Fredagsmys

Äntligen har regnet dragit förbi och solen tittar fram igen. Nu är allt i sin ordning. Vi har just druckit eftermiddagskaffe vid gäststugan med sjön brusande vid våra fötter. Underbart härligt! Nu kan man se fram emot en fredagskväll med lite ”mys” och kanske en vacker solnedgång.

Idel nya saker provar jag på. Idag har jag ägnat mig åt vildmarkspanelen som vi sågade upp för drygt två år sedan. Då var tanken att vi skulle klä väggarna i gäststugan med panelen. Sedan kom den förskräckliga vinterstormen och fällde en massa träd och planerna lades åt sidan.

Nu har jag beslutat mig för att göra en fondvägg i allrummet. D.v.s vi ska sätta upp en lös vägg med vildmarkspanel bakom soffan. Ledsnar man så är den enkel att plocka bort. Så nu har jag släpat fram panelen, kapat den och barkat av.

DSC_0070

DSC_0072Gamla fina verktyg kommer till heders. Jag minns att hemma hos mormor stod mina morbröder och barkade av stockar med en sådan här mackapär (vet inte vad den heter). De hade stocken mellan benen och barkade av. Jag gjorde likadant, kände mig som en del i den gamla gemenskapen, tills jag kom ihåg vad de brukade ha på sig. Höga gröna gummibyxor, sådana som man har när man fiskar. Det hade inte jag vilket fick till följd att jag blev genomblöt från rumpan och nedåt, inte skönt alls kan jag tala om. Tur att man kan värma sig i duschen. Men nu är det gjort och panelen står och torkar. I morgon hoppas jag kunna putsa på den lite och sedan ska den målas innan vi kan spika ihop ”lösväggen”. Mysigt med lite träkänsla i det putsade huset.

Ha en skön fredagskväll!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>