Tankar

Vilket underbart väder vi haft idag! Vi, min kompis och jag, gick en riktig långpromenad, bra att bränna lite kalorier. Visserligen hamnade vi på vårt nya café, Skärgårdscafét, där jag handlade semlor, men det var det värt. Vad är väl några extra, onödiga kalorier mot att få ta en eftermiddagsfika med semla till?

Tyvärr byttes förmiddagsglädjen mot lite sorgligare tankar när jag fick nyheter om en gammal vän. Nyheter som verkligen fick mig att känna att, ja, vi håller på att bli äldre och då kan vissa saker börja hända.

Men tänk om jag inte vill bli gammal då, tänk om jag vill göra bara precis vad jag vill, glädjas åt det jag har, glädjas åt det jag gjort………………Det börjar väl inte bli för sent………….. usch, vilka tankar min väns öde väcker i mig.

Skärpning, Grandmother; gläd dig åt att dina två äldsta barnbarn båda verkar trivas med det de nu gör, den ena jobbar fortfarande i kväll och den andra är hos kompis i stan, så det är en lugn kväll här hemma.

Lite extra svårt att sova kommer det dock att bli i kväll, jag är så ledsen över min vän.

Ibland undrar jag om det är bättre att bli en eremit, då slipper man sörja över människors öden,
men å andra sidan så missar man mycket glädje också.

 

2 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Fina tankar! Livet är både sorg och glädje och man kan inte värja sig på något sätt. Alltid tråkigt när någon nära person blir sjuk eller dör och vi är ju i den åldern att det sker alltför ofta, tycker vi. Man får ta sin sorg och oro på allvar, men som du säger inte glömma allt det vi kan glädjas åt.
    Kram!

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Ja, det inträffar sorgliga saker lite för ofta just nu känns det som. Man får hålla blicken högt ibland för att inte snubbla. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.