Lite hit och dit

Men visst, igår blev det en utflykt till Gröna Systrar. Vi förväntade oss fint väder med resultatet att vi höll på att frysa fingrarna av oss. Mycket fint hade de och jag hittade en röd Canna. ÄNTLIGEN! Den köpte jag och idag har jag delat den så nu har jag två röda och två gula Cannor. På hemvägen bestämde vi oss för att stanna och äta på ett gästgiveri i Gnarp.  Det såg ut att vara i behov av lite TLC (Tender Loving Care) men maten var jättegod. Eftersom vårt sällskap firade bröllopsdag så bjöd vi på lunchen och det blev ingen dyr affär, 356 kr för fyra personer. Lunchbuffe` med fina sallader och kaffe med kaka på det. Berggården kan rekommenderas om ni åker mot Hälsingland.

Idag började jag dagen med att riva ut den heltäckande mattan från övre hallen. Burr, det var inte lätt, men nu är den ute. Jobbet gick lätt ändå för jag spelade Dr Hook under tiden, de är jättebra att jobba till. Sedan var det dags att gå ut i solen, +32 i solen, helt plötsligt. När vi var på Gröna Systrar igår så lärde de mig att det är helt OK att ställa ut även ömtåliga växter, exempelvis olivträd, nu. Ser det ut att bli minusgrader under natten så är det bara att täcka över dem så klarar de sig. Alltså har jag burit ut en hel del blommor idag och ställt dem inne i pergolan. En del av växterna har jag ställt under trädgårdsbordet rentav, då har de två tak som hindrar eventuell köld.

Dessutom har vi påbörjat cementeringen under vår stora fina trappa utefter slänten. Eftersom hela vår uteplats vilar på betong så vill man inte att betongen ska börja vittra sönder och glida ned efter sluttningen. Så idag har jag vispat ihop 2 murarhinkar med cement och försökt stoppa in så långt som möjligt under den uppmurade delen. Massor av sten och armering har jag lagt in och tanken är väl att vi ska fortsätta imorgon. Livskamraten har räknat ut att det kommer att gå åt fem arbetsdagar för detta, suck…..Eftersom det innebär väldigt krångliga arbetsställningar så är det jag som får äran. Jag tror att jag ska passa på att blanda lite färdigblandat bruk imorgon också och gjuta en ormbunkstrampsten. Då blir det lite roligt också!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.