Ancestry

I går var det en skön dag med luciafirande på förskolan på morgonen, ljuvligt. Sedan blev det lite handlande, bra att få det gjort. En smörgås, kaffe och lite småprat med grannarna, trevligt. Därefter dök de två äldsta barnbarnen upp för att prata en stund, underbart och sedan avslutades kvällen med en Jane Austen-film, kan det bli bättre?

Enda som störde var ett mejl från närmaste grannarna vid Spanska Villan; ett av våra få återstående träd hade fallit alldeles bredvid deras hus. Aaaaah, dessa stormar, när tar det slut?

IMG_2007

I morse satte jag mig vid datorn och fortsatte släktforska. Det alldeles utmärkta programmet Ancestry hittade raskt ett antal anfäder så jag fick skriva in en helt ny generation på en enda gång, komplett med barn och deras respektive, jättekul. Det vill säga, jättekul ända till dess att jag konstaterade att den nya generationen startade ett antal år efter att den föregående dött. Det blev till att ”deleta” och börja om igen den lite långsammare och krångligare vägen via kyrkböcker och husförhör istället. Suck, ingenting är gratis här i livet (nästan).

Trevlig helg önskar jag er alla!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.