Andar – finns de?

Jag vet att jag tidigare skrivit om att Livskamraten hört mummel när han varit ensam i SpanskaVillan, men nu har jag upplevt något märkligt också. Det var i onsdags när alla åkt och jag blev ensam. Jag hade värmt upp en pizza och skulle just sätta mig och äta när jag hörde svaga röster, en manlig och en kvinnlig. Det är nog några grannar som är nyfikna på vad som skett, trodde jag och gick och öppnade ytterdörren, men ingen fanns där. Jag gick tillbaka till bordet men hörde fortfarande svaga röster, kollade om radion stod på – nej, kollade om TVn var på – nej. Inga mer röster hördes.

Tänkte att nu är det Knutte, som byggde huset på 50-talet, som pratar med sin Birgit om vad de ska tycka om den nya entrén.

Sov gott hela natten och när jag vaknade låg ett enda klargult höstlöv på den mörkblå heltäckningsmatta utanför sovrumsdörren. Till saken hör att jag städade hela övervåningen så jag vet att där inte fanns något blad när jag gick och lade mig. Vad ska man tänka?

Jag sov så lugnt och skönt att jag måste tro att hus byggarna var nöjda med den nya tillbyggnaden som trots att den ger ett modernt intryck ändå passar så bra in i den spanska stilen.

Ovanför dörren ska ett fönster sättas in och USB-skivorna ska täckas med trä.

IMG_20131009_150822

Men visst sker oförklarliga saker ibland……

 

6 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Det var säkert Knutte som beundrade den nya fina entrén. Han är säkert glad att någon tagit sig an Spanska Villan så som ni gjort… förbättrat och gjort det trivsamt. Ett gyllene löv är väl tecken nog?
    Ha en fin helg. Kram

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Så fint att se lövet, inte som gult, men som gyllene. Knutte hade ju färg känsla och det lyste onekligen vackert mot den blå mattan. Kram

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Ögnar igenom dina bloggar… jösses vilket arbete ni gör och har gjort, och vad fint det blir. Riktigt avis på den fina utsikten ni har och dom där altanerna som knyts samman av en trapp, ojoj. Klart att Knutte och hans fru pratade om hur fint det blivit, dom måste ju vara helnöjda. Ha det gott!

  3. Helena Nilsson Springare

    Ja, det är klart att det finns andar 😉

    Kanske ville de vara lite delaktiga? 🙂 Jag älskar oförklarliga ting.. det är så spännande! Kram H

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Lite konstigt känns det, men nu har både Livskamraten och jag upplevt märkliga saker som vi inte kan förneka eller förklara. Ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.