Det blåser i trä´a idag

Idag blåser det, vågorna går ganska höga, det låter som när man är vid Medelhavet. Man märker det inte när man är ute men när man kommer in så sluter sig den underbara tystnaden som en filt omkring en. Det är ganska jobbigt för hjärnan med detta vågbrus.

Livskamraten har inte jobbat så mycket i brunnen idag, men den jord han fått upp har jag placerat ut på lämpliga ställen ”lite här och lite där”. Vi hade kaffefrämmande idag och därför skyndade jag mig att göra i ordning en liten väggbit. Jag har tidigare somrar haft clematis längs den väggen men de överlever inte vintern. Så nu har jag gett upp och sätter upp lite saker som kan övervintra.

Vägg2Tanken är att Knuttes lampett ska vara mittpunkt, sedan ska där sättas dit lite marockanskt (spanskt) kakel lite här och där plus lite annat smått och gott som sprakar av färg. Nu hade jag inte så mycket färgsprakande hemma, men det är en början i alla fall.

Ibland tror jag att det är därför jag gillar SpanskaVillan. Här är allt tillåtet (nästan), man kan låta fantasin flöda. En sådan vägg skulle inte passa hemma i villan.

Therese BNere i ”Rosengård” har rosorna börjat blomma på allvar. Jag ser att jag har satt ner fyra rosor i själva Rosengården och det är för mycket. Två stycken, White Pavement, måste grävas upp och planteras någon annanstans. Så nu har jag två White Pavement plus ytterligare en ros som jag tagit med mig hemifrån men inte kommer ihåg vad det är för sort, som måste få en plats att växa på. Men var????? Jag har ingen plats, det blir till att försöka gräva ett hål någonstans och skapa en passande miljö.

Nåja, det är ju riktiga I-landsproblem, eller hur? Imorgon ska det bli varmt, då tänker jag slappa i solen. Först blir det väl till att bära lite sandhinkar förstås, men sedan blir det sol, och förhoppningsvis, bad i sjön. Grannfrun har badat flera dagar redan, men +15 är i kallaste laget för mig, badkruka som man är. Blir det riktigt varmt kanske jag blir serverad en gin&tonic med citronskiva på eftermiddagen och sedan får det bli matjessill till middag. Sköt om er och ha det så bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.