Köpenhamn

I dag tog vi tåget till Köpenhamn och har tillbringat hela dagen på  Ströget. Det kändes ljuvligt att sitta ute, i gassande solsken, och äta smörrebröd med räkor och lax. Oooo, så färska goda räkor plus en immande kall Carlberg. Det är livskvalitet.

DSC_0075Nyhavn är alltid Nyhavn, mysigt. Naturligtvis tog vi en kanalbåt och kunde då titta på världens största båt, Majestic Maersk, över 400 m lång, imponerande skulle jag vilja säga.

DSC_0086På tillbakavägen stannade vi till på Emporia, det enorma varuhuset i Hyllie. Det höll på att ta knäcken på mig fullständigt. Stort, bullrigt, rulltrappor som inte gick från vån 1 till vån 2, utan kunde gå från vån 1 till vån 3 så man sedan fick springa omkring och leta rulltrappan för att komma ned till vån 2. Allt för att man ska tillbringa mer tid på de olika våningsplanen antar jag. Jag handlade Foppa-tofflor, äkta crocs med vadderad insida. Mums för kalla fötter.

Nu sitter jag här och umgås med Jocke en stund innan det är dags att gå och äta middag, det är inte dumt att få vara gäster!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>