig. Spännande och väldigt intressant.

Men nu är man åter i vardagen igen. Suck,,, det känns som att jag ligger efter när det gäller småplantor och förberedelser inför den kommande trädgårdssäsongen. De flesta pelargoner har gått vidare till andra grönskande nejder och bara efterlämnat sina torra, smuliga blad så där har jag mycket att fylla på. En sak gjorde jag i alla fall i Tyskland; när vi gick från lunchmässen så hittade jag en liten rosplanta som växte där i gruset. Sista dagen beväpnade jag mig med en liten plastpåse och två skedar så jag kunde gräva upp den och ta med hem. Hoppas den tar sig. Mina arbetskamrater blev något förvånade, uppenbarligen har det aldrig hänt tidigare att någon plockat med sig växter, men någon gång ska ju vara den första. Det bjuder jag på.

Det har nog aldrig hänt heller att man börjat ett möte med att spela en liten kort filmsnutt ur Pretty Woman vid besök på ett annat bruk. Men det var just vad som hände under detta besök. Den lilla filmsnutten med mig och Richard Gere är tydligen väldigt uppskattad! Kanske inte så mycket för det romantiska inslaget som det lite mer komiska……..men det bjuder jag också på. Roligt hade vi i alla fall!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.