”Tidig” morgon

Klockan är halv tio och jag sitter fortfarande med morgonfikat. Ur led är tiden – ska inte pensionärer vara pigga och alerta på morgnarna? sitta på bron med morgonkaffet och lyssna på fåglarna vid 05-tiden?

Inte denna pensionär i alla fall. Men jag är ju fortfarande avtalspanschis så piggheten är kanske något som kommer när man fyller 65. Två år kvar att njuta av sovmorgnarna alltså. Ibland är detta den lugnaste tiden på dagen faktiskt så man får ta sig tid att njuta. Plus den tid jag tillbringar i denna ljuvliga sjö förstås. Vattnet har blivit så uppvärmt av alla soliga dagar så det är ett rent nöje att kasta sig i sjön (i verkligheten går jag lugnt och majestätiskt en bit ut, blöter mig gradvis, innan jag börjar simma). Det är något som är det absolut bästa här; att bara gå nerför trapporna (byggda av en måg) rakt ut och inte behöva stelna till av någon köldchock, att simma, senaste veckan har jag tvättat håret också i det mjuka vattnet, att känna hur vattnet blir alltmer badkarsvarmt ju närmare stranden man kommer. Att slå sig ned i stolen på den lilla trallen (byggd av mig för några år sedan till södergaveln), ta av de blöta badkläderna, svepa in sig i handduken och bara njuta av solen. Då känns livet gott!

Igår var vi på det stora byggvaruhuset där vi tidigare köpt våra rillade trallbrädor. Vi hade hoppats att de fått in nya brädor, men icke. Så vi valde bland skräpbrädorna och fick ihop fyra stycken och när Livskamraten lade sig att vila, så byggde jag färdigt trallen framför trappan. Så skönt, nu kan vi gå inifrån och ända ner till stranden utan att ”behöva” gå på sand. Jag älskar sand, men inte när det följer med in i huset. Nu är det bara avslutningsbrädan kvar, men den tar jag när lusten faller på.

Det där kändes fel, är det verkligen bygga trall man ska göra när lusten faller på……….

Det är söndag idag och kanske blir det till att åka till Galtströms Bruk och besöka dagens loppis? Om Livskamraten inte vill så får jag väl ägna dagen åt lite markstensarbete istället…….. eller gå och hälsa på någonstans….. en granne som just besökt en loppis och köpt en obeskrivbar lampa, det kan vara värt ett besök. På tisdag blir vi ett stort gäng som ska cykla ut och äta på Golfrestaurangen, kanske får be Lk titta över cyklarna och ta en liten provcykling….

Möjligheterna för dagen är oändliga. Njut av livet!

4 kommentarer

  1. Inga-Britt Gustavsson

    Nu blir jag förbryllad ! Du skriver i slutet att idag är det söndag !
    Det föranledde mig att dubbelkolla ….. Och här är det i allafall LÖRDAG !
    Men , alltså har du en dag till godo .
    Ha en bra helg !

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Men jag är visst alldeles dygnvill…….jag har haft söndag hela dagen, blir en lång helg detta :-

  2. Inga-Britt Gustavsson

    Efter att ha läst nästa inlägg ser jag att du fyllt år ……
    Ett försenat GRATTIS !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.