Blev inte som jag tänkt

Efter alla mina försök att fokusera mina tråkiga tankar på hur gästrummet i SpanskaVillan ska inredas så var det då dags att handla det som behövdes. Jag hade kommit fram till att det ska vara ett vilsamt rum, med i det närmaste vitmålade väggar och med en lugn fondvägg, kanske vitt på vitt. Då kan jag lätt byta stämning i rummet bara genom att byta textilier.

Så tillsammans med äldsta barnbarnet gav jag mig ut på sta´n och hittade tapet med matchande väggfärg. När jag så stod i kassan saknades barcoden på rullen så kassörskan fick ringa och beskriva den för att få fram priset. "det är fåglar, vinbär, björnbär tror jag att det är, grönt och rosa……" så höll jag på att svimma, vad hände med mina ljusa neutrala färger. Till råga på allt en burk med grön väggfärg!!!!!

Jag vet inte varför den ser så färglös ut på bilden, men i verkligheten så innehåller den grönt, blått, rosa, lila – ja många färger är det.

Hur gick det till? Efter allt mitt funderande och planerande så kommer jag hem med något helt annat än jag tänkt?

Är det vad jag behöver just nu i mitt liv. Livet känns väldigt grått och kallt just nu, så lite färg är kanske rätt. Jag får väl hålla gardiner, kuddar och andra textilier i lugn ljus färg så ordnar det sig. När jag är mer stabil och vill ha tillbaka lugnet så är det ju en lätt match att måla om.

I ett par dagar så har jag gråtit varje gång jag läst posten. Inte över alla räkningar, utan över de rara, omtänksamma kort och brev jag fått från kära vänner. Jag gråter av sorg, men också över tacksamhet över att ni finns! Kram!

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.