”Lill-lörda´”

Sitter framför brasan, med fötterna på den ommålade fotpallen, med datorn i knä och njuter. Njuter av en ganska lugn och händelselös dag. Livskamraten har förvisats ut i köket och förbereder grillade kotletter med vitlökssmör och smarrig potatis, vem vet om det inte kan bli ett glas vin också.

Både Livskamraten och jag kände oss lite slöa i morse, så dagen har ägnats åt shopping. Shopping av det nödvändiga, men inte så roliga slaget. Väggkontakter, elkablar, målarfog etc, det är inte klokt vad mycket man behöver när man renoverar. Medan Livskamraten for på Biltema gick jag en runda på IKEA i lugn och ro. Det är mysigt att bara få gå och titta utan att tänka på att man ska handla något. Jag tittade speciellt mycket på belysning, något som jag tycker blir mer och mer intressant. Det finns så många fina sätt att ordna fin belysning nu.

När vi kom hem hade regnet avtagit så jag rullade ut sågbordet igen och kapade till några panelbrädor till kökstaket.
DSC_0070Alltid något. Sedan satte jag igång med ett litet snickeriprojekt, vedhyllan.

DSC_0071Här står de två hyllsidorna. De ska vitmålas och sedan blir det brädor som hyllplan. Den kommer att passa perfekt mellan kaminen och trappan. Gissa om jag har måttat, måttat igen, kontrollmåttat, kollat vinklarna, allt för att säkra att hyllstegarna är liksidiga. Sedan ställde vi dem på plats bredvid kaminen och gissa vad, golvet lutar åt alla håll så det blir till att stötta upp eller kapa ned lite hur som helst. Nåja, jag har i alla fall gjort raka stegar. Det kanske ser ut som att regeln för hyllan sitter på olika höjd, men det är bara för att de är vända åt olika håll.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.