Dagarna fulla

Vad är det som gör att man som hemarbetare har så svårt att hinna flera saker per dag. Jag menar; igår hade jag planerat ett besök till äldre släkting och sedan vattengympa. Men vi sov länge, faktiskt ända till 09.30 och direkt när jag steg upp så pep det i telefonen. – vill du gå en promenad? Självklart ville jag det, men skrev tillbaka att jag måste bara fika och klä på mig först.

Sitter och fikar i lugn och ro, då ringer det på dörren och en grannfru tittar in. Vi har känt varandra så länge att det gör inget att jag är i morgonrock utan vi tar en kopp kaffe och några pepparkakor, det är alltid så roligt att pratas vid. När hon gått hem till sig så blev det snabb påklädning och iväg på en lååååååååång promenad. Jag avslutade promenaden med att gå förbi till N2:s arbetsplats och vi kunde följas tillbaka hem och ta en varm smörgås och lite fil.

Då hade klockan blivit så mycket att valet stod mellan att besöka äldre släkting eller gå direkt till vattengympan. Ack dessa beslut som ständigt ska fattas 🙂 Vi löste situationen genom att åka och handla på Maxi helt enkelt.

Sedan lade jag mig och läste ut en jättebra bok, steg upp när jag kände matdoften komma svepande, satte mig vid fint dukat bord med levande ljus och vikta servetter samt jättegod mat. Ibland är det inte dumt att ha inneboende! På Maxi hittade jag ett garn på rea så fredagskvällen ägnades åt ett nytt handarbete; det ska bli en poncho åt en gullig nioåring.

ponchoSå lite man gör jämfört med när man jobbade! Vilket lyxliv man ändå får ha. Önskar er en trevlig helg!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.