Idel nöjen

Idag blir det ett avbrott i jobbandet. Vi ska på ÅTERVINNINGEN! Jippiiii….. det låter lite ironiskt och det är det också, men faktum är att jag gillar att åka och lämna från mig gamla, obrukbara ting; gamla målarburkar, wellpapplådor (värdefull råvara), gamla rostiga sågar, saker som bara ligger och inte blir de bättre med tiden heller.

Igår fick jag dåligt samvete över att jag beklagade mig över att Livskamraten bara gräver. Han gör det ju får vår skull. Så till middag ansträngde jag mig lite och gjorde helstekt fläskytterfilé med kantarellsås. Mmmmmm, för kantareller med smör och grädde.

Idag har jag småplockat lite, rullat ihop vattenslangen, grävt ned cypressen och silveraxet och hoppas att de ska överleva vintern. När vi gör det nya isolerade ”rummet” nere i källaren där reningsanläggningen för vattnet ska vara, då har jag fått löfte att vi ska göra det så stort att jag kan ställa in alla mina stora växter där. Rummet ska ju hållas frostfritt. Jag tror att han gick med på det bara för att han sett att jag kan ju faktiskt sätta upp en vägg alldeles på egen hand.

Nu är i alla fall hallmöbeln färdig och det blev bra tycker jag, frånsett att helt plötsligt så kan jag inte rotera bilden rätt väg. Den underbara tekniken….. eller är det handhavandefel……….
20151019_094902

 

Vi har i alla fall börjat med ett nytt projekt Nu ska det byggas vägg med dörr på baksidan av huset. Vi har ju ett väldigt egendomligt hus där man kan gå från Salen via en gång till norrsidan av huset, där källartrappan är. Det är lite grand som ett suterränghus där baksidan vetter mot jord. Där är alltså en gång. När vinden ligger på från nord/nordväst så fungerar gången som en vindtunnel och nu ska vi bygga igen gången med en dörr har vi bestämt. Då kan vi hindra svalorna  från att bygga bo därinne också. De är visserligen gulliga, men de bajsar en hel del och det rinner nerför husväggen, mindre trevligt. Nu är dörren tillverkad.

dörr

Egentligen borde jag göra ett uppehåll i bloggandet för jag känner mig lite oinspirerad just nu. Alla tankar är som fixerade på denna brunn. Nåja, ingen behöver ju läsa vad jag skriver så…………

 

 

4 kommentarer

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Tack för det! Nu har jag också målat en liten slinga på ena sidan av bänken, kunde inte låta bli!

  1. Helena Nilsson Springare

    Snyggt!! Det påminner lite om mitt eget hallbygge faktiskt 😀

    Den där ikeaprylen till paxgarderoberna var ju himla smart att hänga så där.. Det är så kul att kika på andras små projekt! Jag blir så inspirerad!

    Hoppas allt är bra med dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.