Morgonpromenad fortsättning. Vad är detta för blomma?

Jag kan inte låta bli att lägga in ett foto på några nyfikna kor.
DSC_0049

När jag fortsätter promenera kommer jag fram till en lite mörkare del på vägen. På den vänstra sidan står skogen mörk och kall och jag vet att där har både björn, varg och älg synts till. Det är alltså under idogt pratande (om jag har sällskap) som den vägbiten beträds. Är jag ensam hostar jag till ibland bara för att tala om att ”nu kommer jag och alldeles ofarlig är jag”. Jag hostar på ett mjukt och kvinnligt sätt så att det inte ska låta hotfullt.

På andra sidan vägen flyter ån, den strömmande ån där den ”cyklande bävern” håller till. Vi kallar den så för han simmar från sjön mot ån varje morgon och tillbaka motsatt väg varje kväll. En gång när vi hade gäster så såg jag honom och ropade upphetsat: kom och titta, bävern kommer cyklandes. Sedan dess kallar vi den för den cyklande bävern.

Varje morgon när jag går här försöker jag se honom, men det är bara en enda gång jag lyckats och då hade jag naturligtvis inte kameran med. Men trägen vinner, någon gång ska jag väl lyckas.

Nu svänger jag in på vår lilla väg som går över vår tomt och som är ett servitut för att lantbrukarna ska kunna ta sig till sina ägor runtom. Här är lugnt och fint och jag kan bara glädjas åt utsikten över sjön, vår vackra, egensinniga sjö som kan förändra sitt vattenstånd med en hel meter. I våras krossade isen grannens brygga och nu har de gett upp och skaffat en liten flotte istället. En aluminiumflotte som är lätt att dra upp på land. Så är det, det går inte att ha något fast bygge i denna sjö. Friskt vatten har den också med en väldig genomströmning. Både kräftor, musslor och gös finns i det djupa vattnet, för att inte tala om vilka monstergäddor det finns.

Väl hemma så ser jag denna blomma som jag inte känner till. Jag tror att den en gång planterades eftersom den bara finns på vår gård och nu har den spridit sig otroligt så det är ett rent ogräs och jag måste försöka få bukt med den. Är det någon som vet vad det är för något så är jag tacksam för hjälp att identifiera den.
DSC_0050blomma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.