Fjärde advent

Idag ska det fjärde ljuset tändas och ändå har vi en vecka kvar till jul. Det känns faktiskt rätt skönt. Klappar har jag handlat, men inte slagit in ännu och sedan kommer ju det viktigaste; att skriva verserna. Fast, eftersom vi ska ha jullunch utan tomte, så tappar det där med klappar lite i värde. Det är just detta magiska när tomten knackar på och kommer in, rödmosig av kylan och säcken full av klappar, som är det viktiga. Men allting förändras, man får väl vara tacksam om vi alla kan samlas en stund.

Vem vet, det kanske inte blir en vit jul i år? Jag tänker då på en jul med alkohol. I fjol var första gången som jag varit med om att det snapsades vid julbordet, men det var faktiskt trevligt och i år, när vi blir ensamma till julmiddagen, kanske vi skulle ta oss en ”lille en”. Ska titta på Ernsts program på datorn, visst gjorde han någon snaps, eller var det likör. I vanliga fall så anser jag att alkohol inte har något att göra med julhelgen, den är barnens högtid och där ingår ingen snaps och inget vin. Så ska det vara.

Idag ska vi bort på glögg och sedan blir det adventsmiddag. Jag har börjat med socka nr 5 och 6, faktum är att jag har två uppsättningar stickor och stickar dem alltså parallellt. Bra idé som jag fick på Elvys garn. När man stickar med restgarn så fungerar det jättebra, sockarna blir i alla fall likadana, färgen tar inte slut mitt i alltihopa.

God fjärde advent!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.