Dirty Dancing

Har målat fönsterväggen i sovrummet på morgonen. Med mig har förstås Dr Hook varit, mina bästa arbetskamrater. Bland annat spelar de Time of my life, finaldansen i Dirty Dancing. När jag hör den låten så ser jag sista dansen i Dirty Dancing för min inre syn. En av de mest romantiska filmer jag sett, varm och fin.Patrick Swayze hade det gulliga, lite truliga utseende som Livskamraten hade som ung, det kanske spelar in i min förtjusning?!

Men för några år sedan såg jag Dirty Dancing 2 och det gav mig en sådan sorgsen känsla. Enda anledningen till att de kunde kalla filmen Dirty Dancing 2 var för att huvudrollsinnehavaren besökte en dansstudio på Kuba och där var ”Johnny” (Swayze) danslärare. Det verkade så sorgligt, man kände att Baby och Johnnys relation från film 1 inte hållit utan hon levde troligen ett liv som akademiker i USA men han flyttat till Kuba och hankade sig fram som en lite åldrad, sorgsen danslärare. (Ja, jag har mycket fantasi, jag vet). Jag blev helt enkelt ledsen av det.

Nu läser jag att de ska göra en Mamma Mia 2 och jag är rädd att det ska bli samma sak, sorg. De kan knappast använda samma skådespelare i alla fall. Det var väl det enda som inte var så lyckat i första filmen, när de tre manliga huvudrollsinnehavarna skulle spela sina ”yngre” jag. Men Björn och Benny är skickliga, de vet vad de gör.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.