Andas ut

Gårdagen tillbringades tillsammans med två av de yngsta barnbarnen. Som ni väl har märkt så blir det lite rörlighet där barn är med så jag kunde inte undvika att se att det märks att vi bara varit hemma korta stunder sedan i våras. Dammråttor virvlade runt när kojan byggdes med filtar, de lata pigorna svajade glatt i vinddraget när barnen rusade förbi, kort sagt; huset är i behov av en ordentlig städning.

Så nu har jag fejat, dammtorkat överallt och låtit centraldammsugaren (världens bästa uppfinning) svepa över såväl golv som tak och väggar. Skönt! Enda rummet som är kvar nu är ”lekrummet”, alltså det rum där jag har kvar lek- och pysselsaker. Jag tappade liksom orken när jag kom dit in…… vi hittade ju så många vackra gula löv igår och en hel del av dem ligger nu på golvet, det höstpysslades nämligen igår. Löven får ligga till sig till i morgon.

Renbäddning, en trevlig långpromenad med en kompis, genomgång av garderob som medförde en IKEA-kasse full med varma kläder till de flyktingar som anlänt samt ett besök till blodtryckssköterskan, så var den dagen nästan slut. En ganska introvert dag, enda avbrottet som visar att det finns en värld utanför var väl inlämnandet av kläder på ”Öppna Holmsund”.

För övrigt har dagen ägnats åt mig själv och mitt. Ibland känner jag att det händer så mycket, i mina ögon, oförklarliga otäcka händelser att man behöver tända ett ljus för sig själv och för andra och bara andas ut i sin egen trygga vrå. Nu ska jag besöka mamma och pappas grav för att göra den lite fin inför den kalla årstiden.

Tänd ett ljus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.